Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 yılında sigortalı oldum, arada kısa dönem özürlü statüsünde çalıştım. Emeklilik..?

slcko6

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
01-07-1978 doğumlu
ilk işe giriş tarihi ssk lı olarak 01/08/1996 (bir fiil bir şirkette normal işci olarak çalıştım)
toplam prim : 3817 (primlerim hep aldığım maaş üzerinden yatmıştır)

1999 yılında aldığım %40 özürlü (sürekli göz) raporumu hiç kullanmadım (yani özürlü değil normal olarak primlerim yattı)
taa ki 02-03-2009 (bu zamana kadar 210 gün özürlü olarak yattı) tarihinde girmiş ve halen çalışmakta olduğum şirkette özürlü kadrosundan primim yatmaya başladı.
raporum 1999 yılından beri olduğu için geriye dönük herhangi bir işlem yapabilir miyiz? malulen emekli olmam için ne kadar zaman kalmıştır ve ek olarak benim herhangi bir işlem yaptırmam gerekir mi; vergi indirimi için hiçbir yere başvurmadım ,emekli olmam için başvurmam gerekir mi?
gerekirse nasıl hangi evraklar istenmekte ve izleyeceğim yol nedir

teşekkürler

Arkadaşım öncelikle işyerinden bir yazıyla ankara defterdarlığına başvuru yaparak sevk oldugun hastahaneden %40 ve üzeri rapor alman ve vergi muhafiyetinden faydalanman şart.

Varsayalım bu raporu aldın 3. derece vergi indiriminle 1996 işbaşı olduğun için 17 yıl 3920 prim gününü (malulen değil erken emeklilik) doldurduğun taktirde emekli olabileceksin.

Ve, emeklilik hesabını yaparken sakat statüsünde olsun ya da olmasın yatırılan tüm primler aynı sayılır ve hesaba dahil edilir.
Ve, erken emeklilik hakkı elde edebilmek için şahsen defterdarlığa başvurmanız, güncel sağlık kurulu raporu ile işgücü kaybınızın en az %40 olduğunu tespit ettirmeniz ve vergi indirim hakkı elde etmeniz şart: http://www.engelliler.biz/forum/cal...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

yani

kısacası benim 1999 yılında aldığım ankara hastanesi heyet raporu boş.
Askeri hastanenin verdiği rapor boş.

şimdi herhangi bir hastaneye gönderecekler ve o doktorların ruh haline göre vede maliyedeki adamların ruh haline göre mi yoksa bilerek mi çıkar bilmem ama ben bu indirim belgesini almam çok zor galiba.

gözlerim enson derceleri 5,5 ikiside hipermetrop ve astıgmatlıkta var sizce bana verirlermi

ben normal çalışmaya devam ediyim haaaaa

Bilemiyorum. Bir ara şansınızı denemekten başka yol yok

Evet arakadaşlar bu devletin cetveli ayarsız galiba %40 ve 5 tane doktor onaylanmış olan raporum bugün %16 ya düşürüldü.ŞİMDİ BEN NE YAPACAM RAPORUM 8 AYDIR ÇALIŞTIĞIM FİRMAYA GÖNDERİLECEK VE SEN ÖZÜRLÜ STATÜSÜNDEN ÇIKARTACAK BELKİDE.EEE NELER OLUR ŞİMDİ ARAKADAŞLAR

Maalesef vergi indirim hakkı elde edemediğin için/sürece erken emekli olamayacaksın. Ama vergi indirim hakkı elde etmekle sakat statüsünde çalışmak farklı şeylerdir.

İşe girerken %40 ve üzerinde raporu işyerine vermişsen, vergi indirim hakkı elde edemesen de işyerinde sakat statüsünde çalışmaya devam edeceksin. Sadece işveren bordronda vergi indirimi uygulamayacak o kadar. İşveren için önemli olan tek şey işe girerken kendisine beyan edilen rapordaki orandır.

Başıma işmi açtım acaba yardım edin

merhaba geçen günlerde erken emekli olabilmek için rapor tazelettirmeye gittim.Gelen rapor %16.ben %40 ile işe girdim ve haalada çalışmaktayım özel sektörde. muhasebeye gelen yazıda %16 oranını gören kişi senin artık gelir vergin kesilecek dedi.yani artık normal maaş alacağım ben itiraz ettim benim 99 yılından beri raporum var kazanılmış hakkım var dedim ama dinlemedi ne yapmam gerekir.yardım

Emekli olunan kurum: SSK
  1. İlk sigortalı olunan yıl: 01-08-1996
  2. Emeklilik talebinde bulunulan yıl: VARMI BİR İHTİMAL
  3. Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı: %40 DI %16 YA DÜŞTÜ
  4. Malulen emeklilik mi yoksa Yaşlılık emekliliği mi: YOK
  5. Çalışma süresince yatırılan toplam prim miktarı: 72,348 TL
  6. Çalışma süresince yatırılan aylık ortalama sigorta primi:
  7. Toplam prim gün sayısı (varsa Askerlik borçlanmasına dair bilgi):
  8. Şu anda aldığınız emekli maaşı: NE ALACAM ACEBA
  9. Aylık Bağlama Oranı: BİLMİYORUM
  10. Son işyerimde BRUT: 800.TL
EVET DURUM BUNDAN İBARET ACEBA BEN %40 LIK RAPORUM ELİMDE AMA VERGİ İNDİRİMİ İÇİN TEKRAR GİTTİĞİM %16 OLMUŞUM İYİLRŞMİŞİM HABERİM YOK.BOŞUNA TAKIYORUM HALEN ŞİŞE DİBİ 5,5 NUMARALI CAMLARI BİDE ASTİGMATLIK DA VAR.
BEN YUKARDAKİ BİLGİLERLE ŞU ESNADA NE KADAR MAAŞ ALIRDIM TAHMİNEN KENDİMİ TATMİN ETMEM AMACI İLE ÖĞRENMEK İSTİYORUM.
İNŞALLAH ESKİ RAPORLARI KABUL ETMELERİ İÇİN BİR YASA ÇIKAR ARTIK.YOKSA NASIL OLUR BİLMEM.

Heralde emekli olabilseniz 650 TL civarında bi emekli aylığı alırdınız.

Üst Alt