Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 yılından bu yana sözleşmeli olarak emekli sandığına tabiyim. Emeklilik şartlarım.?

murathan

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
1978 yılından beri engelliyim, Ekim 1992 yılında geçici işçi statüsünde ssk'lı olarak kamuda işe girdim, Haziran 1998 yılında sözleşmeli memur olarak emekli sandığıyla ilişkilendirildim, ssk hizmetlerim emekli sandığına aktarıldı, halen de bu statüde çalışmaktayım, toplam hizmetim 19 yıl 3 ay oldu işe girdikten sonra (Aralık 1992) vergi indirim raporunu (%49) olarak aldım, elimde işe başlamadan önce tarihli engel durumumu gösteren bir rapor yok,sonrasında alınmış %45 oranlı bir rapor var, işe girmeden önce alınmış askerliğe elverişli değildir diye msb nin verdiği bir belge var.

Bu durumda yeni bir rapor almadan emekli sandığından emekli olma hakkım var mı?

Askerlikten muaf olduğunuzu gösteren rapor/belge ile şansınızı deneyebilirsiniz. Eğer % 45'lik rapordakş tanı ile uyumlu bir şeyler varsa o belgede, memur olunan tarihte % 40 ve üzeri raporu bulunan kişi sayılıp 5510 geçici 4. madde kapsamında 5400 gün hizmet süresi ile erken emeklilik hakkından yararlandırılabilirsiniz.

Aksi halde emeklilik için yeni rapor çıkartmanız şart

Askerlikten muaf olduğuma dair belgede hastalık tanısıyla ilgili herhangi bir bilgi yok, sanıyorum yeni rapor almam gerekecek.Teşekkür ederim Bülent bey

Yine de askerlikten muaf olmanız olumlu bir etki yapacaktır. Durumunuz biraz şansa kalmış sanırım...

Üst Alt