Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akciğer kanseri hastasıyım. 4750 prim günüm var. Nasıl emekli olabilirim?

Erkan-K

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba, benim hastalığım akçiger kanseri (akçiger C.A olarak tanı konuldu). 9 aydır tedavi görüyorum. kemoterapi ve radyoterapi tedavisi gördüm. Acaba bu hastalıktan dolayı malulen emekli olabilir miyim.

Sigorta başlangıç tarihi 1990.

4750 gün prim ödedim.152.000 tl prim ödemem mevcut.emekli olursam tahmini ne kadar maaş bağlanır.emekli olabilmem için ne gibi şartlar gerekiyo ve belirli bir süresi varmı?bu konularda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Bu konularda hiç bir bilgim yok ne yapacağıma karar veremedim.

şimdiden teşekkürler,selamlar.

1990 sigorta başlangıcım ve 4750 prim günüm var. Ne kadar emekli maaşı alırım?

1990 sigorta girişliyim.4750 gün prim ve 152.000 tl prim ödemişliğim var.malulen emekli olursam ne kadar maaş alırım.

Bana malulen emekli olabilirsiniz gibi geliyor. Maluliyet cetvelinde ilgili madde:
1- AKCİĞER ve SAĞ KALP:
Etyolojisi ne olursa olsun, klinik radyolojik ve laboratuar bulgularıyla doğrulanan ve solunum, dolaşım fonksiyonlarını ileri derecede etkileyen sağ kalp yetmezliği pulmoner hipertansiyon ve sağ kalp büyümesi, kronik kor pulmonale, ileri derecede restriktif, obstrüktif veya kombine akciğer fonksiyon bozuklukları ve hipoksemi ile seyreden, akciğer dokusunun, bronşların, akciğer zarlarının göğüs kafesinin hastalık ve arızaları veya çalışmaya engel tümörleri
Bu tanımın içinde bir hastalığınız varsa, malulen emeklilik için en son çalıştığınız işyerinin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne başvuru yapacaksınız. Sizi hastaneye sevk edecekler. Eğer maluliyet derecesinda işgücü kaybı verirlerse, malulen emekli edileceksiniz.
Hastaneye giderken elinizde bulunan epikrizleri veya benzer dokümanları da götürün derim. Faydalı olacaktır.

Ne kadar maaş alacağınızı bilemiyorum. Sigorta primleriniz ne kadardan yattığına bağlı bu. Emsaller: http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

Üst Alt