Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

95 SSK girişim ve 2347 prim günüm var. Emeklilik şartlarım nelerdir?

conan06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm

ben 76 dogumluyum.
95 sigorta girişim var
şu anda 2347 günüm var,
vergi dairesinden vergi indirimi için sevk aldım hastanedeki işlerimde bitti 40 gün oldu. ortapedik ve epilepsi rahatsızlıgım var... büyük bi ihtimalle %60 yada %70 arası oran gelecekmiş öyle dedi dayımm.
bu durumda malülen mi ? bakım parası mı normal emeklilik mi nasıl olacak

bi yardımcı olursanız sevinirim .yaw dayım diyoki 2ci dereceden 2400 den emekli olursun falan maaş baglarlar diyor.. siz nedersiniz bu konularda üstad oldugunuzu gördüm nasıl olur benim iş cevaplarsanız mutlu olurum

şimdiden teşekkürler allah razı olsun hepinizden..

saygılar

Malulen emekli olamazsın sanırım. Zira hem sakatlık oranı cetveli'ne göre tek bir sakatlıktan/hastalıktan maluliyet derecesinde işgücün olmalı, hem de bu maluliyetin ilk sigortalı lduğunda bulunmamalı.

Sen ancak defterdarlıktan elde edeceğin sakatlık indirimi ile erken yaşlılık emeklilğinden yararlanabilirsin.
Eğer %60 ve üzeri raporla 2. dereceden sakatlık indirimi elde edersen, (gün/ay/1995 +) 16 yıl 4 ay sigortalılık süresi ve 3760 gün primle; %40-59 arası raporla 3. dereceden sakatlık indirimi elde edersen (gün/ay/1995 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün primle emekliliği hak edersin.

Emekli olduğunda 2400 TL maaş alman hayal :) Maaş hesabı için şuralardan yararlanabilirsin:
http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html
http://www.engelliler.biz/forum/eme...abi-yapan-siteler-dogru-bilgi-veriyor-mu.html

yaw abicim cevapladıgın için teşekkürler sanırım yazımda yanlışlık olmuş 2400 maaş deil gün sayısı idi okadar maaş bağlanması ihtimali bile yoktur heralde...ben orada şunu demek istedim 2400 günle erken emeklilik yada bakım barası falan bağlanılıyomu? diyecektim özürrr....

abicim bu arada benim sakatlık ,( pesplanus valgus ) ayağımdaki problem doğuştan::: epilepsi 10 yaşından sonra oldu

Yukarıdaki mesajımda 2. paragrafta yazdığım şekilde erken yaşlılık emekliliğinden yararlanabileceksin

teşekkür ederim verdiğin bilgiler için......

Üst Alt