Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Almanya'da ilk sigortalı olup, çalışmaya burada devam etmek ve emeklilik?

ÖZTÜRK80

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben almanyada dogdum 13.09.1980
01.09.1998 -30.06.2006 tarihleri arsında calistim.ssk basvurdum 2457 işgünü yapıyor ve borçlanmak istiyorum .

1. türkiyeye kesin dönüş yaptım 07.09.2006 beri çalişıyorum 1009 iş günüm var şu ana kadar ve vergi indirimimden faydalanıyorum 42% raporlu olan kac sene ve kac iş günü sonrasında emeklı olabilecem.

İlk sigorta başlangıcın Almanya'daki sigorta başlangıcın olursa, oradaki primlerini burada saydırtırsan, bu şekilde olması için SGK'na başvurursan, %40-ile %60 arasında bir raporla 3. dereceden vergi indirim hakkı da elde edersen, (01.09.1998 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 gün primle emekliliği hak edersin.

Gerekli belgeler;
1)çalışılan ülkede sigorta kurumundan alınacak hizmet cetveli veya sigorta kartları
2)Yurtdışında kendine ait işyeri olanların bağlı oldukları vergi dairesi,ilgili meslek kuruluşu veya birliklerinden aldıkları hizmet kartları

Üst Alt