Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%99 raporu olan çocuğumdan dolayı eşim erken emekli olabilir mi?

emsey

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar benim %99 özürlü bir oğlum var raporu süreklidir

1 eşim çalışmaya başlasa erken emeklillikten yaralanabilirmi kaç yılda emekli olur
2 ikimizde vergi indiriminden faydalanabilirmiyiz
yardımçı olursanız çok sevinirim

Sakat çocuğu nedeniyle babalar erken emekli olamaz.
Maluliyet derecesinde sakat (bkz: madde 15) çocuğu bulunan annelerin emekliliğinde ise hem zamanda hem de prim gününde 1/4 avantajı var: İlgili genelge

Hem anne hem baba aynı anda sakatlık indirimi alamaz diye anımsıyorum ama, ne nerede okuduğumu anımsıyorum ne de doğruluğundan eminim.

bülent bey biz evde bakım ücreti alıyoruz benim eşim çalışmaya başlarsa bu ücret kesilir mi

Eğer bu çalışma sonucu resmi olarak görünen gelirle birlikte hanede kişi başına 348 TL'den fazla olursa, kesilir, az olursa kesilmez.

annenin erken emeklilğii

slm arkadaşlar benim ağır özürlü (%99) bir cocuğum var anesi calışıyo yeni başladı nezaman emekli olabilir aydınlatırsanız sevinirim

Normalde ne kadar prim ve sigortalılıkla emekli olacaksa, bu hak kağsamında %25 avantajlı olacak.

Üst Alt