Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

95 SSK girişim, %47 raporum ve 3300 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

kamali1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Eylül ayında milli eğitime hizmetli kadrosunda atandım..
1995 haziran ssk girişim var...3300 gün ssk pirimim var..2003 yılında vergi indirimişnden faydalanmakl için %47 rapor aldım..2010 yılında eylülde emekli sandığına geçtim...
Sorum şu sayın yöneticiler ne zamn emekli olabilirim emekli sandığından...ssk pirimlerimin emekli sandığına emeklilik işlemlerinde bi faydası olmayacakmı..şimdi birleştirsem ssk pirimlerimi bi faydası olurmu...
Ve emeklilik başvurusu yapacağım zamn kurum beni tekrar rapor almaya yollarmı...
Vereceğiniz cvb lar için şimdiden teşekkür ederimm

Emeklilik zamanınız geldiğinde kurum seni hastaneye sevk eder ve yeniden rapor almanızı ister. Alacağınız rapor oranına göre emeklilik şartlarınız belli olur..

%60 ve üzeri olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 15 yıldan beri sigortalı olmaları ve 3960 gün,
% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün
ssk primleriniz ide ekleyerek hesap yapabilirsiniz.....

Not: ssk ile e. sandığını bir birine karıştırmayın..Her ikisinin emeklilik şartları ayrı ayrıdır...

Engelli kadrosunda çalışan memurun emekliliği geldiği zaman tekrar hastaneye sevk edilmez diye yazmış arkadaşlarımız siz istenir diye yazmışınız. engelli kadrosunda çalışan memur otomatikman emekliliği haketmiştir denmekte, hastaneye sevk ssk çalışan işçiler için geçerli diyor kimi arkadaşlar. şimdi hangisi doğru acaba.

1 Ekim 2008'den sonra ilk kez memur olacak ve 4c statüsünde çalışıp emekli olacak kişiler 5510/28. madeye göre emekli olabilecekler.
- %60 ve üstünde olup malulen emekli olamayanlar: 15 yıldan beri sigortalı olmaları ve 3960 gün prim yatırmaları
- % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar: 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün prim yatırmaları
- % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün prim yatırmaları
şartıyla yaşlılık aylığından yararlanabilir.

ayrıca tüm hizmet sürelerinide birleştirirsiniz..

not: özür dilerim az önceki dikkatsizlik için..

kelebek bie şey sorucam peki birleştirme yapınca 2008 den sonra memur olmuş olmuyoruz ki eski statüye dönüyoruz ve 15 yıl 5400 prim gününe dönüyoruz deniyor.bunu şu AN DA KİMSE net olarak çözemedi.

Son 2520 günün fazlası hangi statüde ise, o statüde emekli olunur. 4c'den emekli olacaksanız, son 1261 günü 4c'li olarak tamamlamalısınız. Benim bildiğim bu.

Üst Alt