Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır özürlü grubunun emekliliği için 15 yıl çalışma süresi uzun değil mi?

byecool

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

Ağır özürlü gurubu için 15 yıl emekli olma süresi uzun değil mi? Çünkü, bu gurup günlük yaşam aktivitelerini başkalarının yardımı olmaksızın yerine getiremiyor.

Ağır özürlü grup çalışabilir raporu alabiliyor mu? ya da hem ağır özürlü hemde çalışabilir raporu olabilirmi ki?

Tekerlekli sandalyede yaşayan veya ciddi anlamda yürüme güçlüğü çeken ayrıca görme engelli arkadaşlardan bahsediyorum?Daima birilerinin yardımı ile işe gidip gelen arkadaşlar...

Ağır özürlü olanlara devlet "evde bakım aylığı" öder,sosyal bir devlet olmanın gereği olarak.
Aynı durumda olan ve tüm zorluklara rağmen çalışacak olursan,evde bakım aylığı ödemez.

Ağır özürlü bir engelli için,15 yıl uzun bir süre lakin yapacak bir şey yok. (memurlar için )
%41 oranında raporu olan,wc,banyo,işe gidiş-geliş,giyinmesi,yemesi içmesi,vs herşeyini yardımsız yapabilen bir engelliyle,%90 ve üzeri ağır engelli olup,hertürlü ihtiyacında birilerinden destek bekleyen engelliye aynı muameleyi yapmak çok doğru bir yaklaşım olmasa gerek.

iyide ağır özürlüler 10 yıl 3600 gün değilmi yoksa benmi öyle biliyorum bir kişi biliyorum 10 sene çalışıp %70 raporla emekli olan

Ağır özürlü ise zaten bildiğim kadarı ile malulen emekli olabilir ve ağır özürlülerde yıla bakılmaz

Üst Alt