Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aklımın söylediğini yaptıramamak gibi bir sorunum var. Neden olabilir?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
641
Reaksiyonlar
376
34 yaşındayım şimdi.
20 yaşlarımda iken rahatsızlandım.
(Bu dönemdede askerliğimi FULL TAM YAPTIM)
BU DÖNEMLERDE BENDE HAREKETLERİMİ KONTROL EDEMEDİĞİME DAİR KAYGILAR VARDI ve BUNUDA DOKTORUMLADA PAYLAŞMIŞTIM O ZAMAN. DOKTORUMDA BÖYLE BİŞEYİN OLMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ. BEN GENEDE İKNA OLMAMIŞTIM. BENDE BÖYLE BİŞEYLER VARDI.

ÖRNEĞİN, GÖZLERİME BEYNİM KOMUT VERİYOR ŞURAYA BAK DİYE. BENSE O YERE BAKAMIYORDUM. İNSANLARLA GÖZ TEMASI KURAMIYORDUM.

ŞİMDİLERDE İSE,

ÖRNEĞİN, BİR İŞİ YAPMAK İÇİN TAM NİYETLENİYORUM. NE OLUYORDA BİLMİYORUM BİRDEN VAZ GEÇİYORUM. ANLAMIYORUM BUNU BEN(örnekle, banyo yapmak, dışarı çıkmak, BAŞTA ÇOK ZEVK ALACAĞIN VE SEVECEĞİN SIRADAN OLAYLAR GİBİ OLSADA. kimisi tembellik de diyebilir nedense)

Sizce bu 2 örnek arasında ki 2 dönemdede bir bağlantı kurabilirmiyiz?

Kardeşim içine kapalı bipolar bozukluğu var sende psikiyatri git tedavi ol sonra daha kötü oşabilirsin

Halenumutlu
8 sene önce ise içimde şöyle bir his oluyordu.(Bu dönemde ilaçlarımı düzensiz kullanmaktaydım)
UYUYUP SABAH KALKTIĞIMDA HASTALIĞIMDAN HİÇBİESER KALMAYACAĞINI SANARDIM. SAPA SAĞLAM OLACAĞIMI ZANNEDERDİM UYANDIĞIMDA.

ARTIK İÇİMDE ÖYLE BİR UMUT YOK

Kardeş bnde 5 yıldır böyleydim geçer geçer diyordum yanlış anlamayın duş alamama gidip mağazaya kıyafet almadan geri dönme diğer insanlar kaçma kendi dünyamda yaşama böle başladı citoles yazdı aile hekimim ama oda uyutuyor beni baş ağrısı geçmedi maalesef sonra psikiyatri doktoru direk bipolar bozukluğu teşhisi koydu direk haberim bile yoktu şimdi araltıtdıkça dahada öğreniyorum nedenini sana tavsiyem hemen psikiyatri git veya maddi durumunuz iyide. Özel psikiyatri gitmen bak işe girdim gidemiyorum duramıyorum mesai saatleri içerisinde kendimi dışarıda yürürken buluyorum

Siz kaç yıldır hastasınız. ŞİMDİ İYİMİSİNİZ?
Hangi ilaçları kullanıyorsunuz.
PEKALA ŞİMDİ NASILSINIZ. Bana yardımcı olabilirmisiniz.
HASTALIĞINIZ NASIL GELİŞTİ.

Maalesef geç kaldım bnde Daha 15 gün oldu teşhisi konuldu bana da ilaçlar içince tansiyonu çıkarttı bnm doktor içicem dedi ama yapamıyorum en az 1 hafta iç kötü olursan değiştiririz dedi kardeş ama bildiğim kadarıyla geçmişte sorunu olan vicdanı yüksek olan insanlarda ve genetik maalesef geçmiyor sadece ilaçla veya psikiyatri konuşma yapınca rahatlıyprsunux

İlaçlarim dulester 30 mg ozaprin aripa bide 3 hap toplamda şuan

ayDÜNYAvazo anlattıklarınızdan bana bipolarmışsınız gibi geldi. Bipolarlar genellikle başladıkları hiç bir işi bitiremezler, şizofrenler bu konuda çok daha başarılıdır.

Ekonomist arkadaş bnde aynı şeyi dedim sizddmi aynı konudan rahatsızsınız değil mi bankada yardımcı olmuştunuz teşekkür ederim tekrardan

Ve şuan bende kendimi kapattım dış dünyaya işe yeni başladım ve duramıyorum Bi bakıyorum mesai saatleri içerisinde kendimi dışarıda yürürken buluyorum 😣😞

Maddi durumunuz iyi değil raporum hemen çıkmaz dediler 6 ay beklicem itiraz etmiştim bende ayaktata proplem vardı bnm sonradan bipolar bozukluğu olduğumu öğrendim son şansım benimde 6 ay sonra gir dediler banada ondan bekliyorum şuan

Bazende kendimi böle film artisti gibi hissediyorum terminatör gibi mesela

Ha bide bilmiyorum eğer bu rahatsızlığa herkesle patçykaşmayın derim mesela bnm vaşimdaki amirine söyledi ailem oda oradakiler duymuş mesela deli muamelesi arkadaşlık etmiyorlar ve bu çok kırıcı bir şey ruhsal da zihinsel de olsak ki bizim ruhsal kategori yinede insanız nacizane fikrim

Birde bende ■mükemmel■ seviyede EMİN OLAMAMAK VAR.
KUŞKULU, ŞÜPHECİ, ALINGAN TAVIRLARIMDA MEVCUT.
BİR TÜRLÜ EMİN OLAMIYORUM HAYATIMDAKİ HİÇBİRŞEYDEN, BİRDEN BİRE VAZGEÇİYORUM HERŞEYDEN.
Bu kuşkular ve emin olamamak TAM ANLAMIYLA ŞÜPHECİLİKMİDİR SİZCE?

TAkıntılısınız dimi bide üstüne üstlük ama insanlar anlamaz sizi eminim

Genel olarak insanlardan korkmak hangi rahatsızlarda görülebilir?

Otizm de görülebilir mi?
İnsanların yanında 5 dk dahi duramamak
İnsanlardan aşırı derecede sıkılmak
İnsanlardan kaçmak özellikle tanıdığım insanlardan.

Son düzenleme:
bende de var dayak yerim korkusu var

@Ahmet T

Seninki başka bişey heralde.

Bendeki psikolojik bir korku bu ruhumda var sanırım.

Şimdiki teşhisim ŞİZOFRENİ.
EVET PSİKOZ. 2010 YILINDA ALDIM İLKKEZ BU TEŞHİSİ.

Yapacağın bir işten birden vazgeçiyorum çok severek başlamak istesemde. Neden vazgeçiyorum onun sebebinide bilmiyorum bilemiyorum, bu konu beni çok rahatsız ediyor.

bende yok korku sadece uc harflılılerden korkuyorum

Çok zekiyim ama hem insanlardan çok korkuyorum hemde insanlardan kaçıyorum. Özelliklede tanıdığım insanların yanında psikolojikman rahat edemiyorum ve aşırı stres yaşıyorum bu esnada.

Hastalıktan dolayı özgüven eksikliği yaşıyorsun.Sosyal statünden dolayı da insanlardan sıkılıyorsun. ayDÜNYAvazo

Ahmet T

aynen valla bende de ufacık tartısmada sankı dayak yıycem diye tırsmavar hemen taırtısmayı bıtırıyorum senın kı nasıl peki hocam

sokrates

Bilincim açık. Bu dünya ve öbür dünyayı ayırt edebiliyorum. Çok zekiyim derken bunu kastetmiştim.

Ben de kaçıyorum insanlardan çünkü biliyorum ki mutlaka biri olmazsa diğeri dangalakça,cahilce ,ukalaca bir laf söyleyecek üç ay beş ay boş yere kafaya takacak sinir olacağım en iyisi mecbur kalmadıkça benden uzak olsun insanoğlu daha iyi ...
ayDÜNYAvazo bu dünya yı anladım da öbür dünya ne alaka onu anlamadım hayal görüyor olma ?

sokrates

Bildiğin gibi bu dünya gelip-geçici yani "dünya FANİ". Atalarımız ne demiş
"HER CANLI ÖLÜMÜ TADACAKTIR".
Ben de bu yönde zekiyim ama ne alim, ne bilim adamıyım onlar kadar da kafam çalışmaz. Herşeyi biliyorum ama "bu dünya" için "bu dünyada" bu yönde zeki değilim.

Son düzenleme:
herokobra

Bak bu dediğin şöyle olabilir daha doğrusu bende daha önceleri olan durum şu ; ya kavga çıkarsa ya olay büyürse başkaları da dahil olursa şikayet konusu olursa ceza yersem bu olaydan falan gibi ufacık bir olayı kafamda kurarak büyütür ve aman başım belaya girmesin korkusu yaşardım halbuki ufacık bir laf dalaşı ile kapanacak bir mevzuyu kafamda büyütür sessiz kalırdım ya da güzellikle cevap verirdim bazen hem de üç kuruşluk adamlara karşı daha sonra ne korkakmışım diye kendimi çok suçladım mesela o adamların üstüne cesaretle gittiğimde zaten gördüm ki analarına küfür etsen gık diyemeyecek tipler kısaca olay şu korkarsan üstüne gelirler altta kalmamak ağzının payını vermek o anda en iyisi ne olacaksa olsun diyeceksin zaten hayat cesurları sever savaşlarda bile en çok kaçanlar ölür .

Hayatımda çoğu şeyi uzak görüyorum. Uzun süreli kullandığımız ilaçların etkisi mi?

Hayatta çoğu şeyi uzak görüyorum, bu sadece psikolojik bir sorunmudur ve uzun süreli kullandığımız psikiyatrik ilaçların yan etkisinden mi kaynaklanmaktadır?
Acaba bizim sinirlerimiz mi bozuk?

mesela devlet memuru olmak evlenmek bir düzen kurmak çok uzka bize... :( :(

Psikiyatriden "emin olamamak veya şüpheciliğin" ilaçla kesin tedavisi var mı?

"EMİN OLAMAMAK"
veya
"ŞÜPHECİLİK"
rahatsızlıklarının
ilaçlarla kesin tedavisi yokmudur?

BENİM ASIL SORUNUM "emin olamamak" daha çok bu sorun?

Üst Alt