Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 yılında özürlü statüsünde memur oldum. Ne zaman emekli olabilirim?

myrosselyn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
11/01/1996 yılında memuriyete özürlü kontenjanında başladım. %80 özürlü raporu ile
vergi indirimindende hemen yararlanmaya başladım. %40 (3 sınıf)

ne zaman emekli olabilirim

yardımcı olursanız sevinirim. saygılar

mail adresim. ayhanilhan06_bitanem@hotmail.com

Memuriyete sakat statüsünde girdiğiniz için 15 yıl hizmet süresi ile emekli olabilirsiniz.

SSK+Bağkur+askerlik/doğum borçlanması hepsini ES hizmet süresi olarak birleştirebilirsiniz. Ve bu hizmet süresi 5400 gün olduğunda emeklilik hakkınız var.

nasıl emekli olurum

11/01/1996 yılında özürlü kadrosunda memur olarak işe başladım, 11/01/2011 yılında emekliliği doldurmaya hak kazanıyorum.fakat yurtdışında yeni iş imkanı çıktığı için çalıştığım işyerinden istifa edip ayrılmak istiyorum.
bu nedenle emekliliği doldurmadan ayrılırsam emekli olamıyorum ne yapmam gerekiyor.
acaba emekli sigortamı dışardan yatırırsam emekli olabilir miyim, ne kadar süre sonra olabilirim?

bilgilerinizi bekliyorum saygılar

Her şeyden önce isteğe bağlı prim ödeyebilmek için Türkiye'de ikamet etmek şartı var.
İstifa ettiğinizde tazminat haklarınıza isteğe bağlı olarak ödenen primler dahil olmaz.
Bu şartlar tamamsa, istifa ettikten sonra 6 ay içinde isteğe bağlı prim ödemek için kuruma başvuru yapabilirsiniz. Ve zamanı geldiğinde de emekli olabilirsiniz...

OturanBoğa;

altı aylık prim toplamını defaten yatırırsam yani ödersem hemen emekli olabilirmiyim.ayrıca aklıma takılan sorun şu tazminat hakkımıda alabilirmiyim

Defaten ödeme şansınız yok.
İsteğe bağlı prim ödeyip emeklilik şartlarınızı tamamladığınızda, isteğe bağlı dönemden önce geçen süreye ait kıdem tazminatınızı alacaksınız, ama isteğe bağlı primler için kıdem söz konusu değil.
Ayrıca, istifa ettikten sonra en geç altı ay içinde isteğe bağlı prim ödemek için başvurmanız gerek. Yoksa bu hakkınızı kaybedersiniz.

Not: Kritik bir konu olduğu için, lütfen bu bilgileri sgk başvurunuzda teyit ettirin.

Üst Alt