Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aküler hakkında genel bir değerlendirme

Konular
3
Reaksiyonlar
0
Öncelikle arakadaşlar kullandıgız akü gurubu hakkında bilgi vereyim
1-Sulu bakımsız akü
2-Jel akü
3-Dipsarj jel akü

1- Sulu bakımsız aküleri araçlarınızda kullanmanız mümkün fakat bir çok dez avantajı var örnegin kullanım ömrü kısadır aküden su kaçagı olabileceginden dolayı hem cihazınıza zarar verir hemde kullanılamaz duruma gelebilir ayrıca sarj esnasında sıkıntı yaratabilir yine buna bi örnek derseniz hava tahliye deligi tıkanır ise akü şişme yapar ve bozulur

2-jel aküler sulu akülere göre daha dayanıklıdır sulu aküdeki gibi kullanım anıda ve sarj anında size sorun çıkarmaz fakat üstüne basarak belirteyimki engelli araçları için uygun degildir sebebi ise jel aküler invertör veya güç kaynakları için tasarlanmışlardır akülerin kullanım şekli sürekli sarş da tutulup kısa zaman aralıkarı ile aküden enerji çekmektir yani akü sürekli sarj durumundadır ve akü sürekli dolup boşalarak kullanılmaz bir çok arkadaşımız aracında jel akü kullanmakta ama bu ayrıntıyı atlamakta ve madur durma düşmektedir

3- Dip şar jel aküler ..... İşte engelli aracında kullanılması gereken akü gurubu bazı firmalar ev tipi akü de diye adlandırmaktadır akü kullanırsınız boşalana kadar sonra şarj edersini şarjlı pil gibi düşünün yukarıda belirtilen iki akü gurubuda bitene kadar kullanıp şarj etmeye müsait degildir kullanım alanları degil

ARKADAŞLAR ÜSTÜNE BASA BASA SÖYLÜYORUM KULLANILACAK AKÜ (((((DİPŞARJ JEL AKÜDÜR)))))

haydaa bide dipşaj jel çıktı
sayın h. karahan aracın kitapçığında gel yazıyor nasıl anlarız jelmi dipşarj jel mi olduğunu??????

Arkadaşım alırken engelli aracında kullanacagını söylersen eger aküyü satan kişide bu işi biliyorsa zaten sana söyler ama istersen ben sana bide marka vereyim HAZE maraka 44 amper fiyatı yaktalaşık olark tanesi 175 dolar civarında fiyat bana ait degildir bende firmadan aldım daha uygun buladabilirsin belki ben fiyatı ENTEL aküden aldım

sayın yetkili.

engelli araçlarında jel aküyü önermemişsiniz. bunu biraz daha açıklar mısınız, neden?
benim bildiğim son teknoloji deep cycle - Jel akü lerdir.
Jel akülerin de avantajları şudur: Akünün derin deşarja uğradığı yerlede akü daha hızlı toparlar.
2- kuru ve sulu akülere göre daha kalitelidir. ve doldur boşalt sayısı daha fazladır.

bir de dip şarj jel akü yazmışsınız. dip şarj jel akü ne demektir? derin deşarj mı demek istiyorsunuz.?

Derin deşarj demek istemişsenşiz eğer o akü modelinin ismi - deep cycle - aküdür. Deep cycle akülerin açıklaması da derin deşarj değildir. Doldur boşalt sayısı (D.O.D) değerlerinin kuru akülere göre fazla olmasıdır.

Bir de akülerde ev tipi , iş tipi vs. olmaz. jel aküler tek modeldir. kullanım yerleri de gemiler - engelli araçları -ups vs. vs.

ve haze marka akünün fiyatını vermişsiniz. bu akü jel midir kuru akü müdür?

Saygılarımla.

hoppalaaaaa...... iyice karıştı aklım şimdi..... hanginiz doğru şimdi :)
jel mi kullanalum... deep cycle mi? ayrıca bu ikisi aynı şey değilmi?

Ben bildiklerimi yazdım. inanıp inanmamak size kalmış.
Araştırıp göreceksiniz.

Deep cycle ve jel akü aynı değildir.

ikisi de tam kapalı,bakımsız aküdür, ama farklı modellerdir.

Birisi jel diğeri kuru tiptir.

Arkadaşın yukarıda verdiği doğru bilgiler için teşekkür ederim.

Bende akü şarjları ile alakalı birkaç teknik bilgi paylaşayım...
Akülerin şarj değerleri toplam amper gücünün 100/10 'dur örnek olarak 26 Amper akü kullanan bir arkadaşın aracında 2 (iki) akü bulunduğundan dolayı toplam 26x2=52 Amper güç kullanımı bulunmaktadır. Bu güçteki bir aküyü ideal şarj Amperi şu şekilde hesaplanır 52/100=5.2 yani bu aküyü 5.2 Amperlik şarj cihazı ideal şarj cihazıdır.
Örnek olarak genel kullanılan akü Amperlerini ve şarj değerlerini aşağıda belirtiyorum.

26x2=52 Amper şarj cihazı 5.2 Amper
33x2=66 Amper şarj cihazı 6.6 Amper
45x2=90 Amper şarj cihazı 9 Amper
55x2=110 Amper şarj cihazı 11 Amper

NOT.: Verdiğim değerler akülerin ideal şarj cihazı Amperleridir, (ortalama bir akü 8 saat gibi bir sürede şarj olur.)

SORU.:
26x2=52 Amper bir aküde 8 Amper bir şarj cihazı kullanılırSa sonuç ne olur sorusunu da aklımıza getirelim yani akünün Amper degerinden yüksek olursa şarj cihazımız ne olur.?

CEVAP:
Akü 8 saat yerine 5 saat süresinde şarj olur ve tam doyuma ulaşır.

SORU.: 55x2=110 Amper bir aküde 5 Amperlik bir şarj cihazı kullanılırsa ne olur.?

CEVAP.:
Akü 8 saat yerine 16 saat gibi bir sürede şarj cihazı akünün yaklaşık %80 ini doldurduğunda yani aküyü tamamen dolduramadan otomatik şarjı keser, buda akünüzün sağlıklı şarj olmamasına ve akü ömrünün kısalmasına neden olur.

KISACA AKÜNÜN ŞARJ DEĞERİNİN ŞARJ CİHAZININ AMPERİNİN ALTINDA OLMAMASI GEREKTİĞNİ BİZE GÖSTERİR.

EH-TECH ELEKTRONİK
0545 468 2732
Artık ihtiyacınız olan şarj cihazının hangisi olduğunu biliyorsunuz,
ŞARJ CİHAZINIZI TEMİN ETMEK İÇİN YUKARIDAKİ TELEFONDAN BİZE ULAŞABİLİRSİNİZ.

Üst Alt