Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ailevi spastik paraparezi ve spastite ve 504 gün primle emekli olabilir miyim?

onder1010

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
bu konularla ilgili bilgim yok... raporumda ailevi spastik paraparezi ve spastite yazıyor kısacası yürüme zorluğum ve bozukluğum var.

21/03/1976 doğumluyum.
bugün itibariyle 5043 günlük sigortalıyım.
İŞE GİRİŞ TARİHİM 01/10/1993
toplu prim kazancı 49.800 tl asgari ücretten görünüyorum.

ben vergi indirimi için başvurmadım dolayısıyla % lik dilimimi bilmiyorum;
  1. emekli olma şansım var mı,
  2. günlerim yeterli mi,
  3. ortalama maaşım ne olur,
  4. maaşımın artması için bu saatten sonra bişey yapılabilir mi,

teşekkürler...

Vergi indirim hakkı elde edebilmek için çalışırken defterdarlığa başvurmanız gerek. Sizi hastaneye sevk edecekler... Süreç sonunda hangi oranda raporla kaçıncı dereceden vergi indirim hakkı elde ederseniz edin hemen emekli olma hakkına kavuşacaksınız. Yani, yeter ki defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde edin. Prim ve sigortalılık süreniz her koşulda yeterli.
Sonra en son çalıştığınız işyerinin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne emeklilik içinbaşvurup emekli olabilirsiniz.

Maaşınızı bilemiyorum. Ama 630 tl'den az olmaz. Zira en düşük emekli maaşı yaklaşık o kadar.
Emsal: http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

Teşekkür ederim yanlız bu saatten sonra maaş yüksekliği için bi şey yapılabilirmi.

Bence astarı yüzünden pahalıya gelir. Uğraşmaya değmez.

pekala daha çalışmaya devam etsem prim günlerimin çok olması etkilermi veyahut şöle diyeyim benim yerimde olsan sen ne yapardın..:rolleyes:

Ben olsam emekli olabileceğim an emekli olmayı tercih ederdim. Dedim ya, cebimdeki 10 lira uzaktaki 11 liradan iyidir :)

Herediter spastik paraparezi %40

Herediter spastik paraparezi %40

oraranıyla rapor aldım vergi indirimi için başvursam acaba düşermi.

Aslında emeklilik hakkımda var vergi indirimi alırsam emeklide olunabilirmi.

21/03/1976 doğumluyum.
bugün itibariyle 5762 günlük sigortalıyım.
İŞE GİRİŞ TARİHİM 01/10/1993

% 40 rapor aldım vergi indirimim onaylanırsa ben erken emeklimi yoksa malülen emekli
sınıfında olucam.

Erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmış olacaksın Önder.

Not: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lik-icin-baslangic-sayilir-mi.html#post983933

2008_oncesi.PNG

Üst Alt