Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

91 SSK başlangıcım, %53 raporum ve 12 yıllık bağkurum var. Emekli olabilir miyim?

e.mutlu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benim 1991 yılnda 416 gün ssk ödemem var şu an bağkurluyum 12yıl 2 aylıkta bağkur primim bulunmakta devlet hastanesi bana %53 rapor verdi bu raporla emekli işlemlerini başlatabilirmiyim ve yaş sınırı varmı beni bilgilendirirseniz sevinirim.

%53 raporunuz ile ;
16 yıl 4320 güne tabisiniz ve bu şartlara göre emekli olursunuz.
Yapmanız gereken bağ-kur a 5510/28 sayılı kanuna göre emeklilik talebinde bulunmak..

şu anda gün sayımı doldurmuş oluyormuyum

Evet bütün şartlarınız tutuyor emekli olmak için kuruma müracaat edebilirsiniz..
Şu dilekçeyi verin;

... 'na
... tarihinde başlayan Bağ-Kur'luluğum bulunmaktadır.
5510 sayılı yasanın 28. maddesi gereğince sigortalılığa esas faaliyete son verdiğimi bildirir, aynı madde gereğince ("% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar") sakatlık sonucu meydana gelen işgücü kaybımdan dolayı emeklilik işlemlerimin gerçekleştirilmesini arz ederim.

arkadışım verdiğiniz bilgiler çok işime yaradı çok teşekkür ederim.:eek::eek::eek:

Malulen emeklilik

Devlet hastanesi bana vermiş olduğu %53 raporla bağkur dan malulen emekliliğimi istedim ama bağkurun bana yazmış olduğu bir not var
şöyle :çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az ne oranda kaybettiğini gerektiren rapor.
benim daha önceki aldığım rapor geçerliliği nedir yeniden rapor almak istesem eski raporum iptal mi olur bilgilendirirseniz sevinirim.

Malulen emekli olmayacaksınız siz. Buna rapor oranınız da yetmez, gerek de yok zaten. Sizin yapmanız gereken şey yukarıda İlker'İn yazdığı gibi 28. madde kapsamında emekli olmak için sigorta müdürlüğüne başvuru yapmaktır.

Kurum sizi hastaneye sevk eder ve yeni rapor almanızı ister. Maalesef elinizdeki rapor emeklilk açısından bir anlam ifade etmez

oturanboğa kardeşim ben bağkura malulen emekli olmak için baş vurdum o dosya ne olacak kendiliğinden kapanırmı .
tekrar ilker kardeşimin gösterdiği yoldan devam edip yeni bir baş vuru yapsam bir sorun çıkarmı ve işyerimi kaptmammı gerekir.
benim maluliyet oranlarım %35 osas solunum durmasından aldım ve % 27 de sol bacağımın sakatlığından aldım toplam bana %53
özür raporu verdiler bu konu hakkında bana yardımcı olurmusunuz han gi yolu izleyeyim?

Ne zaman başvurdunuz? Hastaneye sevk oldunuz mu?

Bence hemen gidip malulen emeklilik başvurunuzun 5510/28. madde kapsamında erken Yaşlılık emekliliği şeklinde dönüştürülmesini isteyebilirsiniz. Bu gerekçeyle başvurun, bakalım kurum ne yapacak...

Üst Alt