Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 sigorta girişim, %50 raporum var. Ne zaman emekli olurum?

hasan58

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Öncelikle ben 1997 tarihinde sigortalı olarak çalışmaya başladım, yani ssk iilk girişim 1997 yılında (ama özürlüklük tarihim 2001). 1997 yılında 20 günüm var, 1998 yılında 105 gün, 1999 yılında 20 gün, 2000 yılında 103 gün, 2000 ile 2009 yılları arasında ise toplma 600 günüm var. halen sigortalı olarak bir iş yerinde normal kadroda çalışmaktayım.

1. Benim sormak istediğim, ssk girişim özürlülük tarihinden önce olduğu için emeklilik şartlarım nedir? %50 özürlü raporum var (bkz)

2. Vergi indirimi almadan erken emekli olma durumun var mı?

Malulen Emeklilik Şartları

Mrb

Ben ilk defa sigortalı olduktan sonra özürlü duruma geldim;Yani özürlülük durumum ilk sigortalı olduğum tarihten sonra,

Ben şunları merak ediyorum

1.Malulen emekli olabilirmiyim.Rapor oranım %50 ilk sigortalı olduğum tarih 1997 yılı özürlü duruma gelmem ise 2001 yılı şuanda 990 günüm var
2.Malulen emeklilik için işten ayrılmam şartmıdır.Ayrılır ve başvurum red edilirse ne olur.
3.Geçen yıl vergi indirimi için karmaşık bir süreçten sonra başvurum red edildi.Fakat geçen hafta ssk’dan yeni yönetmelik kapmasında %50 rapor aldım.
4.Emeklilik için nasıl bir yol izlemem lazım
5.Malulen emekli olamasam 3600 günle emekli olma şansım var.
6.Yada emeklilik durumun nasıldır.Hangi yolu izlemem lazım

İlginize ve Cevaplarınız İçin Teşekkürler

Malulen emekli olamazsınız. Malulen emekli olabilmek için %60 ve üzerinde işgücü kaybı oluşması gerek.

Vergi indirimi için defterdarlığa başvuracaksınız. Elinizdeki raporla başvurun, kabul ederlerse ne ala, etmezlerse, sizi sevk ederler bi hastaneye ve oradan rapor almanızı isterler. SOnuçta defterdarlık %40 ve üzerinde işgücü kaybına karşılık 3. dereceden vergi indirim hakkı tanırsa size, yukarıda Raman72'nin yazdığı şartlarda emekli olabilirsiniz.

Vergi indirim hakkı elde ettikten sonra emeklilik zamanınıza geldiğinde emekli olmak için tek yapmanız gereken şey sigorta müdürlüğüne başvurmak olacak. Yeniden rapor çıkartmanıza gerek kalmayacak. Bugünden almış olduğunuz vergi indirim hakkı size erken emeklilik hakkını da sağlamış olacak.

Maliye vergi indirimi vermedi

Sayın OturanBoğa

Daha önce forumda anlatmıştım ama kısaca anlatayım 2008 yılında maliye başvurdum,beni hast.sevk ettiler.hastane %10 verdi daha sonra yanlışlık var dediler maliye tekrar yolasın dediler maliye gittim onlarda tekrar yolladı bu defa hastane %50 dedi bunun üzerine beni hakem hastane ye gönderdiler onlarda %30 dedi ve maliye %30 onadı ve vergi indirimi vermedi.Şuanda en son olarak raporları aldığım hastaneden farklı olarak şimdi ssk'dan %50 rapor aldım.Zaten anlamadım gitti bu nasıl biri 10 yok olmadı 50 ama aman yanlış olmuş 30 bu neya insan canından bezdiriyolar uzun zaman forum takip ediyom bütün arkadaşlar hakkını almak için adeta kurtuluş savaşı veriyolar ama herkese çağrıda bulunmak istiyom sakın AsLa peS EtMeyİn.

Şimdi bende ne yapacağımı şaşırdım aslında bir yol gösterin ne yapmalıyım bu emeklilik konusunda

Hasan58 maliyeye müracatıyın üsütünden bayagı bir zaman gecmiş kendinde söylemişsin. (Şuanda en son olarak raporları aldığım hastaneden farklı olarak şimdi ssk'dan %50 rapor aldım...) bence yeni aldıgın raporla tekrar bir müracat yapmalısın...

Emeklilik İçin başvursam ne olur

Mrb;1997 ssk girişliyim özürlülük durumun 2001 yılında ortaya çıktı şuanda 1050 günüm var.Şuan çalıştığım iş yerinden 20 gün sonra ayrılacağım sigortam kesilecek işten ayrılmadan sigtortamı kestirip malulen emeklilik için başvurmak istiyorum,Bu işlemdeki amacım emeklilik şartlarımı resmen öğrenmek.Acaba ssk direk 1800 günü doldurmadığım için başvurumu direk red mi eder yoksa,başvurumu inceleyip emeklilik şartlarımı yazılı olarak bildirirmi bilgisi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum.​

1800 gün prim ve 10 yıllık şartları yerine getirmeden kurum emeklilik talebinizi ret eder..
Bakıma muhtaclık bir durum söz konusu ise 10 yıllık süre aranmaz...

Öncelikle malulen emeklilik konusundaki yönetmelikten bahsedeceğim;

Meslek kazanma gücü kayıp oranı tespit cetvelinde kalp hastalıkları başlığında kalp hastalıkları ile iş gücü kayıp oranları şu şekilde anlatılmaktadır.
4- Kalp ve dolaşım hastalıkları
A-Alışılmıştan daha ağır bedensel efora rağmen fonksiyon kısıtlaması olmayan 6
B-Ağır eforda fonksiyon kısıtlaması olan 30
C-Hafif eforda fonksiyon kısıtlaması olan ( dekompanze )57
D-Dinlenme halinde fonksiyon kısıtlaması olan ( tam dekompanse )65

5- İskemik kalp hastalıkları Bu listenin 4 ' üncü sıra numarasının ilgili arıza çeşitine göre işlem yapılır.

A-Kronik stabil anjina pektoris.
B-Anstabil anjina pektori( Akut koroner yetersizliği, intermedier koroner sendromu, variant anjina vb. )
C-Romatizmal kalp hastalığı ( bir veya birkaç kapak afeti )
D-Endokardit, miyokardit, perikardit, primer miyokardiyopati vb.

6- Kalp ameliyatları
A-Kapalı komissürotomi 26
B-Kalp kapağı protezi 30
C-Kalıcı pasemaker 56
D-Koroner revaskülarizasyonu 58
E-Eforu kısıtlayan perikardioektomi 30
( Bu arızalar, yukarıda yer alan arızalara
tüzüğün 7 ' nci maddesi hükümlerine göre eklenir. )

Benim buradan anladığım şu benim rahatsızlığım kalp kapaklarım değişti 2 tanesi şimdi yukardaki yönetmeliğe göre hesap yapalım;

Madde 4 göre durumun;
B-Ağır eforda fonksiyon kısıtlaması olan %30

Madde 5 göre durumun;
C-Romatizmal kalp hastalığı ( bir veya birkaç kapak afeti ) not: bu rahatsızlık sonunda kalp kapaklarım değişti.

Madde 6 göre durumun;

B-Kalp kapağı protezi %30 madde 6’da şu ifade yer almaktadır.Bu arızalar, yukarıda yer alan arızalara tüzüğün 7 ' nci maddesi hükümlerine göre eklenir.

Şimdi madden %30 madde 6 dan %30=%60 yapar yani buradan anladığım kalp kapağı ameliyatı olan biri Ağır eforda fonksiyon kısıtlaması var ve kapağı değişmişse %60 yapıyor yoksa yanlış mı? Yorumluyorum acaba

Ek1 liste malul sayılmayı gerektirecek listede de kalp kapağı aşağıdaki şekilde yer almaktadır.

3- OPERE KALP HASTALIKLARI:
Klinik, laboratuar, radyolojik, EKG, ekokardiyografik, anjiografik bulgularla doğrulanan hafif eforda veya dinlenme halinde fonksiyon kısıtlamasıyla birlikte olan, kalp kapağı onarımı, kalp kapağı protezi, kalıcı kalp pili, intra kardiak defibrilatör, girişimsel veya cerrahi koroner revaskülarizasyonu, perikardiektomi

Bu listelere göre kalp kapağı değişmiş bir yukartalının malulen emeklilik şartı taşıdığı açıkça ortadadır.Ayrı dün SSK’dan aldığım sözlü bilgiye göre malulen emeklilikte özürlü raporların bir öneminin olmadığı hesaplamalarının bahsettiğim listelere göre yapıldığını yani özürlülük ölçüt cetvelinin malulen emeklilikte kullanılmadığını söylediler.

Yorumlarınızı ve cevaplarınızı bekliyorum;

Balzart formülü farklı hastalıklar içindir.Bu durum aynı hastalık için ama

1- Malulen emeklilikte şu cetvel kullanılır: Maluliyet Cetveli
2- Maluliyet tespitinde hastane oran belirtmez. Sadece Hastalığın tanısını yazar. O rapora göre kararı SGK sağlık kurulu verir.
3- Malulen emeklilikte Balthazard Formülü uygulanmaz. Tek bir hastalık nedeniyle %60 işgücü kaybı olması şart.

1997 SSK girişim, 1472 prim günüm var. Vergi indirimi alırsam ne zaman emekli olurum?

15/10/1997 ilk sigortalı olduğum tarih
Şuanda 1472 gün pirim günüm var.
şu anda 2008 yılında alınmış %50 özürlü raporum var

1-Vergi indirimi alırsam emeklilik şartım nedir.
2-Vergi indirimi almadan emeklilik şartım nedir

İlginize teşekkürler.

Vergi ind.hakkı almamak sizin için büyük kayıp çünkü normal emeklilik ile erken engelli emeklilik arasında hiç fark yoktur..
İlk ssk lı olduğun tarihte 18 yaşınızı tamamlayıp 19 dan gün almak kaydı ile;
Vergi ind.hakkı alır iseniz ;
18 yıl 4080 güne tabi olursunuz
15.10.1997+18: 16.10.2015 tarihinde emekli olursun..
Normal emeklilik şartlarını ise şu linkten ne na zaman emekli olurum linkinden hesaplaya bilirsiniz..
T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu

Özürlü emekliliğinde durum nedir.Vergi indirimi almadan erken emekli olamazmıyım acaba

5510 sayılı yasadan önce çalışmaya başladığınız için vergi ind.hakkı almak zorundasınız. Vergi ind.hakkı almadan erken emekli olamazsınız

Üst Alt