Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
98 yılında %45 rapor aldım, 2000'de memur oldum. Ne zaman emekli olabilirim?
1998 yılında yüzde 45 rapor aldım. hastalıgım kronik .
ama vergi indiriminde bulunmadım.
2000 yılından beri devlet memuruyum ama normal olarak işe girdim (engelli degil)
özürlülere tanınan erken emeklilikten yararlanabilirmiyim .ya da ne yapmam gerekir .yardım
Memuriyete Engelli olarak başvurmamış olsanız da memuriyetten önce alınmış %45 oranında raporunuz olduğu için prim gün sayınızı 5400'e tamamlamanız halinde Emekli sandığı 4c statüsünde erken emekli olabilirsiniz..
Dayanağınız: 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesi
1 Ekim 2008'den önce düz statüde memur olmuş fakat ilk memur olduğu tarihten sonra %40 ve üzerinde işgücü kaybı oluşmuş,5510/Geçici Madde 4'e tabidir ve emeklilik talebinde bulunacakları tarihte kurumun sevki ile hastaneden %40 ve üzeri rapor almaları koşuluyla:
% 60 ve üzeri ise en az 5400,
% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün
hizmet süresi ile emekliliği hak ederler.
Yapmanız gereken prim ve yıl şartını tamamlayıp kurumunuza emekli olmak için müracaatta bulunmak ve yetkili hastaneye sevk edilerek % 40 ilâ % 49 arası rapor alarak erken emekli olmak.
98 yılında alınmış %45 raporunuz varsa, 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesi uyarınca 5400 gün hizmet süresi ile erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz: