@
ayselaysel
evet, belediyeler yapıyor, özel engelli erişim ekipleri var, onlar geliyor, önce keşif yapıyorlar, sonra bir çözümde karar verip uyguluyorlar...
ancak belediye ekipleri seyyar rampa yapmıyor, kalıcı, betondan rampa yapıyorlar... bunun içinse önce dairenin bulunduğu bina girişinin ya da bahçenin uygunluğunu kontrol ediyorlar, genellikle ve elbette doğal olarak kot farkının en az olduğu yerden giriş vererek ve inişin meyilini uzunluğa yedirerek rampayı inşa ediyorlar ve ücret almıyorlar...
belediyeye rampa yaptırmak için belediyenin beyaz masa/çözüm masasına şahsen ya da e-posta yoluyla başvurmak yeterli... ben e-posta yollamıştım, bir ay sonra ekip geldi, 3 işçi ve bir şefleri vardı... ancak rampayı yapamadılar/yapmadılar ve gittiler
çünkü çoook önemli bir şeyi atlamıştım: binalarda ortak kullanım alanlarında (bahçede veya bina girişi dahil) bir şey yapmak için önce daire sahiplerinden yazılı izin almak gerekli... kat mülkiyeti kanunu bunu şart koşuyor... oysa ben apartmanımızdaki hiçkimseye bir şey söylemeden e-posta yollamıştım
belediye ekipleri bina içine rampa yapmıyor, binanın bulunduğu bahçeye ya da binanın cümle kapısı dediğimiz ana giriş kapısına kadar olan yere/yerlere rampa yapıyor...
yani, özetle belediye ekiplerinin engelli erişimi için çözüm yetkisi sokaktan bahçeye/bina ana giriş kapısına kadar geçerli... bina durumu uygun olan arkadaşların seyyar rampayla uğraşmasına hiç gerek yok, belediyeye başvurup ücretsiz yaptırsınlar...