Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98'de işe başladım. Memurum. %40 vergi indirimim var. Ne zaman emekli olabilirim?

alisa45

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1998 yılında işe başladım. 2002 yılında aldığım %40 rapor maliye bakanlığından onaylandı geldi .şuanda vergi indiriminden yaralanıyorum..
657 sağlık memuruyum ve fiili hizmetim de var. bunlarla beraber toplam 4900 gün primim var. emekli olabiliyor muyum yoksa benden raporum 2006 yılından önce olduğu için tekrar rapor istenir mi.

hastalığım da ortopedik çocuk felçliyim süreklilik var yani...

lütfen yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekkürler.

İlk memur olduğunuzda sakat statüsünde mi memur oldunuz? Ya da, ilk memur olduğunuzda %40 ve üzerinde işgücü kaybı oranını gösterir sağlık kurulu raporunuz var mı? Eğer bunlar varsa, 5400 gün hizmet süresi ile emekli olabilirsiniz.

Aksi halde, sonradan sakatlanan memur muamelesi görürsünüz ve bu da emeklilik şartlarınızı tamamen değiştirir. Almış olduğunuz vergi indirim hakkının da hiç bir faydası olmaz. Bu durumda emekli olabilmek için emeklilik zamanınız geldiğinde kurum tarafından hastaneye sevk edilmek ve %40-49 üzeri rapor almak ve en az 6480 gün hizmet süresini doldurmak zorunda olursunuz.
Detaylı bilgi için: http://www.engelliler.biz/forum/eme...emekliligi-ile-ilgili-mevzuat.html#post614071

ilk memur olarak sakat statüsünde işe girmedim ..röntgen teknisyeni olduğum için ama ilk işe girdiğimde o dönemde askerlikliğini yapmış şartı aranıyordu ve ben askerlikten muaf olduğum için o belgelrimi götürdüm kuruma öyle işe alındım ...çocuk felci hastalığı 1 yaşında olan bi hastalık

SGK bu konuda inanılmaz ketum! Askerliği yapmamış olmayı %40 ve üzeri işgücü kaybınızın olduğu anlamında yorumlamıyorlar... Elinizde rapor olması konusunda diretiyorlar. Yoksa, sonradan sakatlanan memur muamelesi yapıyorlar...

işe girmeden önce işçi bulma kurumuna başvuda bulunmuştum ama raporum şuanda elimde yok ...nerede olduğuda belli değil ve ben bu raporu bulsam bu rapor geçerli olurmu işe girmeden sakatlık durumumu ispatlamam için ...yoksa işçi bulma kurumunun verdiği raporla vergi dairesine başvuruda bulunmam mı gerekiyoordu...ya çok karışık geldi şimdi bana bu bülent bey inanın ümitlenmiştim ben

bilmiyorum anlatabildim mi işe girmeden önce işçi bulma kurumuna başvuruda bulunmuştum ve beni hastaneye sevk ettiler o zaman %40 rapor vermişti hastane o raporu bulsam yeterli olurmu bülent bey.....

Üst Alt