Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%93 raporlu omurilik felçliyim. ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

lovest42

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
Merhaba, yuzde 93 omurılık felclısıyım, ötv ındırımlı arac alabılır mıyım? aldıgım aracı kendım kullanabılr mıyım? aracı alırken özur oranımı dusururler mi?
Cevap verırsenız sevınırım

Ellerini kullanabiliyorsan, evet, kendin kullanmak için elle kumandayı sağlayan özel donanıma sahip otomobili ötv muafiyetiyle satın alabilir, mtv muafiyeti de uygulatabilirsin.
Rapor oranının düşmesi ya da çıkması hiç bir şekilde zarar vermez sana.
Alacağın aracı senden başka hiç hiç hiç kimse kullanamaz.

Önce H sınıfı ehliyet alman (ya da B sınıfı ehliyetin varsa bunu H sınıfına dönüştürmen) gerek. Raporunda şu bare olacak: "Elle kumandalı özel donanıma sahip otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır"
Bu rapordan iki nüsha halinde alırsan, aynı raporla hem ehliyet hem de vergi muafiyetli otomobil alabilirsin

tesekkur ederım suanı almıs oldugum raporum var ama orda özel tertibatlı arac kullanabılır kısmında degerlendırılmedı H sınıfı ehlıyet ıcın kısmında degerlendırılmedı yazıyor tekrar rapor almam mı gerekıyor B+A2 ehlıyetım var H sınıfına gecmem ıcın tekrar sınavamı gırecem nasıl degısecek

Yeniden rapor almanız gerek.
Sürücü kursuna yazılacak ve sadece direksiyon sınavına girip, B sınıfı sürücü belgenizi H sınıfına dönüştüreceksiniz

bazı sürücü kurslarını aradım 5 tane sini aradım mesala hepside kendinize ait araç varsa özel tertibatlı onunla girebilirsiniz diyor arabam var ama düz vites tertibat falan yok nasıl olacak bilmiyorum önce arabayı alsak daha sonra ehliyetimi alsak acaba

Selamlar

Ben murat ankaradan bende b sınıfı ehliyetimi h sınıfına çevirdikten sonra özel tertibatlı araba alır kullanır raporu var.
raporda özel tertibatlı araba alır yazısı yoksa alamazsınız arabayı.BEN 2005 YILINDA EHLİYETİMİ H SINIFI YAPIP ARABAYI ALDIM KULLANIYORUM .TAVSİYE EDERİM ÇOK RAHAT VE MASRAFSIZ OLUYOR.VERGİSİ YOK.MUAYENE PARASI YOK.GİTTİGİN HERYERDE ÖNCELİK OLUYOR. KISACA ALIRSAN RAHAT EDERSİN.

raporu alacam ama ben ehliyet için bazı kursları aradım da özel tertibatlı arabası olana rastlamadım diyecegım o ki konyada nasıl olurda olmaz anlamıs degılım kurs ehliyet veririm diyor ama kendi arabanla sınava girersin diyor e o arabayı benden baskası kullanamaz sınav yerıne gıdecem arabayla burda arabayı kaçak kullanmıs olacam o müfettişlerde bide beni kontrol edecekler hem kendi arabanla gel diyecekler hemde araba sürmeyi biliyormuyum diye bakacaklar amma karıstı valla..

Üst Alt