"Akülü tekerlekli sandalyenin aküsü garanti kapsamı dışındadır" diyen medikal firmaya karşılık, "Tekerlekli sandalyelerin aküleri de garanti kapsamındadır ve olası sorunlarda satıcı firma sorumludur" diyen mahkeme kararı:
8 Mayıs 2009 GÜNCEL:
12 Şubat 2009 GÜNCEL:
31.10.2006 tarihinde Medikal firmadan Ayakta Dik Pozisyonlandırma cihazı aldım. Devlet benim adıma 23.990 ytl ödedi. 18 aydır bu aracı kullanıyorum. Ancak 2 defadır teknik sorunlarla karşılaşıyorum ve Firma hiç yardımcı olmuyor.
24 ay tüm parçaların garanti kapsamında olduğu belirtiliyor. Firma ise "ben aküye garanti vermiyorum" deyip işin içinden çıkmaya çalışıyor.
Tüketici Mahkemesine, aracın iade edilmesi ve firmaya ödediğim ücretin şahsıma iadesi talebiyle dava açıyorum.
Daha önce tüketici mahkemesine dava açan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.
Saygılar
8 Mayıs 2009 GÜNCEL:
Mahkeme Kararını ve Bilirkişi Raporunu ekledim. Benzer durumda olan kişiler için emsal karar olması açısından faydalanılabilir...
24000 TL değerindeki ürünün yenisiyle değiştirilmesine
Dava harcının, bilirkişi masrafının ve posta giderlerinin medikal firma (davalı) tarafından karşılanmasına
Avukat bedelinin medikal firma (davalı) tarafından karşılanmasına
karar verilmiştir!
12 Şubat 2009 GÜNCEL:
Mahkemeyi kazandık. Karar : Arızalı aracın 0 araçla değiştirilmesine karar verildi.
31.10.2006 tarihinde Medikal firmadan Ayakta Dik Pozisyonlandırma cihazı aldım. Devlet benim adıma 23.990 ytl ödedi. 18 aydır bu aracı kullanıyorum. Ancak 2 defadır teknik sorunlarla karşılaşıyorum ve Firma hiç yardımcı olmuyor.
24 ay tüm parçaların garanti kapsamında olduğu belirtiliyor. Firma ise "ben aküye garanti vermiyorum" deyip işin içinden çıkmaya çalışıyor.
Tüketici Mahkemesine, aracın iade edilmesi ve firmaya ödediğim ücretin şahsıma iadesi talebiyle dava açıyorum.
Daha önce tüketici mahkemesine dava açan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.
Saygılar