Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Acaba emekliliğim hangi kurumdan olur?

eren61

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
ben %60 vergi indirimim mevcut. gün ve yıl sayılarım dolmak üzere. şu an aktif ssk yatıyor. son 7 yıl içinde bağkur 200, tarım ssk 950, ssk 900 gün vardır
acaba emekliliğim hangi kurumdan olur

ilker bey tarım ssk dan mı çünkü son 7 yılda enfazla gün onda var yada niçin sskdan ssk son 7 yılda 1210 çivarında gün arıyormuş ama benim yok ben sgk yetkililerine bunu sormuştum doğrusu onlarında bu konuda bek bilgileri olmadığını gördüm bana en son kardeşim ssk dan olmak istiyorsan gün sayılarını 1210 a tamamla gel demişlerdi.
cevapınız için teşekkürler

hangi kurumdan emekli olurum

sn oturanboğa ve konuyla ilgili diğer arkadaşlar
%40 raporum ankara maliyeden %44 olarak onaylandı.
ilk işe girişim ssk
1.3.1995 den 240 gün ssk
1998 den 2002 ye kadar 5 yıl 3 ay bağkur
2002 den mayıs 2010 kadar 850 gün tarım ssk, 800 gün normal ssk var.
askerlikten 10 ay borçlanırsam ilk işe giriş tarihimde 10 ay geri giderse 16 yıl la emekli olabiliyorum. günlerim de tamam oluyor.

merak ettiğim, acaba ssk şartlarıntan mı emekli olabilirim.
özürlülerde de son 3,5 yıl (1260 gün) birfiil ssk lı olmak şartı aranıyorsa emekli olamıyorum çünkü benim so n7 yılda 1260 gün ssk yok
ben şimdi ssk dan mı tarımssk dan mı bağkurdan mı emekli olacağım belli değil.
lütfen bu konuda inanın sgk den bile doğru bir bilgi alamadım. yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Son 2520 günlük primin fazlası hangi statüdeyse o statüde emekli olunur, malum.
Tarım SSK 4b bağkur kapmsanıa mı sayılıyor, bunu bilmiyorum? Bunun cevabına göre ya ssk'dan ya da bağkur'dan emekli olabileceksiniz maalesef...

Tarım ssk ayrı tarım bagkur ayrı şeylerdir..
5510 sayılı konun yürülüge girdigi zaman tarım ssk iptal edildi ssk ya artık tarım ssklı olma yolu kapandı..
Tarım ssk ödemeniz 5510 sayılı kanunun yürürlüge girdigi tarihten önce ise ssk dan emekli olursunuz..

ilker bey tarım ssk mın2006 dan 12ay yani 180 gün 2007 den 12 ay yani 180 gün 2008 den 2 ay yani 30 gün 2009 dan 2 ay yani 30 gün geri kalanı 2003-2006 arasında
bu bilgilere göre hangi kurum olur. kurumdan net bir şey öğrenemiyorum

01/10/2008 tarihinden önce SSK'ya yatan SSK (4a), Bağkur'a yatan Bağkur'a (4b) sayılır.
01/10/2008 tarihinden sonra isteğe bağlı yatırılan tüm primler 4b bağkur sayılır.

ssk mı bağkurmu

arkadaşlar 2 sorum olacak cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
1-son 7 yıl içinde (bağkur-tarımssk-ssk)var günler ve yıl dolmuş sayılır ama hiç biri 1260 ı tamamlamıyor hangi kurumdan emeklilik olabilir
2-ssk primleri asgariden ödendi maaş ne olabilir şu an prim ödemeye devam edilirse veya başka bir yolla maaş yüksek olabilirmi

Üst Alt