İyi günler %92 zihinsel engelli sürekli raporlu abimin vasisiyim.58 yaşındaki abimin annem babam vefat ettiği için,Kendi hanemde bakmaktayım.28/12/2019 tarihinde vefat eden babam emekli öğretmendi.Babamın Hakkı olan maaşı bağlanması için emekli sandığına dilekçe gönderdim,bağlı olduğunuz kaymakamlık kurumundan alacağınız muhtaçlık belgesini gönderin maaşını bağlıyalım dediler.Gerekli belgeler ile kaymakamlığa müracaat ettik.Abimin muhtaç olmadığı yazısını tarafıma yolladılar.itiraz dilekçesi verdik.Gönderdikleri dilekçede abimi benim haneme katmışlar,sözde gelir testi yapmışlar,benim şahsıma ait ev tapumu abimi yarı yarıya ortak yapmışlar.verdiğim dilekçede hane gelirimizin 5900 tl olduğunu,4 kişlik aile idim abim ile beş kişi olduk SGK aldığım hane başı 5 kişi gelirleri birlikte yani kişi başı gelir 1704 tl 5 kişi 8520 tl onların hesabına göre 2620 tl ile yinede muhtacız,ve evin tapusunun bana ait olduğunu ekliyerek kaymakamlığa verdik. Cevaben kurul toplamadan ilk alınan kararın geçerli olduğu yazısını işlem yapılmadığını gördük.Bu konuyu valiliğe 2 sefer ekleriyle dilekçe verdim valilik dilekçeyi incelemeden,kaymakamlığa gönderiyor kaymakamlık, ilk karar yazısını tarafıma yolluyor.Cimer üzerinden İçişleri bakanlığına yazdım durumumun incelenmesini yanlışlığın düzeltilmesini yine kaymakamlığa gidiyor yazımız ve ilk karar yazısı yine kurul toplanmadan muhtaç değildir yazısı gönderiliyor.4 aydır yazmadığım kurum kalmadı muhtaç olduğunu bir türlü ispat edemiyorum.5900 tl geçinmeye çalıştığım gibi birde babamın maaşı bağlanmadığı için sağlık güvenceside yok her türlü sağlık giderini ben karşılıyorum ilaçı bezi yemesi içmesi çocuklarımın rızkından 1500 tl keserek abimin ihtiyaçlarını görüyorum.Ben ne yapabilirim.16 aydır abimin tüm masraflarını ben karşılıyorum,babamın emekli maaşını bağlamıyorlar.Kanunun hangi maddesine göre abimi benim haneme katıyorlar.Annesi babası vefat eden Zihinsel engelli kişinin muhtaçlığı tek başına hesaplanır.Kanun böyle diyor,Bana ne olur bir yol gösterin.Vasiliğimi iptal ettirsem devlet vasi atayacak maaşlı o kişimi karşılayacak abimin masraflarını o kişimi bakacak abime.Bir türlü derdimize çözüm bulamadık.