Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

94 sigorta girişim, 3250 gün primim ve %45 raporumla ne zaman emekli olabilirim?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
iş bulma kurumuna vermek için Bursa devlet hastanesinden %45 raporumu bugün aldım
rapor kulanım amacı kısmında" 2022 sayılı yasa ve tüm özürlü haklarından yararlanmak için" diye bir yazı var.

sigortaya girişim 01/12/1994
pirim gün sayım 3250
1975 doğumluyum
550 gün askerlik borçlanabilirim

Bunlara göre ne zaman emekli olabilirim ?

Not: bu raporu şu an işsizken aldım neler yapmam lazım

(01/12/1994 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün primle emekli olabileceksiniz.
Yalnız, bunun için sigortalı olarak çalışıyorken vergi indirim hakkı elde etmek için defterdarlığa başvurmanız ve 3. dereceden vergi indirim hakkı elde etmeniz şart. Elinizdeki rapor çok güncel olduğu için defterdarlık kabul eder diye düşünüyorum.

yani benim hesabıma göre askerliğimi borçlanırsam 12. ayda emekli olabilirmiyim
aynı raporla pazartesi defterdarlığa müracatmı edeyim
3. dereceden vergi indirim hakkı elde etmek için Elimdeki rapor çok güncel olduğu için başvursam vergi indirimi hakkı kazanmış olsam 12. ayda emekli olmak için rapora gerek kalmazmı

Vergi ind. hakkı kazanmadan erken emekli olmazsınız şuan çalışmıyorsanız bile bir işyerinde 2 ila 3 ay çalışıyor görünüp vergi ind. hakkı kazanmalısınız..

3250+540(askerlik):5790+130 (çalışarak yatırmanız lazım)bu 130 günlük aradada vergi ind. için müracat etmelisiniz. hala priminiz eksik kalır....

çok teşekkür ederim benim elimdeki raporla müracat etsem olurmu çalışırken
muayane gönderen kurum tür.iş kur.il müd.BURSA

Raporunuz yeni sorun olacagını sanmıyorumm....

evet defterdarlık rapor için olur iş ankara onaylasın dedi ama bir iş yerinde çalışman gerekli ordan yönlendirilmelisin dedi yanlız bir sorun çıktı sigorta girişim 01/12/94 sicil kaartımda yazan bu ama sgk sisteme girdiyinde 1/10/97 çıkıyor burdan kaybım çokmu ben şöğle hesapladım 550 gün askerliği ödersem girişim 18 ay geriye gidecek buda kademeli emeklilik 3 derece özürlü için 12/94-04/96 arada fark yok galiba

ssk girişi ilk primin yattıgı gün olur...

Üst Alt