Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır özürlü raporu olan bir kişi kamuda çalışabilir mi?

• Konbuyu başlatan deniz1
  • Başlangıç tarihi
D

deniz1

Raporunda ağır özürlü hayatını çalışarak kazanamaz yazan birisi özürlü sınavlarında başarılı olduğu takdirde kamuya atanabilir mi?

tekrar sağlık kuruluna başvurup -özürlü çalışır raporu- alacaksınız
ve sınavda bir kamu kurumuna yerleşmeniz halinde evet atamanız yapılır ve devlet memuru olarak çalışabilirsiniz.kanuni açıdan buna hiçbir engel yok

Hera çok güzel açıklamış.
Çalışabilir raporun olduğu sürece kimse sana engel çıkartamaz.

deniz ben senin yerinde olsam hiç uğraşmam emekli olabilirsin çalışmanın amacı para kazanmak...ha bazılarına göre sosyalleşmek ama para olunca istediğin ortamda sosyalleşirsin sen buğüne kadar hiç çalışmadın sanırım boşver derim ama yok illa çalışcam dersen senin tercihin tabi

benim %88 agır engelli raporum var çalışabilir yazıyor çalıştıramıyacak işler de yazıyor şimdi ben memur sınavına girecem memur olamam mı

sıkıntı yok çalışabilir yazıyorsa çalışırsın..
bu rapor işleri tam keşmekeş adam akıllı herkese tam değerlendiirilmiş rapor verilse bu sıkıntıların hiç biri yaşanmaz oturan boğanın hazırladığı dilekçe ve rapor düzeltemsi dilekçesi var yanılmıyorsam raporlar bolumunde l eski raporumda çalışabıır ve sürekli ibaresi var yeniden rapor alayım dedim çalışablir çalışamaz bolumu yok içinde sadece ağır engelli bolumu var ağır engelli bolumune hayır yazılmış bende ptesi sağlık bakanlığına ıkı raporumuda vereceğim bakalım inşallah bı aksılık çıkmaz zira çıkarsa raporumu yenıden düzenlemem gerekecek.

Merhaba, oğlumun %90 ağır özürlü raporu var. Fakat çalıştırılamayacağı iş alanları bölümü boş. Ve oğlum zabit katipliğini kazandı, şu an evrakları güvenlik soruşturması nedeniyle Ankara'da, bu rapor bir sorun teşkil eder mi diye endişeleniyorum. Kime sordumsa net cevap alamadım. Özürlü sınavı için de başvuru yaptık ve oradaki komisyona da durumu ordum, onlar birşey olmaz dediler. Fakat bir türlü rahat edemedim. Bunun net cevabını nereden öğrenebilirim?

Ağır Özürlü olmak atanmaya/çalışmaya mani değil. Önemli olan, atanacağınız görevi yapmaya mani bir durumunuzun olup olmadığı. Oğlunuz zabıt katipliğini yapabilecekse, hiç bir sorun çıkmaz...

Cevap için teşekkür ederim. İnşallah dediğiniz gibi bir sorun çıkmaz. Çünkü bu işi çok istiyor ve olası bir hayalkırıklığı onu çok etkileyecek.

Merhaba arkadaşlar bir konuda bilginize başvurmak isterim.
%90 Ağır Özürlü çalışamaz raporu bulunan birisi sözleşmeli ssklı bir işte çalısıyorsa,bu engelli bu raporla vergi indiriminden nasıl yararlanır?
Ayrıca vergi indirimine başvursa vergı dairesi sorun cıkartır mı?Bu raporla nasıl çalışırsın diye.

İkinci hayat aynı sorun bende var babam felç geçirdi yapı denetim de çalışabilir mi mimar olarak %90 raporlu agır özürlü yazıyor

Merhaba %80 agir engelli raporum var ama calisabilir veya calisamaz diye bir ibare yok bende bir kurulusta engelli olarak calisabilirmiyim devlet dairesi sart degil ozel sektordede mesela iskurdan bir yere baslayabilirmiyim

merhaba benimde %80 oranında ağır engelli raparum var. Çalışabileceği işler kısmı boş ama raporda tanı kısmında BTA Psikotik bozukluk , tedaviyle çalışma olanağı vermeyen yazıyor işe girişte sorun olurmu. birde 650 gunum var bir işte çalışsam ve bunu 1800 gunu tamamlasam malulen emekli olabılırmiyim sorun cıkartırlarmı sonrasında sen bu raporla nasıl çalıstın gibisinden ?

normalde çalışamaz ama bizim ülkemiz de çalşıyor ne yazık ki gidin bakın kurumlara nerde ağır özürlü adamlar var hep onlar çalışıyor sanki seçilmiş gibi bizim gibi hafif engeli olanlar ise boş geziyor .. adaletin bumu dünya . !! :( :(

Mecazi07 ekpss den atanmaya yeterli puanı aldığınız taktirde raporda sıkıntı yaşanmıyor. Sadece raporunuzu atandığınızda yenilemeniz gerekiyor çalışabileceğiniz alanlar boş olduğu için.Çıkartacağınız yeni raporda çalışabileceğiniz alanlar yazıyor zaten.

Üst Alt