Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

93 sigorta girişi ve %51 vergi indirimi ile emeklilik..?

tahaenes

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
slm

1993 sigorta girişliyim
% 40 (miyotoni) raporluyum
% 51 Vergi indirimi yazı alsım elimde
28.02.2010 işten çıkarıldım
01.03.2010 emekliliğe başvuracağım
5.874 günüm var
son prim ödemem brüt 1900 TL maaş idi

bu bilgilere göre :

1- emekli olmayıp çalışma hayatıma devam etmem sanırım mantıksız.
2- emekli olup çalışmaya devam edebilirim sanırım doğru olan bu iş imkanım var. sgdp normal ssk priminden ne kadar düşük ? iş verene yükümlülüüğü ne boyutta ?
3- asıl sorum emekli maaşımın ne olabilceğini kestirebiliyor musunuz ?

teşekkür ederim.

kolay gelsin

1 toplam nekadar prim ödemeniz var tl olarak yazarsanız yaklaşık bir rakam söyleyebiliriz
2 emekliliğe başvurun ve sgdp ödeyerek çalışmaya devam adin
3 sgdp %7.5 çalışan payı %22,5 işveren payı toplamda %30 cıvarı bir prim var

vergi indirimli erken emeklilik

öncelikle teşekkür ederim.
ssk toplamı 92.470 tl
düşük gibi ?
emekli maaşı comdan sorguladım emekli maaşımı ek ödeme ile birlikte yaklaşık 870 gibi gösteriyor
doğrumudur ?

özür dilerim

sgdp çalışan payı derken benden demi alıyor devlet iş veren %7,5 u maaşımdan mı kesecek.
birde kendisi % 22,5 ödemekle normal ssk dan ne oranda düşük ödemiş oluyor yani emekli çalışanı caziip mi işveren için ?

1000 tl cıvarı maaş alırsınız diye düşünüyorum primlerin tamamı ssk ise.Diğer soruna gelirsek emekli maaşından herhangi bir kesinti olmaz sgdp çokta endişe edecek birşey değil şöyleki eğer kalifiye bir insan ise işverenler için pek sorun yok mesela ben çalıştığım işyeri veya iş görüşmesine gittiğim birçok firma bunun sorun olmadığını söyledi

erken emeklilik

teşekkür ederim.
tüm primlerim ssk
kalifiye elemanım mali müşavir ve gümrük müşavirlik belgelerim var.
bugün emeklilik başvurusu yaptım 15-20 gün sonra gelin denildi unkapanı ssk tarafından
gelişmelerden ve maaş tutarından sizleri haberdar ederim.
yeni iş görüşmesinde iş verene nede olsa emekli olduğumu söylesem ve sgdp ödemeksizin var olan prim maliyetini maaşıma yansıtmasını istemem işverene karşı beni küçük duruma düşürürü mü yada yasal değilmidir ?

Mali müşavir olduğunuzu söylüyorsunuz ve SGDP mevzuatını burada soruyorsunuz anlamadım inanın.
SGDP maaşıma yansısın demek kaçak çalıştırın beni demektir ve suçtur.
SGDP işveren payı normal ssk dan düşük değil yüksektir.
Emekli çalışan olmanız için ya kalifiye ya da engelli kadrosunu dolduracak rapora sahip olmalısınız yoksa emekli çalıştırmak için bir sebebi kalmaz işverenin.
SGDP emekli aylığınızdan değil,çalıştığınız işyerinden alacağınız maaştan kesilecektir.
Bu konuda başka sorunuz olursa yazın,ben SGDP ne tabi olarak çalışan emekliyim.

Ufuk bey

teşekkür
kalifiye elemanım derken mali müşavirlik ruhsatımın olduğunu beyan etmek istedim sadece statü olarak bu beni kalifiye eleman yaparmı idi aslında demek istediğim
gerçekte başka bir iş sahasında görev yaptığımdan kendimi mali müşavirler bilgisiz oluyor durumuna düşürmüyüm. özür.

şimdi bu kalifiye rapor ne demek yani ellimizdeki rapora ek tekrar heyete girip kalifiye eleman olduğumuza dair rapor mu alacğaız hastaneden hem böyle bir şey varsa doktor ne anlar elamanlıktan bu kısmı açarmısınız ?

Hayır hayır,kalifiye eleman raporu diye bişey olmaz,sertifika olur o ayrı.
Demek istediğim şu:
Emeklisiniz ve sgdp işveren payı normal sigorta primi işveren payından daha yüksek.
Bu durumda işverenin sizi işe alması için bazı gerekçeleri olması gerekir yani.
Ya kalifiye elemansınızdır yani alanınızda uzmansınızdır,tecrübelisinizdir,işlevrenin de böyle bir uzmana ihtiyacı vardır,ya da engellisinizdir ve işveren engelli kadrosunu doldurmak için sizi işe uygun görür aradaki 50 tl gibi ufak mali külfeti görmezden gelir.
Yoksa bu gerekçeler olmadan işverenler hem yaş olarak geçkin,hem de kendisine mali yönden daha külfetli olan elemanı almazlar.
Umarım açıklayıcı olmuştur.

sgdp

ufuk bey
teşekkür ederim.
gayet açıklayıcı oldu
bende bazı arkadaşların neden emekli olmadıklarını emekliliklerini sarkıttıklarını daha iyi anladım
engelli kadrsosundan iş bulmak zor bulsak bile sanırım lütüf olacağı için maaşı ve çalışma koşulların kifayetsiz olacaktır
yaş ileride olduğu için ve külfetli olunacağı için iş veren çok büyük bir özelliğiniz yoksa düşük maliyetli ve genç elemanı istihdam eecektir ki türk bu fark işvereninden kaçmaz ve kullanır
dolayısı ile emekli olmak radikal bir karar
ben başvurdum
yaşım 41
bir takım özelliklerimde var ingilizce dış ticaret vs gibi ozaman önce engelli kadroslarını yoklamak olmadı diğer seçeneği evreye sokmak gerekecek diye düşünüyorum.
sizin görüşünüz ne olur ?

sayın tahaenes bey öncelikle emekliliğiniz şimdiden hayırlı olsun demek isterim. İnşallah bir pürüz çıkmadan emekli olursunuz.
emeklilik konusunda benimde size bir kaç sorum olacaktı bilgi verirseniz sevinirim
bende 1993 sigorta girişliyim 1975 doğumluyum kamuda çalışmaktayım İŞçi olarak
16 yıl 3760 prim günümü bende tamamladım %56 onaylı vergi indirimi raporum var
1 - emeklilik için hangi belgelerle müracaat ediyorsunuz
2 - vergi indirimi raporunuzu yeni yasa çıkmadan öncemi, yoksa yeni yasa çıktıktan sonramı aldınız
ayrıca emekli olursanız ne kadar emekli maaşı bağlandı yazarsanız çok memnun olurum şimdide hayırlı olsun

bilgi

ottobock kardeş

teşekkür ederim.
emekliliğe yeni yani 2 gün önce başvuru yaptım
15 gün sonra gel dediler
prüz olmayacak sanırım evraklarım tam ve şartlarım elveriyor

evraklar şunlar
1- defterdarlık vergi indirim yazı aslı
2- nufüs kağıdı fotokopi
3- iş yerinizden ayrıldığınıza dair orjinal işten ayrılış belgesi
4- raporunuzun aslı hastaneden alınan

bunlar yetiyor. tabi ben ssk ya tabiyim sizin kurumunuz yani kamu olması hasebi ile bir miktar değişik olabilir mi yi bilemiyorum ?

maaşımı söylemiyorlar ama internette oluşan fikir 1.000 tl civarı olacak diye beklentideyim. hayırlısı olun diyorum
sen 75 doğumluya göre iyi doldurmuşşun 16 yılı maşallah demekki biz okurken sen çalıştın aradaki fark bu olsa gerek
ben 93 de başladım anca bitti biter birmez 3-4 ay gecikmeli de olsa hemen emekliliğe başvurdum
inşallah dediğiniz gibi hayırlı olur
bence sizde başvurun ve sonra sgdp ödeyerek devam edin yaşınız bana göre çok genç maşallah
bende iş arayacağım engelli kadrosundan nasip
size de hayırlı olsun inşallah

Sezgin bey bende dış ticaret mezunuyum galiba b karneniz var TNT DHL BARSAN KUHNE&NAGEL VS firmaların engelli eleman arayışları var b karneniz varsa buralara başvurun derim

b karne

evet b karnem var
işletme mezunuyum. bir holding bünyesinde normal kadroda 15 yıl dış ticaret müdürlüğü yaptım 3 gün önce çıkarıldım ve tazminatımı alarak emekliliğe başvurudum şimdi engelli iş bakacağım tabi olursa
dediğiniz yerlere başvuracağım sitelerine tek tek girerek sanırım en uygunu o olur teşekkür ederim.

kariyer.net yenibiriş.com burada engelli diye arama yaparsan ilanlara ulaşabilirsin

teşekkür
yeni bir iş ve kariyer net üyeliklerim var
o sitelere girerek iş arıyorum
ilgi ve alakanıza teşekkür ederim

emeklilik

1993 ssk girişli
% 40 miyotoni
% 51 Vergi İndirim Raporlu
5.670 gün
105.000 TL para
28.02.2010 işe son
01.03.2010 emeklilik başvuru hala cevap gelmedi ssk ya gittim defterdarlığa teyit yazısına gönderilmiş. netten sgk sitesinden sorguluyorum bir bilgiye ulaşamıyorum.
Daha öncede sormuştum ama bir kez daha toparlamak için sormak istiyorum.

1- Emekli maaşı tutarı nedir ?
2- Emekliliğe dair bildiriyi SSK adresemi posta gönderiyor yoksa yine gidip elden mi takip etmek gerekiyor ?
3- Süreç nedir 01.03 başvurusu ne zaman sonuçlanır ? ,
4- Bu süre zarfında işsizlik sigortası alabilrmiyim. ;Maaş Bağlanana kadar.
5- Yeni işe başlayacağım. Belgelerimi sunacağım ama henüz emekli değilim ne yapmam gerekiyor. SGDP yatırılacakmı yoksa sgk dan emekli olduğuma kadar yazı bekleyip normal SSK lımı çalışacağım.
6-İş yeri büyük bir firma işe özürlü personel imkanını kullanmak ister diye düşündüm ve İşkurdan engelli çalıştırabilir yazısını işverene vereceğim ki kadro göstersin halbuki beni normal kadrodan aldı acaba böyle yapmakla özürlü işsiz kardeşlerin hakkına girmiş olurmuyum ? sadece sgdp mi ödesin normal kadrodan devam mı etsin yoksa özürlü kadrosuna da dahil etsin mi ?
7- H sınıfı için hastaneden heyet randevusu aldım bir anlamı olacakmı. özel bir tertibat ihtiyacım yok . boşuna uğraşmamalımıyım?
Görüş ve önerilerinizi bekler, saygılar sunarım.

1000/1150 arası alırsınız diye yahmin ediyorum.işlemlerinizin sonucunu evde beklemeyin gidin sgk daki memurunuza baskı yapın yoksa işler yavaş yürüyor.ilçelerde dahada çabuk oluyor.yoğunlukları az çünkü.ben izmir karşıyaka dan 25 günde emekli oldum.süreçle ilgili ve ne yapmanız gerektiği ile ilgili bilgileri en net bülent beyden alabilirsiniz.

787 TL maaş alıyorum. Normal mi?

aşağıdaki şartlarda emekli oldum elh. ama maaşım düşük gelid kanaatindeyim ortak bir fikir almak için arkadaşlara soruyorum normal olup olmadığını ve ne yapmam gerektiğini sizin fikriniz ne olur aceba bu konuda

şimdiden tşkr
  1. İlk sigortalı olunan yıl: 1993
  2. Emeklilik talebinde bulunulan yıl: 2010 subat
  3. Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı: %40
  4. Malulen emeklilik mi yoksa Yaşlılık emekliliği mi: Yaşlılık
  5. Toplam prim gun sayisi: 5.681 gun
  6. Çalışma süresince yatırılan sigorta primi: 115.467 tl
  7. Şu anda aldığınız emekli maaşı: 787,47 + 56,70 ek ödeme
  8. Aylık Bağlama Oranı: 62,60,31,56

Üst Alt