Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

A tipik otizmli oğlumun askerlik durumu nasıl olur?

rack

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
4
Merhaba. Oğlumuz 3 yaşındayken " otızm belirtileri "vardır diye devlet hastanesi raporumuz var. 1 yıl özel eğitim aldık. Fakat daha sonra raporu yenilemedik. Annesi devamlı yanında olarak okul hayatına devam etti. Uyum sağlıyor diye raporu yenilemedik.
Bu aşamada takıntıları yeni bir takıntı bulasıya kadar devam etti.Halende devam etmekte . ilk,orta ve liseyi bitirdi. Okul hayatının her döneminde annesiyle birlikte okula gitti. Her hangi bir sıkıntı yaşamasın diye. Elbette okul döneminde çok sıkıntılarda yaşandı. Ve artık geride kaldı. Gözle teması bizim haricimizde sevmiyor.

Durum bu haldeyken askerlik durumu geldi. Askerlik şubesinde durumu izah ettik. Şubedeki görevli ya erteleme yada muaf verirler dedi. Yarın dr muayenesi var. Korkularımız var. Eğer hastanede bir muhafiyet kararı vermezlerse nasıl bir yol izlememiz gerekecek. Durumu bu haldeyken askerlik yapabilir kanaatine varırlar diye korkularımız var. Lütfen dönüş sağlarsanız memnun olacağım. Teşekkürler.

ÖNCELİKLE KORKMAYIN ve GEÇMİŞ OLSUN.
Oğlunuza askerlik yaptırmazlar. Çünkü okurken annesinden hiç ayrılmamış bir kişi den bahsediyoruz. Bu ülkede "SAĞLAM" olupta birsürü askerlik yapmayan kişiler varken.

• Beğen
Reaksiyonlar: rack
Merhaba. Söylediğiniz şeyler doğrultusunda heyete yollayabilirler. Heyet 1 yıl erteleme ya da muaf tutabilir. 1 yıl erteleme verirse seneye yine alırsınız ve söylenilene göre (benim 2. Heyete girişim ve erteleyişim oldu 3. Giricem) 3 de muaf olursunuz.

Telaş etmeyin. Süreç başlayınca kendiliğinden inşallah çözülür. Eğer tarafınıza uygun olmayan karar olursa sanırım itiraz hakkınız var.

Geçmiş olsun. Sağlık ve esenle kalın.

• Beğen
@rack, Muayene zamanı geldiğinde aile hekimine durumu anlatırsanız size devlet hastahanesinde gerekli bölüme sevk edecektir orada bütün durumu anlatın tek başına gitmesin oğlunuz yanınızda kesinlikle sizde olun otizmli bir kişiye askerlik yaptırmazlar merak etmeyin zaten engelli raporunuz olsa bile o askerlikte muaf almak için yeterli değil o ayrı bir şey olduğu için hiç yokmuş gibi tekrar muayene ediyorlar ama tabi engelli raporunuda dikkate alırlar.

Eğer doktor uygun görürse erteleme veya direk muaf verir formalite icabı heyete çıkar ve onaylanır erteleme verirse iki erteleme sonrası üçüncüde muaf alır.

• Beğen
Benim de atipik otizmden %40 süresiz ve kısmi bağımlı engelli raporum var. Ayrıca anksiyeteden de muzdaribim. Ama günlük hayatta çoğu işimi kendim görebiliyorum. Hatta şu anda bir kamu kurumunda memurum.

Şu anda askerlikten 2031'e kadar tecilliyim. Memurluk asaletim tasdik edilince tecilimi bozdurmayı düşünüyorum. Sizce beni muaf mı ederler, erteleme mi verirler, yoksa askere mi gönderirler?

Devlet hastanesi raporunu 2003 yılında almışız. Yol yordam bilemediğimiz için raporu yenilemeyi akıl edemedik. Belki kayıtlı bir raporu gözükse muaf verecekti büyük ihtimalle.

@rack, Geçmiş olsun oğlunuzun sağlık durumunda değişme olmazsa seneyede erteleme verilir ondan sonra ki sene muaf alırsınız genelde öyle oluyor.

Üst Alt