Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AFO ile ayakkabı giyip kullanan var mı?

ElifD

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Kısa yürüme cihazı kullanıyorum ve aktif olarak yürüyorum. Yan basma mevcut. Afo kullanmak istiyorum normal ayakkabı giyebilmek için. 62 kiloyum. Kısa yürüme cihazını yaptırdığımız yer ağırlığını taşımaz dedi ve sanki salladı gibi hissettim. Yakın kilogramda olup afo ile normal ayakkabı kullananlar var mı? (İşe gidip araba kullanıyorum gün içinde oldukça aktifim ve yürüyebiliyorum. Spina Bifida mevcut.)

Merhaba elif hanım bende afo kullanıyordum bir sorun olmuyordu bende ayaklarımda yaralar açtı bende bıraktım şuan ayağıma göre normal ayakkabı giyiyorum. Ayrıca bende de yan basma ve spina bfida var

Ben de afo kullanıyordum ama senin ayak fonksiyonların bunu kırar dediler, hakkaten de afolu giydiğimde birkaç ay sonra kiriliyordu anlamadığım bı şekilde, meğer bu yüzdenmis. Ama ben ortopedik ayakkabilyla kullanmıştım, normal ayakkabiyla denemedim. Kolaylıklar dilerim.

@Gelibolu17 Ben normal ayakkabı giyemiyorum malesef yan basmadan dolayı. Afo+spor ayakkabı kullanmak istiyorum.

@Suret Aynı şekilde kısa yürüme cihazlarını yaptırdığım yer de bana öyle söyledi ama ilgisizler gibi geldi bana. Açıklama yapmadılar. Acaba afonun yanlarına kısa yürüme cihazında olan metallerden eklenebilme durumu olabilir mi? Böylece daha dayanıklı olur gibi geldi bana.

Yan basma bende de var daha çok topuksuz ayakkabıyla idare edebiliyorum. Dediğim gibi bende kullandım afo spor ayakkabıyla hem çok yaralar yaptı hemde afo uygun olduğu için ayakkabı numaram büyüdüğü için çirkin durdu.

@Gelibolu17

O zaman kısa yürüme cihazına devam diyorsunuz anladığım kadarıyla. Elveda pembeli mavili spor ayakkabılar, elveda kışlık botlar. Ne yapalım bana da kısmet değilmiş istediğim ayakkabıyı giymek.

şuan ben hiç bir protez yürüme cihazı kullanmıyorum. Evet bizler için her ayakkabıyı giyme şansımız olmuyor malesef ki

ElifD

dayanıklı olmasına çok dayanıklı olur ama medikalcilerin sana dediği şey doğru, kırarsın yine... kendimize özel ayakkabı yaptıracağımız ne yazık ki güzel bir ayakkabıcı yok, anlamıyorlar sadece güzel ve konforlu bi ayakkabı istiyrz :) ben haa arayıştayım, bulursam haber veririm :)

Suret kısa yürüme cihazlarının o standart görüntüsünden çok bıktım ya gerçekten hiç seçenek yok. Türkiye çapında ünlü bir ortezciye de gittim sonuç değişmedi sadece fiyat artıyor. Özellikle kadınlar için düşünürsek o dar paça kotlar taytlar resmen hayal o cihazlarla.

Yaklaşık 80 kiloyum yıllardan beri bağcıklı ve ayak numaranızdan 1 numara büyük olmak şartıyla istediğim ayakkabıyla afo kullanıyorum, kırılma problemi yaşamadım

ElifD 12 Yıldır denemediğim afo kalmadı afo' suz olmuyor. Denediklerim arasında en rahat ı Ottobock Dayn Ankle hala devam ediyorum giymeye. Bende 6 ayda bir kırıyorum. Ayakkabı numaramda değişiklik yapmadım genelde alt tabanda bulunan keçe beneri tabanlığı çıakrtıyorum bazende bir kaç kez o şekilde giyiyorum eziliyor iyice zaten tabanlık altında uyum sağlıyor kısa süre sıkıyor sonra geçiyor.

Üst Alt