Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

94 SSK girişim, 4950 prim günüm ve %40 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

faruk01

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba

benim 1.10.1994 te meslek lisesinin yaptıgı sigorta girişim var, staj süresi içinde okul bizi 30 gün sigortalı yaptı zannedersem,
ben daha sonra kendime ait bir işyeri açtım 30.07.1997 den bu yana kadar bagkura pirim ödemeye devam ediyorum,
toplamda 4950 gün hizmetim var,
ayrıca 1994 yılında % 40 devlet hastanesinin verdigi raporumda mevcut

acaba erken emeklilik için başvurayım mı ne dersiniz? acaba olabilir miyim?
müracaat için işyerinin kapalı olması mı gerekli?

bana bir fikir verebilir misiniz?

18 yaşından önceki sigorta primleri emeklilige geçmez 18 yaşından sonraki yatırılan primler e göre hesabınızı yapın.

Staj sigortası ssk başlangıcı sayılmaz ..
İlk ssk lı olduğunuz tarih 30.07.1997 dir..
Bağkur lu olduğunuz için 18 yıl 4680 güne tabisiniz
30.07.1997+18 :01.08.2015 tarihinde kuruma müracaat ederek yetkili hastaneye sevk edilmeniz gerekli hastaneden %40 -%49 arası rapor alırsanız 5510/28 kanununa göre emekli olmayı hak edersiniz...
Not: prim olarak bir sıkıntınız mevcut degil yılınızı doldurduğunuz vakit emekli olabilirsiniz..4 yıl ister çalışarak ister çalışmayarak tamamlayabilirsiniz..

Teşekkürler bilginizi paylaştıgınız için sagolun arkadaşlar

Bağkurluyum epilepsi hastasıyım nasıl emekli olabilirim

Merhaba

benim 1999 yılında işe girmek için epilepsi rahatsızlığından dolayı almış olduğum %40 sürekli ibareli raporum var, ama işe girmek nasip olmadı ben de fazla üstüne düşmedim kendi imkanlarımla bir dükkan açıp meşgul oldum ve 1997'den beri bağkurumu yatırdım
bu zaman içerisinde astıma yakalandım, ve iş sitresinden dolayı piskiyatrik sorunlarım ortaya çıktı artık bu sitresi kaldıramaz hale geldim şu an epilepsi, astım ve piskiyatri tedavisi görüyorum
size sormak istediğim sorular şunlar yardımcı olursanız beni çok sevindireceksiniz.

1. 1994 yılında almış olduğum raporla engelli memur alımına başvurabilirmiyim

2. işe girebilmek , vergi indirimi ve erken emeklilik gibi tüm işlerimde kullanabilecegim nasıl bir rapor almalıyım.

3. Engelli memur alımında yaş sınırı varmı.

5.Bağkurda engelli pirimi indirimi söz konusumu.

5. 10. 02.1978 doğuluyum bağkur başlangıcım 01.07.1997. Engelli kamu personeli sınavını kazanamassam ne zaman emekli olabilirim.

şimdiden teşekkür ediyorum

1.Engelli memur alımına eski raporunuz ile müracaat edemezsiniz.
2. Aralık 2010 yılında yeni rapor yönetmeliği yürürlüğe girdi.Hastaneye müracaatınız sonunda güncel ve yeni raporunuzu alabilirsiniz.
3. Kamuda özürlü memur alımın da yaş sınırı yok.
4. Bağ-kur a ödemiş olduğunuz primlerde indirim maalesef yok.
5.Alacağınız rapor oranına göre şu aşağıdaki tabloya göre emekli olursunuz.
bagkur.PNG

İlker bey teşekkür ederim.

Peki ilker bey ben maliyeden vergi indirmi alırsam bu alacağım rapor ile özürlü personel alımına başvurabilirmiyim.

Vergi ind. farklı bir konu vergi ind. sadece erken emeklilik ten faydalanmak için çalışan ssk lı lar müracaat eder.Siz çalışmadığınız için vergi ind. müracaatı yapamazsınız. İlk olarak rapor alacaksınız ve sınava girerek yada iş kura kayıt yaptırarak çalışma hayatına atılcak ve vergi ind. müracaat edeceksiniz .

İlker bey ben 01/07/1997 'den bu yana bagkurumu yatırıyorum,bağkur çalışanıyım o yüzden vergi indirimi raporundan bahsettim

Bağ-kur lular vergi ind. hakkı alamaz. Siz şu yukarıdaki tabloya göre alacağınız rapor oranına göre emekli olacaksınız.
Diyelim ki % 50-59 arası rapor aldınız. Emeklilik şartlarınız 16 yıl 4320 gün
01.07.1997 + 16 : 02.07.2013 yılında bağkur a müracaat ediyorsunuz kurum sizi hastaneye sevk ediyor ve erken emekli oluyorsunuz.

İlker bey çok teşekkür ederim beni aydınlattınız, duyumum yanlışmış benim duydugum vergi indirimi raporunu tüm işlerimde kullanabilecegim yönündeydi.

Faruk01,
Yanlış bilgi zaten siz vergi ind. bile müracaat edemezsiniz vergi ind. ssklı ve e.sandığı çalışanları müracaat eder. Bağ-kur lularda vergi ind.hakkı yoktur.

Üst Alt