Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

91 sigorta girişi ve 2. derece vergi indirim oranı ile emeklilik şartların nedir?

hakgor

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Merhaba,
Vergi indiriminin maaşa yansıma oranı ile ilgili ve engelli emekliliği ile ilgili bazı sorularım olacaktı. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Benim hizmete başlama yılım 01.07.1991, şu anki pirim gün sayım 3288 gün, yaş 53, rapor oranı %67, ben 3600 günle engelli emeklisi olabiliyor muyum?
Ayrıca ilk raporum 2018'de %45 bir yıllıktı. 2019'da ise %59 ve süresiz verdiler. Tüm bu sürelerde özel sektörde çalışıyordum. Hala da öyle. 2023 10. ay da vergi indirimi için başvurdum, beni hakem hastaneye gönderdiler yeni rapor için, bu seferki rapor ise %67 geldi ama süresiz değil İki (2) yıllık ancak raporda süreğen, kronik yazıyor aynı zamanda.
Şimdi maaşım 27 bin tl. net. Vergi indirimini 2.dereceden verdiler, aldım. Ama rapor sürem kadar yani 2 yıllık. Vergi indiriminin maaşıma ne kadar yasıması gerekiyor? Çalıştığım şirket bu konuda çelişkili davranıyor gibi geldi bana ve bende bunu hesaplamayı bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Ayrıca 3600 günle emekli olabiliyor muyum ve olursa emekli maaşı kaç paradan bağlanıyor?

@hakgor, Tabloda görüldüğü gibi işe giriş tarihinize göre 3600 gün ile emekli olabilirsiniz. 312 günlük eksik priminiz var. Bunu tamamlayınca SGK'ya vergi indirim belgeniz ile başvuru yapabilirsiniz.

Şu an vergi indiriminin maaşınıza ne kadar yansıması ile ilgili internette çeşitli hesaplama siteleri var sanırım. Maaş bordrosunda belirtiliyor mu baktınız mı.

Emekli olduğunuz zaman ne kadar maaş bağlanır demişsiniz. Bunun bir standart sabit tutarı yok. Primlerinizin yüksek miktarda yatırılması, ABO oranlarının yüksek olduğu yıllar aralığında primin olması gibi etkenler bu miktarı değiştiriyor.

Cevap için teşekkür ederim BnymnYldz. Bodroya baktım orada görünmediği için ve iş yeride bu konuda çok çelişkili söylem ve tutum sergilediği için buraya sormak istedim. Bodroda görünmemesi sizce de şüpheli değil mi? Ama bana 350 tl verdiklerini söylüyorlar.

Ayrıca yaklaşık 10 ay sonra 3600 gün doluyor ancak rapor süreli (iki yıllık, daha önceki süreli rapor yerine bu sefer böyle verdiler) yani ben 3600 ü doldurduğumda raporun süresinin bitmesine bir (1) yıl kalmış olacak, bu haliyle ben genede emeklilik için sgk ya başvuruda bulunabiliyor muyum?

Aylık bağlanma oranı konusunda en küçük oran, (taban maaş mı demeliyim bilemedim) en az maaş kaç para olabilir? Tekrardan teşekkür ederim.

@hakgor, Vergi indirmi tutarı söyledikleri miktar olabilir. İşyerine indirim uygulanması gerektiğine dair yazı gittiği için mecbur vermeliler. 350 TL olan miktar nasıl hesaplanıyor bilgim yok.

SGK'ya emeklilik başvurusu yaparken rapor değilde vergi indiriminin süresi önemli. Vergi indirimi süresi engelli raporunuz ile uyumlu ise siz 3600 günü doldurduğunuz zaman 1 yıllık bir fark olursa yinede emeklilik başvurusu yapabilirsiniz. Normal prosedür şöyle olması gerekiyor SGK sizi emekli eder fakat vergi indiriminin bitmesine 1 yıl kaldığı için 1 yıl sonrasına Kontrol Muayenesi tarihi belirleyebilir.

Kök maaş olarak daha düşük miktarlar bağlanabiliyor ama şu an Hazine Desteği ile tamamlanıp belirlenen en düşük emekli maaşı 12.500 TL. Siz emekli olana kadar bu tutar değişebilir.

Üst Alt