Hüzün... aynı il içinde adres değişikliği yapacakmışsınız. hatta aynı semtte. aynı il içinde olduktan sonra ilçe bile değişse fark etmez. önemli olan aynı il içinde olması.
aynı il içinde adres değişikliği yaptıktan sonra yeni adresinizi en geç 15 gün içinde evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmekle yükümlüsün.
adres değişikliği bildirimini yaparken, yeni adresini,yeni adresine taşınma tarihini, sadece adres değişikliği yaptıgınızı, hane gelirinde ve hanede yaşayan kişi sayısında değişiklik olmadığını, bakım hizmetinin aksatılmadan verildiğini, hanede kişi başına düşen aylık gelirin 967,27 TL altında olduğunu, verdiğiniz bu beyanın yeni adresinize gelecek bakım hizmetleri değerlendirme heyeti tarafından da denetlenebileceğini bildirin ve beyan edin.
bu şekilde aylık kesmeyi gerektirecek bir durum değişikliği olmadığını beyan etmeniz durumunda aylığınızı durdurmaya gerek görmezler. beyanınız yeterli sayılır. zaten yeni adresinize gelecek olan heyet de beyanınızın doğru olup olmadıgını denetleyecektir. ayrı iş yüküne ve zaman kaybına gerek yoktur.
bildirimi benim dediğim şekilde yaparsan aylığın durdurulmaz ablası.
il içi adres değişikliğinde aylığın kesilmemesi, denetim yapıldıktan sonra heyetin kararına göre işlem yapılması esastır. ama bazı il müdürlükleri aylık kesmeyi gerektirecek bir değişiklik olmuşsa diye aylığı il içi adres değişikliğinde de kesebiliyor. bunu önlemenin yolu da adres değişikliği bildirimi yaparken aylığın kesilmesini gerektirecek bir durum değişikliğinin olmadıgını beyan etmen.
yeni adresinize taşındıktan sonra en geç 15 gün içinde, bakıcı gidip benim dediğim şekilde bidlirimde ve beyanda bulunsun. bu şekilde evde bakım aylığı kesilmez. denetimden sonra heyetin kararına göre işlem yapılır. hakikaten aylık kesmeyi gerektirecek bir durum yoksa aylığınız devam eder, aksi durumda kesilir.
kiradan kendi evinize geçiyorsunuz galiba. doğru mu anladım ben? yeni bir ev mi aldınız? bu evi il mdüürlüğüne bildirdiniz mi?