Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%95 raporlu biri rapor oranı artarsa malulen emekli olur mu?

knockagain

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
ilk sigortalılık tarihinde ve işe girdiğinde yüksek seviyede (%95) engelli olan biri ilerleyen zamanlarda seviyesi dahada yükselerek ağır özürlüdür bakıma muhtaçtır vede çalışamaz ibareli yeni raporuyla malulen emekli olabilirmi?

İlk işe başlangıcınızda %59 ve aşağısında bir rapor ile başlamış iseniz ve bunu belgeleye biliyorsanız ve sonradan rapor oranınız %60 ve üstü oluyor ise evet malulen emekli olursunuz.Siz İlk işe başlangıçta maluliyet derecesi üstünde işe başladığınız için malulen emekli olmazsınız.

ben ssk nin 170 numarasını aradım. ordaki yetkili bana iş yeri çalışma şartlarını öne sürerek özür derecemin arttığını belgelersem malullen emekli olabileceğimi söyledi.. bunde gerçek payı varmıdır? birde maluliyet durumunda tek hastalıktan olmasından bahsediyorsunuz.. ben işe girdiğimde benim engelim parapleji + idrar inkontinansı idi .ama çalışma hayatı ağır geldiğinden bende ileri seviyede skolyoz oluştu.. bu skolyozu çalışma hayatının bir nedeni, sorunu olarak maluliyette gösterebilirmiyim ?

Üst Alt