Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

92 sigorta başlangıcım var. En erken ne zaman ve nasıl emekli olurum?

anut

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
şizoafekttif bozukluk nedeniğle malulen ilk emeklik başurun red edildi .
elimde annemin vasim olabilmesi için mahkemenin istemiş olduğu hastane raporu mevcut . bu rapora göre mahkeme annemi vasi ilan etti .
şimdi ben malulen emekli olabilmek için ne yapabilirim. yada ssklı olarak vergi indiriminden faydalanıp ne zaman emekli olabilirim
1970 doğumluyum
ssk başlangıçı 1992
gün 3395 .

teşekkürler

sakatlık oranı cetveli'ne göre* %40-59 rapor ve ona karşılık defterdarlıktan** sakatlık indirimi alabilirseniz, (gün/ay/1992 +) 16 yıl sigortalılık süresi ve 3760 gün primle erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz. Yani, primlerinizi 3760 yaptınız mı, hemen emekli olabilirsiniz...

Askerlik yaptınız mı? O süreyi borçlanıp prim gününüze ekletebilirsiniz...

* http://www.engelliler.biz/forum/sag...gindan-yuzde-kac-rapor-alinir.html#post817594
** http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

dalağım olmadığı için askerlik yapmadım . ben ege üniversitende tedavi görüyorum oraya rapor için sevkimi nasıl yaptıra bilirim . sgk ilk rapor için beni tepeçik araştırmaya sevk etmişti. ordaki doktor beni tam muayene etmeden raporu düzenledi.

Gelir Vergisi'nde sakatlık indiriminden yararlanabilmek için rapor talebiyle kendiniz başvurun ege üniversitesi hastanesine... Orada alacağınız raporla defterdarlığa başvuru yaparsınız.

Bu raporu defterdarlığın kabul etmemesi gibi bir olasılık çok çok çok az da olsa var. Ama, başka hastaneden almak zor olacaksa, bu riski almanız gerek... Ya da, defterdarlığa gidip, istediğiniz hastaneye sevk edilmeyi talep edin. Bu şansınızı da denemiş olun...

akrabamın yanında ssk olarak işe girişim olaçak rapor alırsam işverene ssk prim yükü ne kadar olur

işyeri izmir menemende menemen vergi dairesine başvurmam gerekir

Üst Alt