Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Akülü araçların aküleri hangi aralıklarla şarj edilmelidir?
kuru akünün ömrü kullanıma bağlı olarak 3-4 senedir
jel akü ise 10 seneye kadar verim alabilirsiniz
aküleri sık kullanmalı uzun süre boşta bırakmamalısınız
aküleri tam bitirmeden şarj etmekte fayda var
kısaca aktif kullanıp sık şarj ederseniz uzun yıllar kullanırsınız
kuru veya jel akü nasıl ayırt ederiz.bizim arac nedir bilmem ama ufak cocugun sadece evde kullanımıyla 1 yılda bitmişdi aküsü yeni aldık alırkende ögrendıkkı tam bıtmeden şarz edılmemelıymıs ve 12 saat şarzda kalmalıymıs biz aksini yapmısdık sadece kırmızı ısık yanınca hemen şarza takıyorduk.
arkadaşla bu konuda farklı farklı görüşler var herkes görüşünü bir yere dayandırıyor mutlaka ama bu konuda görüşü olmayan benim gibi arkadaşlar arada kalıyorlar
örneğin benim araçta jel akü var ben şimdi bu aküleri şarj etmek için tamamen bitmesini beklemelimiyim yoksa bitmedende şarj edebilirmiyim??????
Bildiğim kadarıyla akülü sandalyeler için en performanslısı jel aküler. Benimde kullandığım standing frame'de jel aküler var ve tamamen bitmesini beklemeden sürekli şark edebileceğimi söylemişti firma.
2 senedir en ufak bir problem yaşamadım akü konusunda.
Benim akü nasıl bişe acaba 1,5 yıl oldu kutusunu açıp hiç incelemedim bu konuyu okuyunca aklıma geldi. Jel veya kuru akü olduğunu nasıl anlarız acaba ?
bende aküyü incelemedim ama aracın kitapçığında gel yazıyor
sanırım akünün üstünede bi köşeye yazmışlardır ben aküleri hiç incelemedim aküler aracın içinde ulaşmak biraz güç!!