Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Almış olduğum Telefondaki yazılım çalışmadı. Haklarım..? [Hukuk]

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
arkadaşlar merhaba bir konuda mağdur oldum engelliler ile ikgisi yok ama alışmışım bu foruma girmeye burada sizinle paylasmak istedim belki bana bir akıl verirsiniz

ben internetten sıfır bir telefon satın aldım markası nokia X6
biliyorsunuz reklamlarda nokia x6 alana 1 yıl ücretsiz müzik indirmek ücretsiz deniliyor
telefon geldi kutu içeriğinden müzik indirmek için ovi programı ve şifresi çıktı
ancak nokia nın sitesine girip müzik indirmek istedigimde şifreyi kabul etmedi
nokia müşteri hizmetlerini aradığımda telefonun imai numarasından sorgu yaptılar ve bu telefonun paralel italat ile geldigini bu yuzden şifrenin onaylanmadıgını sadece kvk ve genpa ile ital edilen cihazlara için müzik indirebiliceğini söylediler

şimdi ben bu telefonu ücretsiz müzik indirebilmek için almıştım madur edildim
kimi nereye şikayet etmek lazım bu işde ben madur mu edildim yoksa ben kvk lı cihaz almadığım için haksız mıyım

ancak reklamlarda kvk ve genpalı cihazlar demiyor ki nokia x6 alan deniliyor sonuçta benim aldıgım üründe faturalı ve 2 yıl garantili cihaz

şimdi ben ne yapmalıyım bu telefonu satan şirket mi yoksa nokia mı suçlu

tüketici hakları konusunda uzman arkadaşlardan ve bülent bey den yardım bekliyorum teşekürler.

Ürünü aldığın yere geri verebilirsin bence. Bunun için ürünü aldığın yerdeki Tüketici Sorunları İl/İlçe Hakem Heyetine başvuru yapabilirsin.

Ürünü aldığınız mağazaya faturasıyla beraber aldığınız günden itibaren 7 gün içinde iade ederek para iadesi isteyebilirsin.

Grey market (paralel ithalat ta denilmektedir) ürünlerini tercih ettiğiniz takdirde gerektiğinde markaların yetkili teknik servislerinin garantilerinden faydalanamaz, sadece ithalatçı firmanın servis olanaklarından faydalanabilirsiniz. Resmi distribütörlerce ithal edilmemiş ürünler Türkiye için üretilmediği ve gerekli şebeke testleri yapılmadığı için telefonunuzda bazı fonksiyonlar desteklenmeyebilir, şebeke sinyalinde sorun yaşayabilir. Telefonunuz kayıt dışı ya da klonlu statüsünde görünebilir ve görüşmeye kapatılabilir. Kutu içerisinde sahte ve kalitesi düşük aksesuarlar, eksik parçalar bulunabilir.

Bazı mağazalar bu şekilde uyarı sunarak müşterilerini bilinçlendirmekte ve paralel ithalat olan ürünleri tavsiye etmemektedir.Bu sebeple ilerde herhangi bir arıza karşısında da nokia yetkili servisi ürününüzün paralel ithalat olması sebebiyle garanti kapsamı dışında olduğunu da ileri sürebilir.

internetten aldığın sitede parelel ithalat olduğunu duyuruyorlar mıydı?
bile bile mi almış oldun.Ne yapman gerektiğini yazmışlar,ben başka konuya değineceğim.Telefonun IMEİ 'nosu tanınmadığına göre her an
konuşmaya da kapatılır demektir.
satın aldığın sitedeki ürün iade formunu doldurarak verilen cevaba göre hareket edersin.Kutuyu açmışşın,iade alıp almayacaklarını da
öğrenmiş olursun.Almazlar ise Yukarıda sana yazılanlara göre hareket edersin.

Üst Alt