Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

94 SGK girişim, 3800 prim günüm ve %63 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

ögretmen-

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
0
dogum tarihim.1966, ssk giriş trihim:1994 pirim günü:3800
yaşım: 46 sigortalılık süresi 17 yıl
işe başladıgımda engelli degildim.
dahasonra göz tembelligi oluştu ve 2011 yılında ssk ya mamulen emeklilik için başvurdum ünüversite hastanesine sevk ettiler % 63 rapor verildi
ama ankaradan 4 defa ekipriz raporu istendi hastane ise sen amaliyat olmadın diye ekipriz raporu vermedi en sonunda red kararı geldi uğraşamadım malesef.
daha sonra bir akrabamın yanında işci olarak gözüktüm pirimlerimi kendim yatırıyorum
vergi indirimine baş vurdum % 63 rapor verildi karar olumlu geldi
şimdi vergi indiriminden faydalanıyorum
malulen emekli olmam için şimdi nasıl bir yol izlemeliyim.
devlet engelli olarak tanımış vergi indirimine göre. bu koşullarda malulen emekli olmama engel varmıdır?

malulen emekli olamazsan 2.derece vergi indirimi ile nasıl emekli olurum

Siz malulen emekli olmayacaksınız 2.derece vergi indirim hakkı kazandığınız için engellilere tanınan erken emeklilik hakkından faydalanarak emekli olacaksınız. kuruma emekli olmak için müracaat edebilirsiniz.Şimdiden emekliliğiniz hayırlı olsun..

Elde etmiş olduğunuz 2. derece sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararşanmak için sigorta müdürlüğüne başvuru yapacaksınız. Onlar maliye bakanlığı ile yazışıp sakatlık indirim hakkı elde etmiş olduğunuzu teyit edecek ve hemen emekliliğinizi onaylayacak.

Şimdiden hayırlı olsun

2008_oncesi.PNG

bu arada ben ilk ssk ya pirim yatırdım 2 yıl daha sonra 14 yıl bagkurlu oldum bakkal dükkanım vardı kendi işyerim.
9 ay önce tekrar ssk ya geçtim emekli olmak için. sgk emekli olmak için dün tekrar gittim. kurum degiştirdigim için 3.5 yıl ssk da kalmam gerektigini ondan sonra emekli olabilecegimi sölediler ve işlem yapmadılar. bu doğrumu yeni kuruma geçince 3.5 yıl beklemekmi gerek

Evet bağ-kur dan ssk ya geçtiğiniz için 3,5 yıl (1261 gün) ssk primi ödedikten sonra ssk şartları ile emekli olursunuz.İster iseniz Bağkurdan da emekli olmak için bağ-kura müracaat edebilirsiniz.

bagkurda erken emeklilik yani vergiindirimii ile olmak mümkünmü

Bağ-kur da vergi indirim hakkı aranmaz kuruma emekli olmak için direk müracaat edin kurum sizi yetkili hastaneye sevk eder ve rapor almanızı talep eder o rapora göre emekli olmaya hak kazanırsınız..

Üst Alt