Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

92 sigorta girişi ve %55 raporla ne zaman emekli olabilirim?

evcian

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
28 Eylül 2010 Güncel:

5 ay önce sağlık raporum hiç değiştirilmeden %55 olarak onaylanarak maliye aracılığı ile elime ulaştı
raporum ile ssk müdürlüğüne giderek emeklilik talebimi verdim 4 aydır da maaş alıyorum

selam
vergi indirimi için hastaneden %55 rapor aldım, ankaraya gidip onaylanacak...
benim öğrenmek istediğim 01.04.1992 ssk girişim aralıksız da işime devam ediyorum ankara onayı gelirse emekli olabilir miyim
emekli olmak için yıl şartı var mı

Vergi ind. hakkını kazanır iseniz evet emekli olursunuz...
16 yıl 3760 güne tabisin..
01.04.1992+16: 02.04.2008 yılında yılın dolmuş prim sıkıntında yok söyledigine göre..
Yalnız ilk ssk lı oldugunuz tarihte yaşınız 18 in üstünde ise emekli olursunuz......

İlker Bey 1992 işe giriş var ama vergi indirimi yeni olmuş bu durumda emekli olabilirmi :confused:

emekli olmak için yıl şartını tamamlamışsınız ama bence siz öncelikle raporunuzun onaylanmasını bekleyin boşuna hayal kurmayın önce raporunuz onaylansın sonrası kolay :) tecrübe konuşuyor burada :D 1 yılda 7 defa heyet raporu almama rağmen hala onaylanmadı engelim :D:D ben neymişim ya :D:D

emekliliğim olurmu

sayın bülent bey ve sitedeki bilgisi olana arkadaşlar

01.04.1992 ssk başlangıcım bu tarihten beri aralıksız sigortam ödenmekte
hep aynı iş yerinde çalışıyorum
ilk sigortalı olduğum tarihte 18 yaşından büyüktüm
%55 oranında özürlü raporu aldım ankara sağlık kuruluda bunu aynen onayladı vergi indirim hakkını kazandım
emeklilik için müracat edeceğim

işten ayrılmadan önce bilgisi olan arkadaşlar bu durumda emeklilik hakkını kazanmışmıyımdır
verdiğim bilgiler doğrultusunda bana söyliyebilirseniz bu ay emelilik işlemlerine başlıyacağım

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Yukarıda İlker'in yazdığı bilgiler doğrudur. Dilediğiniz zaman emeklilik talebinde bulunabilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun :)

ilgi gösterip sorularımıza cevap veren beni bilgilendiren tüm arkadaşlarıma saygılarımı gönderiyorum iyiki varsınız bu sitedeki yorumlarınız sayesinde işlerimi halledip raporumu aldım hayırlısıyla bu ay 30 u gibi emekliliğimi vereceğim her şey için teşekkür ederim

not:
emekli olsamda siteyi bırakmıyacağım bende alışkanlık yaptı hergün belli aralıklarla giriyorum siteye :)

sonunda emeklilik hakkımı aldım

arkadaşlar tekrar selamlar bi süredir forma giremiyordum.

5 ay önce sağlık raporum hiç değiştirilmeden %55 olarak onaylanarak maliye aracılığı ile elime ulaştı
ben de raporum ile ssk müdürlüğüne giderek emeklilik talebimi verdim 4 aydırda maaş alıyorum

bu formu tesadüf eseri bulmuştum bu form sayesinde ne yapacağımı bilerek raporumu aldım özellikle ((oturan boğa)) Bülent bey e teşekkürlerimi borç bilirim

pc de bi sorun vardı giremedim bundan sonra takip ederim gene formu herkese teşekkür ederim

saygılarımla

Üst Alt