Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%99 raporum ve 2443 prim günüm var. Ne zaman emekli olurum?

dreamchat

Üye
Konular
50
Reaksiyonlar
1
Slm arkadaşlar.

Özel bir şirkette çalışıyorum. 24 yıldır %99 felçliyim. Ne zaman emekli olurum ve ne zaman emekli maaşı almaya başlarım ?

İşe giriş tarihim 1.1.2003
TOPLAM PRİM ÖDEME GÜN SAYISI: 2.443
Kazanç 55.998,75

1.1.2003 tarihinde 18 yaşını tamamlamış idiysen, (1.1.2003 +) 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün primle emekli olabilirsin. Yani 1.1.2018 tarihinde en az 3600 gün prim yatırmış olman halinde emekliliği hak edersin.

Tabii, o tarihe dek her hangi bir zaman defterdarlığa başvurup %80 ve üzeri raporla 1. dereceden vergi indirim hakkı elde etmen koşuluyla.

Tşk arkadaşım. Ancak anlamadığım bir şey var, zaten şu anda çalıştığım yer beni özürlü kadrosunda çalıştırıyor diye biliyorum
( yanılmıyorsam ) Bu durumda zaten otomatikman Sakatlık İndiriminden faydalanmış olmuyormuyum ?

Üst Alt