Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 SSK girişim, %83 raporum ve 3910 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

Konular
138
Reaksiyonlar
0
bir arkadaşım var%83 raporu var
vergi indiriminden faydalanmak istiyor raporu 3 ay önce aldı vergi indirimi almak için teklar rapora ihtiyacı var mı
mevcut raporu kabul edilmesse netür işlemler yapması gerekiyor

ve emekli olmayı düşünüyor sgk girişi 21-11 1997, prim 3910 askarlik yaptı askerlik borçlanması yapabilir mi yaparsa emekli olabiliyor mu

Ssk lı olduktan sonramı askerlik yapmış yoksa askerden geldikten sonramı ssk lı olmuş...?
Eğer ki askere gitmeden önce ssk lı olmuş ise askerlik borçlanması yapsa dahi süre geriye gitmez sadece prim süresini arttırır ama askerden döndükten sonra ssk lı olmuş ise evet askerlik borçlanması yaptığınız gün kadar geri gider...
Askerlik borçlanmasını kişi dilediği kadarını borçlana bilir 3 ayda olabilir 6 ayda olabilir tamamı da olabilir..

askarden sonra sigortalı oldu arkadaşın yaşı 38 askere 1992 gitti 1997 sigortalı oldu %83 raporu var malüllükten emekli olmak istemiyor emekli oluncada aynı işletmede çalışmak istiyor oyüzden vergi indirimi alıp erken emekli olmak istiyor 1997 göre 15 senesi dolmuyor askarligi öderse sigorta geriye dogru işlerse emekli oluyor saygılar

Askerlik borçlanması yapıp sigorta başlangıç tarihini o süre kadar geri çekebilir isterse...

emeklilik

arkadaşlar

emeklilik için vergi indirim belgesi isteniyo.r benim 3.derece vergi indirimim var. bu sene % 50 ile aldım fakat elimde tek belge defterdarlıkta kayıtlara geçen vergi indirimine hak kazandıgım belge
bu belgeyi emekli olurken defterdarlık velirmi oradanmı alacam
bimer yazdım kişilere bu belge velirmiyor dediler

benim primim dolmuş her şeyimim tamam çalışmıyordum 1 aylık iş buldum buradan çıkış kagıdıda alacam bu belgede tamam oluyor 25 gün sonra muracatı yapacam vergi indirim belgesi defterdarlıktan mı alınıyor

saygılar

vergi indirimi için başvurdugun iş yerin de aslı vardır ordan isteye bilirsin

Vergi ind. için müracaatınızı yapmış olduğunuz Maliye'ye dilekçe ile müracaat ederek bir nüshasını alabilirsiniz..
.......VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ'NE
Vergi ind. hakkımın olduğunu belgeleyen bir yazının tarafıma verilmesini ve gereğini arz ederim ..
isim soyisim
tc no:
adres

SGK kendisi defterdarlığa yazıp o yazıyı alır zaten. Siz de defterdarlıktan alabilirsiniz ve emeklilik başvurusunda sigorta müdürlüğüne verebilirsiniz. Hiç bir sorun olamaz...

Üst Alt