Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ailesiz, yalnız kalma korkusu...

EsRaNaS

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Bazen bana hayatta yalnız kalma korkusu oluyor, acaba ailem ve sevdiklerim olmazsa ne yapabilirim, onları kaybedince ne olur ? Diye... Tek başıma kalsam yine hayata böyle göğüs gerebilirmiyim diye. Sonra kendime güvenmem ve güçlü olmam gerektiğini düşünerek eminim yapabilirim ve ben güçlü biriyim derim. İlerisini hep düşünürüm yani

Size de oluyor mu acaba?
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]

Selam. Bende her zaman yanlız kalmaktan korkmuşumdur
.İnsana bir hayat arkadaşı şart bana göre.İnsana en yakın hayat arkadaşıdır.yanlızlık ALLAHA mahsuzdur.

Olmaz mı ?
Son bir haftadır kendi başıma halletmem gereken birsürü işle uğraştım.
O kadar alışmışım ki yanımda olmalarına kendimi kimsesiz , sahipsiz gibi hissettim.
Ah babam ne çok ihtiyacım var sana :( Sensizlik çok zor

allah başımızdan eksik etmesin :) benim her anlamda en büyük yardımcım ailem :) bir çok şeyi kendim yapmaya çalışıyorum yapamayacağım bişey olursa yardım istiyorum yaptığım her hareketi çok yakından takip ediyorlar ama ben istemeden müdahale etmiyorlar :) bu bende kendime güveni arttırırken yanımda olmalarını bilmekte rahat hareket etmemi sağlıyor :) yalnız kalacağımı hiç düşünmüyorum açıkcası :) çünkü olumsuz duygular gelecekte mutlaka karşımıza çıkıyor allahım yardım edecektir diyorum her zaman :)

Sizler şanslısınız.özürlü olupta ailesinden ayrı yaşayanlar var.onlar için hayat daha zor.çalışmasalar açlık ve sefalet içinde yaşamaya mahkum olacaklar.o zaman özürsel anlamda acıları dahada artacak.ama inanıyorumki yürekteki yaşama arzusu kaybolmadıkça herşeyin üstesinden gelebilirler.ben başardım bunu.8 senelik bir mücadelenin sonunda dim dik ayakta kalmayı başardım.gerçi bir ayağımızı feda ettik.amaç kimseye muhtaç olmadan yaşamaktı.

beş senedir gurbetteyim. yalnnız yaşamaktayım. aile gibisi yoktur. cenab ı emvlam onlara uzun ömür versin. benden alsın onlara versin. yalnzılık kötü hamdolsun alıştım mubarek ramazan ayıda geliyor, tek gene iftar açmak hiç alışamadım

yalnzılık zor. çok şükür kendi işimi kendim görebiliyorum. dualrımda hep allah ım beni elden ayaktan düşürmeden kimseye muhtaç etmeden emaneti al diyorum. sürekli bu duamı ediyorum

Evet... Kendi ayaklarımın üzerinde durabillen bir insan olarak benim bile Ailemsiz Kalmak konusunda düşünüpte karamsarlığa kapıldığım olmuştur...
Arkadaşımızın dediği gibi İnsana bir hayat arkadaşı şart...
Ama birde şu var ki; Elbet bu olacak Her kes gelir ve gider kimin kimsiz kalacağı meçhul bu konuda aklıma bir söz geldi şu an kimin hatırlayamadım ama paylaşarak bitirmek isterim...

"KİMSESİZ HİÇ KİMSE YOK, HERKİMSENİN VAR KİMSESİ,
KİMSESİZ KALDIM, YETİŞ YAA KİMSESİZLER KİMSESİ..."

Hiç kimse kimsesiz kalmayacaktır inanıyorum... RABB Hep Bizimle... Bu yüzden Yanlız değiliz...

Dua ile...

Re: [Aile] Ailesiz, yalnız kalma korkusu...

engelliler bu korkudan kolay kolay kurtulamazlar sanırım ve akıllarında hiç çıkmıyor bu soru ve sorun

hele birde kendinibilmezlerde sık sık sorarlarsa engelliye bu densiz soruyu <<ANNEN ÖLÜRSE SİZ NE OLCENİZ gibi dangalak sorulara zırt pırt muhatab oluyorsa engelli o derdi artarda artar

Alone

Sizlere her konuda katılıyorum heleki yanlızlıkta tabi birde engelliyseniz ama engelinizin agırlıgına göre değişen bir durum oldugunu düşünüyorum kendi adıma ben yanlızlıgı çok seviyorum nedendir bilmem ama yanlız kalınca kendimi daha rahat daha bir başka güvende hissediyorum garip gelebilir ama bazen dünyada benden başka kimse olmasın istiyorum . :) ama şu bir gerçekki yanlızlık sadece yaradana mahsus birşey kimse yanlız kalmasın benden başka :)

bende bazen dünyada kimsenin olmadığı bi yerlerde olmak istiyorum.....işte o zaman çok güçlü olacam...öle hissediyorum işte :(

"Yalnızlık Allah'a mahsus
Her canlı bir eş arar...
Taşın kalbi yok ammaaaaa
Onu da yosun sarar"

demiş bir bilmiş:)

Okula giderken Tv yi kapatmıyorum.Bu durum evsahibimin dikkatini çekmiş olacak ki sebebini sordu. " Evimde ses olsun be ablacım" dedim.Bana elektirk faturalarına gelecek olan zamlardan bahsetti:) Aslında yalnız kalmıyorum.Yapacak işlerim oluyor.Gezecek yerlerim.Ağırlanacak misafirlerim,okunacak kitaplarım,söylenecek türkülerim... Lakin başımı yastığa koyduğum zaman "bu gece ölüversem beni kaç gün sonra bulurlar caba?" demekten kendimi alamıyorum.Bana acınmasından nefret ederim ama bazen kendime acıyorum :oops:

aslında hayatlarımızın Kemalettin Tuğcu Romanlarına benzediğini dişünüyorum..

Bu durumu en güzel Can baba anlatıyor,bir başınalığın insana nasıl acı verdiğini....

Yalnızlığa dayanırım da,
Bir başınalığa asla
Yaşanmak hoş değil, duvarlara baka baka
Bir dost göz arayışıyla,
Saat tıkırtısıyla... Korkmam..!
Geçinip gideriz biz mutluluğa,

Ama;
"Günün aydın,
akşamın iyi olsun"
Diyen biri olmalı,
Bir telefon sesi çalmalı,
Ara sıra da olsa kulağımda...
Yoksa, zor değil, hiç zor değil,
Demli çayı bardakta...
Karıştırıp, bir başına yudumlamak doyasıya.

Ama:
"Çaya kaç şeker atarsın?"
Diye soran bir ses olmalı ya
Ara sıra..!

Can Yücel

Hiç olmazmı esram yaaa ailemsiz hiç bir şey olmaz ki Allah onlardan binkere razı olsun ve de duam beni onların arkasına bırakmasın Yarabbim onları başımızdan eksik etmesin Allah`ım çok korkuyorum yani esram :cry:

Allah kimseyi ailesinden ayırmasın hiçkimseyi yalnız bırakmasın

Olmaz mı hiç esraa yaa ama herkes gıbı bızde bırgun yanlız kalacağız Allah kımseyı ailesınden ayırmasın

Yanlız kalmak,

İyide yanlız olmayan engelli var mı?
Engelimizi yanlız yaşamıyormuyuz? Her gün 50 yaşımdaki hayatımı düşünüyorum. O günün teknolojisi beni kurtarır mı? Yoksa yatağa bağlı azraili mi beklerim. Beklerken yanımda kim olur. Kim olmaz. İhtiyaçlarım için kimden hangi ses tonu ile bir şeyler isterim. Kendisini ve ailesini ikna ettiğim bir eşim olur mu? O yaşta yanımda eşim ve çocuklarım olurmu? vs.vs.

yanlız kalmak evet çok korkarım özellikle anne babam olmadan yaşamam sanıyorum ama hayat bu illaki yanlız kalacağım ya o zaman ne olacak_???

on bir yıldır yalnız yaşıyorum,ailem öldüler,şükür her işimi kendim yapabiliyorum ama hasta olduğunuzda bu çok zor oluyor,sıcak bir çorba vereniniz yok,suyunuz getirecek,ilacınızı almanıza yardım edecek kimse yok ama yaradanıma sığınıyorum üzerimden hiçbir rahmetini esirgeme diye

meraba

benimde olur bazen esra ailem benim herseyim annem özelliklede bazen düşünrümde onsuz yapamıcama karar veririm ve hemen bu düşünceleri kafamdan atarım geleceği düşünmeden yasamaya calışırım böyle daha mutlu oluyorum düşününce hep karamsar oluyorum herseyi akışına bıraktım zamana bıraktım allah hakkımızda hayırlısını versin cümlemize

yalnızlık çok zor şahsen ben yalnız değilim evli ve çocukluyum :D annem babam kardeşlerim var çok şükür ama yalnız kaldığımda benimde aklıma gelir ürperirim :shock: rahmetli orhan veli çok iyi anlatmış şiirinde

yalnız yaşamayanlar bilmezler
yalnızlık nasıl korku verir insana
insan nasıl konuşur kendisi ile
nasıl koşar aynalara
bir cana hasret bilmezler

yalnız kalmaktan çok korkuyorum Allah kımseyı yalnız bırakmasın

Ben bu konuda kendimi şanslı hissediyorum.her zaman yanımda birileri vardı.şu anda benim elim ayağım vefakar sevgli eşim ve çocuklarım.Allah kimseyi yanlız bırakmasın.inşallah (bekar arkadaşlara diyorum) hepiniz benim yaşadığım duyguları yaşarsınız.

ACI HAYATIN GERÇAKLERİ işte o an çok zor gerçekten

arkadaslar 24 yaşındayım ben de anımı anlatmak ıstedım bundan 6 yıl önce yani 2002 senesınde akciğer kanseri olan babamın yanımda vefat etmesi beni çok yıprattı butun yakını ölen arkadaslara bassaglıgı diliyorum özelliklede çok yakın vefat edenlere babasızlık ve annesızlık çok zor arkadaslar annem hayatta ama babasızlığı iyi bilirim kendınıze iyi bakın

Re: Ailesiz, yalnız kalma korkusu... [Aile]

EsRaNaS, aynısı oluyor hem de. Ama göğüs gerebileceğimi hiç sanmıyorum.

Re: ACI HAYATIN GERÇAKLERİ işte o an çok zor gerçekten

erkantepe,

ALLAH RAHMET ETSİN :(:(:( Bende 1993 yılında kaybettim babamı gerçekten zor çok zor... Ama biliyorsun doğumda ölümde hayatın bir parçası ve bunlar yaşanacaktır... Mühim olan yaşadığın süre içersinde neler yaptığındır...

Bu yalnızlık korkusu beni mahvediyor..

Merhaba.35 yaşındayım. Doktorun yapmış olduğu yanlış iğne sonucu sol kolumu kaybettim. Annemle yaşıyorum. Babamı 2006 da kaybettikten sonra bendede hep annemi kaybetme yalnız kalma korkusu başladı. Bütün kardeşlerim evlendi bende evlenmek istiyorum. Anneimde en büyük isteği beni evlendirmek. Her işimi kendim görmeme rağmen Allah gecinden versin anneme birşey olursa kardeşlerimin yanında yaşamak bana ağır gelecek. Kimsenin evinde kendi evimde olduğu gibi rhat edemem. Bu yalnızlık korkusu beni mahvediyor..

mesac konusu

Arkadaşlar kardeşler ağbiler ablalar bacılar yalnızlık sadece allaha mahsuz
insanların yalnız kalmaları veya çoğul olmaları zaman içinde değişir
geçmişler bellidir ama gelecekler hiç belli olmayan bir öyküdür gün saat
hiç belli olmaz yalnız kalırım demek hiç olmayacak bir düşünceden
ibarettir bakarsınki konuştuğun sırada sana garip bir arkadaşın çıkar
ve senin yalnızlığını alıp götürür şünkü insana neyin nereden ne geleceği
beli olmadığı gibi.

Yalnız kalmak değil, yalnız hissetmek sanırım sizi korkutan.... Bazı insanlar vardır çevresinde onlarca insan olmasına rağmen yalnız hissederler asıl ürkütücü olan budur...

Üst Alt