Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aile hekimine dava açmayı düşünüyorum! Nasıl bir yol izlemem lazım?

Gülo34

Aktif Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba
Benim 13 yaşında epilepsi hastası bir kızım var 17 gün önce nöroloji muayenesinde kızımın kullandığı ilaca ek olarak başka bir epilepsi ilacı başlandı ilk hafta çeyrek çeyrek 2. hafta ise çeyrek yarım doz olarak devam et dendi ben söylendiği gibi geçen hafta salı günü sabah çeyrek akşam yarım doz şeklinde devam ettim ve doz artışından sonra cuma günü tüm vücutta kırmızı lekeler oluştu ve ben hemen kızımı acile getirdim burada yapılan muayene sonunda alerji dendi epilepsi hastasına alerjik ilaç vermediklerini söyledi losyon verilip iğne yapıldı ve eve gönderildi ertesi gün lekeler çoğalınca P.tesi günü aile hekimine gittim kan tahlili yaptı ve bir ilaç yazdı akşam bir tablet alsın dedi ve biz aynı akşam ilacı verdim kızıma ertesi gün (salı) sürekli uyku hali vardı bir türlü toparlayamadı ve gece 00:00 dan sonra epilepsi nöbeti geçirdi kızım ambulans ile acil kırmızı alanda takibe alındı şimdi ise pediatri servisinde takip ediliyor

Şimdi ben bu doktoru 184e şikayet ettim ve yaptığı hatadan dolayı da dava açmak istiyorum nasıl bir yol izlemem lazım yardımcı olursanız çok sevinirim

SM-G355HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cimer bimer başvurunuz varsa o belgelerle elindeki tıbbi belge tetkik döküman varsa dilekçe ile birlikte bulunduğunuz İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE başvurun artı türk tabipler birliği de var

Sadece 184 sabim şikayetimiz mevcut cimer ve binerek baş vurmadı ilk fırsatta Oraya da şikayetimi bildiririm il sağlık İstanbul da nerede bilginiz var mı birde tabipler birliğine ait tel var mı @hoşcakal

HOŞCAKAL merhaba bimer cimer sabim ve il sağlığa şikayetlerimi yaptım bir tek sabim geri dönüş yaptı diğerlerinden ne zaman bir cevap alırım bilginiz var mı

Gülo34
Gülo abla aile hekiminin ne gibi bir yalnışı olduki şikayet edeceksin

Yapılan tıbbi tedavinin hatalı olması sonucu , doktor hatası tazminatı davası açılabilir . Yapılacak ADLİ TIP KURUMU muayenesi raporu ile kusur oranı tespiti istenir .

Dava açılması için gerekli olan unsurlar ,
Hastaya kasıtlı olarak zarar vermiş olması ,
Doktorun sanat ve meslekte ki acemiliği olması ,
Yanlış veya tehlikeli muayene sonucu hastanın zarar görmesi .

Doktor hakkında dava açacaksanız ASLİYE veya SULH HUKUK mahkemesin de dosya açtırmanız gerekir .

@OğuzHan55 kızım epilepsi hastası ve alerji oldu dava açacağım aile hekimi ise kızıma alerji ilacı yazdı ki epilepsi hastalarına alerji ilacı yazılmaz çünkü nöbeti tetikliyor

@-DORLİON- gerekli evraklar sistemden temin edilebilir diye düşünüyorum

Gülo34 Dosya açımı Adliye Tevzii de yapılır ve ilgili mahkeme sizi adli tıp a muayeneye gönderir . Ora da yapılan yanlış tedavinin zararı değerlendirilerek mahkemeye rapor gönderir . Adli Tıp tan rapor 6-7 ay da mahkemeye ulaşmaktadır .

Dediğin sisteme işli dediğin raporlar dava açma için delil belge niteliğindedir yani dava dayanağıdır . Avukat aracılığı ile dava açmak en iyisidir . Baro dan avukat isteme hakkınız mevcuttur .

-DORLİON- peki avukat aracılığıyla davayı açınca adli tıp raporu ne kadar sürede elimize ulaşır ve mahkeme ne kadar sürede sonuçlanır bilgin var mı senin İbrahim

Adli tıp süreci hızlandırma olmuyor maalesef . Ülke genelin de az birim olduğu ve yoğunluk yükleri fazla olduğundan raporun erkene alınma şansı yok . Birim birim sınıflandırılarak resmi posta yolu ile adliyelere gönderilmesi uzun sürmesinin başka nedenidir.

Bura da sizin açacağınız manevi tazminat hak kısımında yer alır ve o yönde dava açılmasını sağlamalısınız .

Burası Türkiye demekten başka bişey gelmiyor aklıma [emoji17] inşallah yapılan şikayetlerden bir sonuç alırım da mahkemeye gerek kalmaz -DORLİON- şikayetlerden bir sonuç elde edemezsem eğer en kısa sürede barodan bi avukat talep edeceğim inşallah o şahsiyetsiz en kısa zamanda cezasını çeker

Gülo34
Gülo abla hiç boşuna uğraşma uğraştığınla kalırsın..Doktor o anki tabloya göre bu ilacı uygun gördüm der işin içinden çıkar..İlacların yan etkileri olası yan etkiler zaten recetesinse yazıyor Ani gelişecek reaksiyonlar zaten rapor edilmiş ..bu en basit asprinde de olur normal ağrı kesicide de. Doktor ben uygun gördüm der işin içinden çıkar..Hiç bir ilaç recetesinde şu hastalık için bu ilaç kullanılmaz yazmaz..sadece şöyle yazar bu ilaç şu hastalık için dikkatli kullanılmalı ve ya doktor kontrölünde kullanılır yazar..

OğuzHan55 ben gerekli yerlere şikayetimi yaptım inşallah istediğim gibi sonuçlanır [emoji17]

Bura da asıl kast edilen zararlar , ölüm , uzuv yitimi , organlar da kalıcı hasar veya yapılan muayene sırasında kullanılan araçların hasta da bıraktığı darbe , vücut bütünlüğünü bozma veya kalıcı psikolojik hasar bırakma anlaşılması gerekir .

Hayatı boyunca taşıyacağı bir engellilik hali bırakmadıysa adli makamlarla uğraşmaya değmez . Aile hekimini seçerek değiştirebilirsin .

-DORLİON- aile hekimi ile artık işim olmaz kapısından bile geçmem ama değiştirmek en mantıklısı

Gülo abla size hangi ilacı yazdı doktor..Sizin çocukda ilaçlara karşı Anafilaxi gelişiyor demekki..doktora gittiğinizde bunu doktora söyleyin..ona göre ilaç yazar

AİLE Hekimlerine muayene için zaten gitmiyeceksin..eğer sürkli kullandığın raporlu ilacın varsa ilaç yazdırmak için gidiceksin..muayene için değil onlar muayeneden anlamaz basit şeyler için gidilir grip gibi..diğerlerinden fazla anlamazlar pratisyen hekim onlar..

OğuzHan55 zaten ben kızımı muayene için götürmedim okul için rapor almaya gittim ve kızımın epilepsi hastası olduğunu epilepsi ilacını kullandığını üstüne basa basa söylememe rağmen alerji ilacı yazdı ki epilepsi hastası olan çocuklara alerji ilacı yazılmaz çünkü nöbeti tetikliyor anladın mı şimdi

Hangi ilacı yazdı..Allerji ilacı kesin epilepsi hastalarını tetikler diye bir rapor yok .sadece tetikleyebilir diye yazar..Psikiyayri ilaclarının yüzde yüzünde şöyle yazar Ani ölümler kalp krizini tetikler gece solunum durmazsı uykuda ölüm gibi uyarılar yapar dikkatli kullanılmasını önerir.Ama biz bütün uyarılara ramem doktorlar bunu bize yazıyor ve bizde kullanıyoruz..Hepsi olabilir

Bana kızıyon farkındayım Ama bana kızma gülo Abla bu konuyla ilaçlarla ve hastaloklarla oldukca bilgi sahibiyim..Boşuna uğraşmış olursunnonu demek istedim..

OğuzHan55 deloday isimli tablet yazıldı ve onda yan etkilerinde '' NÖBETLER'' yazıyor daha ne yazabilirki?

Nöbetler diyor..Epilepsi nöbeti geçirir demiyor..nöbetin bir sürü değişik grupları var komfizyon gibi..

OğuzHan55 nöbet geçiren kaç çocuk hastalığı var söyler misin bana

Özellikle bu ilaç epilepsi Hastalarında kullanılamaz yazsaydı ozaman İstediğin yete git Haklı olursun..Yinede Hakkını Ara varsa bir ihmal cezasını ceksin

Gereken yerlere şikayetimi yaptım zaten OğuzHan55

Gülo Abla çocuklarda menenjit neden olur Ateşli nöbet geçirir.. buda bir nöbet

Ve sende bi bak Google den epilepsi hastalarının kullanmaması gereken ilaçlar diye OğuzHan55

Deloday Epilepside kesinlikle kullanılmaz diyebir rapor varmı varsa bana yollarmısın..Bende bakayım

HER İLACTA YÜZLERCE YAN ETKİ GELİŞEBİLECEĞİ RECETELERDE YAZAR ZATEN..BİZ YİNEDE KULLANIYOZ

OğuzHan55 sanırım sen o haysiyetsiz doktorun arkadaşısın bu kadar savunduğuna göre

çok Ayıp ettin Gülo Abla kırdın beni gerçekten..Ben kimi savunmuşum Sadece Uğraştığınla kalırsın Onu demek istedim Başıma geldi biliyorum Ben uygun gördüm yazdım dedi çıktı işin içinden..yoksa Yoksa bana ne doktordan banane ilaçtan..ben bildiklerimi söyledim...Senide böyle bilmezdim..dahada yazmam git nerede uğraşırsan uğraş yol gösterdim bilgi vermeye çalıştım..Gercekten böle çirkin kalpli bir insan olduğunu bilmiuordum..

Bence ikiniz de birbirinizi anlamaya calismalisiniz. @Gülo34 bir anne icgudusuyle hareket ediyor, evladina karsi yapilmis bir hataya asla goz yumamaz. Yani belirtiler erken farkedilmeyip de gec kalinsaydi sok gibi daha agir bir tablo ile karsi karsiya kalinabilirdi. Buyuk gecmis olsun.

Diger taraftan @OğuzHan55 i de anlamaya calisiyorum. Yani bilirkisi olarak yine bir doktora danisilacak ve meslek gruplari arasinda en siki dayanismanin oldugu sektor saglik sektorudur belkide. Bu yuzden doktorun meslektasi hakkinda hatali olsa bile aleyhine rapor yazmasi cok zor.

@Taz
Hangi ilaçta risk yok..ilaçların içindeki gazete büyüklüğündeki recetesinde yazılamları boşunamı yazmışlar hangi ilaç olursa olsun kimyasaldır ve ciddi gelişebilecek yan etkileri olabilir yada olmaya bilir..şu ilaç öldürmez bu ilaç yaşatır diye bir idda da bulunan bir bilim adamı bulamazsın..her ilaç risklidir ne gelişir onu önceden kestiremezsin..ben onu diyorum..yoksa bana ne çocuğundan bana ne doktorundan..

Bal arısı sokması beni çiddi derecede etkiliyor ölümle yüz yüze yaşıyorum yanımda iğne taşıyorum bal arısı sokması bende çiddi Anafilaktik tablo oluşturuyor Bu Her insanda oluyor mu olmuyor ama bende oluyor..ben onu diyorum Anlayan anlar Anlamayana ne diyeyim..Bana ne çoğuktan bana ne doktordan bana ne ilaçtan..

Üst Alt