Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 yılı SSK başlangıcı, 2500 prim günü ve %40 rapor ile emeklilik şartları..?

blackman34

Üye
Konular
43
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar;

bir arkadasımın emeklilik durumunu ögrenmek istiyorum, bilgileri şöyledir:

ilk işe giriş tarihi 11 Mart 1997
2500 gün primi var
2000 yılında alınmıs %40 oranında sürekli raporu var
şu anda vergi indirimi yoktur...

vergi indirimi alması veya almaması durumunda emeklilik sartları nedir?

Vergi ind. hakkı kazanır ise 17 3920 güne tabi olur.....
11/03/1997+17:2014 yılında prim şartınıda yerine getirdigi vakit emekli olur...
Vergi ind.hakkı alamaz ise yaklaşık olarak 58 yaşında filan emekli olue tabiki prim ve süre yi tamamlamak kaydı ile...

vergi indirimi almaya kalksam bu rapor oranım kesin düsecektir diye düşünüyorum...bu yüzden hiçbir yerden sevk almadan istedigim bir devlet hastanesinden rapor alıp o yeni raporu vermek istiyorum maliyeye...bu şekilde yapabilirmiyim??

yani kendim hiçbir yerden sevk almadan bir devlet hastanesine gidip masraflarını karsılayarak rapor alıp ve o raporu maliyeye verebilir miyim?
eger verebilirsem kabul edilir mi?

Mevzuata göre hayır, ama uygulamada %90 kabul ediliyor. alacağın raporda vergi indirimi ve tüm sosyal haklara dair ibare bulunsun ama...

peki alacagım raporun bana maaliyeti ne kadar olur?

Sevk li olarak gidersen bir maliyeti olmaz ücretsiz alırsın raporunu...

sevkli gidebilmem için bir gerekce bulmam gerekecek ve ayrıca nerden sevk alıp gidebilirim?

Maliyeye vergi ind.için müracat yapmayacan mı ordan al sevki işte..

Üst Alt