Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

93 SSK giriş ve birinci dereceden vergi indirimi ile emeklilik şartlarım nedir?

ghost73

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Aralık 2011 Güncel:

aralıkta % 90 raporla emekli almaya başladım. 1050tl.

özürlü olarak özel sektörde 2004 yılında çalışmaya başladım.işyerime verdiğim rapor % 40 idi. iş yeri defterdarlığa bu raporu gönderdi.deftarlık hakem hastaneden raporu tekrarlamamı istedi hakem hastane % 90 çalışamaz raporu verdi.bu rapora istinaden 2004 yılından beri bu işyerinde 1 derecede vergi indiriminden faydalanıyorum.
emekli ne şekilde olurum?
evrak olarak vergi indirim raporum yeterlimi yoksa yeniden rapor istenirmi?
başvuru için neler yapmam gerekli? saygılar

İlk SSK'lı olduğunuz tarihte 18 yaşınızı doldurduğunuzu varsayarak;
93 SSK giriş, ve birinci dereceden vergi indirimi ile
15 yıl 3600 güne tabiisiniz.

Yıl ve prim şartını doldurmuşsunuz, emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Vergi indirimini bir kez almış olmanız yeterli, tekrar istemezler.

cevaplarınız için teşekkürler.birde yaşlılık veya malullük arasında fark varmı. başvurum malullük mü yaşlılıkmı olmalı.saygılar

1. derece sakatlık indirimine binaen Yaşlılık emekliliğinden emekli olursunuz işinize devam edebilirsiniz
malülen emekli olursanız hiçbir işte calışma şansınız olmaz böyle bir avan tajı var

arkadaşlar bugün sigorta müdürlüğüne başvurduk.elimde vergi indirimi için olan raporu verdik. vergi indirim kağıdı istediler.9 senedir 1 dereceden vergi indiriminden faydalanıyordum.şimdi bu evrak bana hiç elden verilmedi. iş yerim sadece defterdarlığın seçmiş olduğu hakem hastanenin raporunu teslim etmişti.vergi indirim belgesini nerden talep etmem gerekiyor. saygılar

İlk olarak iş yerinizde özlük dosyanızda olması gerekli oradan temin edebilirsiniz iş yerinizde yok ise Maliye mükellef hizmetler birimine müracaat edeceksiniz.Kurum size vergi ind. hakkınızın olduğunu gösterir belgeyi verecektir.

Defterdarlıktan alabilirsiniz.. Yalnız, sizden bunu istememeleri lazım. Siz "vergi indirimim var" diye beyenda bulunacaksınız, onlar kurumlar arası yazışmayla bunu defterdarlıktan öğrenecekler...

vergi indirim belgesi iş yerimde fotokpisi mevcutmuş bunu aldım .bunla sigortaya tekrar gidicem oda olmadı fotokopisi ile defterdarlığa gitsem aslını çıkartırlarmı acaba .
birde arkadaşlar işten ayrıldıktan sonra mı başvursam daha iyi olur sizce. işten emekli olunduğunda 57günlük ihbar tazminatı alınmıyormuş diye söyledi arkadaşlar. sizin tavsiyeleriniz nedir .saygılar

Dediğim gibi, siz aslını bile verseniz sigorta müdürlüğüne, onlar maliyeye yazıp sorar. Sizden sadece beyan istenmeliydi. Bence işgüzarlık yapıyor sigortadaki memurlar...

Emeklilik şartlarınız tam olduğuna göre işten ayrılıp emeklilk talebinde bulunun bence. Ki, zaten işten ayrılmadığınız sürece emeklilik işlemleriniz sonlanmaz; emekli maaşınız içerde birikmeye başlamaz.

aralıkta % 90 raporla emekli almaya başladım. 1050tl.

Üst Alt