Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 SSK girişim, 3. derece vergi indirim hakkım var. Ne zaman emekli olabilirim?

beyaz gulum

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
15/03/1979 dogumluyum %45 roporum var vergı ındırımınden yararlanıyorum
ılk ıse gırıs tarıhım 10/06/1994 toplam prım gun sayım 4800 gun ne zaman emeklı olabılırım

İlk ssk girişiniz 18 yaşından önce olduğu için ssk girişiniz 19 yaşından gün aldığınız 15.03.1997 tarihidir.
http://www.engelliler.biz/forum/eme...rin-sigorta-baslangiclarina-dair-mevzuat.html
3.derece vergi ind. hakkınız olduğuna göre 17 yıl 3920 güne tabisiniz..
15.03.1997+17 :16.03.2014 tarihinde emekli olabilirsiniz..

Not:prim sıkıntınız yok ister çalışarak ister çalışmayarak bekleyebilirsiniz...

ankara ssk ıhtıyarlık mudurlugune ne zaman emeklı olabılırım dıye tam 5 defa farklı tarıhlerde dılekce verdım hepsının sonucu 15/03/2013 olarak gelıyor burda sızde 2014 dıyosunuz anlamadım bu ısten bısey benı emeklı edıcek kurum olarak neye gore bu tarıhı verıyolar acaba 18 den gun aldıktan sonrasını mı hesaplayıp 2013 dıyolar tamamen celıskı ıcındeyım:(

Berat;
Burada çelişi yok genelgeyi iyi okur isen anlarsın bak ben bir alıntı yapayım oradan.Altını çizdiğim yeri iyi okursan düşüncelerimizdeki çelişki tamamen ortadan kalkacaktır.

- 01/04/1981 tarihinden önce ise sigortalılık süresinin başlangıç tarihi,
- 01/04/1981 tarihinden sonra ise 18 yaşın doldurulduğu tarih,

İlker'İn dediği gibi, eğer ilk sigortalı olduğunuz 10/06/1994 tarihinde tam primle sigortalı olmuşsanız (yani staj değil idiyse), emeklilik için sigorta başlangıç tarihiniz, 18 yaşını tamamladığınız tarih olarak ele alınır.

Yok, 10/06/1994 tarihinde staj mahiyetinde sigortalı olmuşsanız, o zaman o sigortallık sigorta başlangıcı sayılmaz, sigorta başlangıcınız, 18 yaşını tamamladıktan sonra tam primle sigortalı olduğunuz ilk tarih olur.

Üst Alt