Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alt ekstremitedeki 1 cm kısalık ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Murateskisehir

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
Sol alt ekstremite 1cm kısalık lomber rom hareket kısıtlılığı 5 kalça rom hareket kısıtlılığı 16 bununla ÖTV siz araç alabilirmiyim

Murateskisehir

doktor uygun görürse alırsın . kısalık yanında güç kaybı kas kaybı vs onlarada bakıyorlar.

Raporumu haziran ayında yenilicem fakat otv siz arac almak için heyete gircem diğer raporumu etkilermi toplam engel oranım 59 yüzde 25 fiziksel ayak kısalığı bel kalça ve ayakta hareket kisitliligi bu rahatsızlardan otv siz arac alabilirmiyim

@Murateskisehir

Diğer raporu etkiler mi demişsiniz evet etkiler eski raporunuz geçersiz olur. Yeni alacağınız raporda %59 dan aşağıda olabilir. ÖTV indirimli özel tertibatlı araç alımında oranın bir önemi yok. 1 cm kısalık demişsiniz önceki mesajlarda, bununla beraber hareket kısıtlılığı gibi rahatsızlıklarınızı doktor değerlendirir kararını verir. Burada kimsenin alırsın alamazsın gibi sözleriyle hareket etmemek lazım. Buna ek olarak tertibat kodları yazılı ehliyetinizin de olması gerekiyor.

Alacağınız raporun açıklama kısmında Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir ibaresi olması gerekiyor. Bunu da doktorun görüşü belirleyecek.

arkadaşlar bir tane avukat dava açtı yuzde seksen engelli vardı ve davayı kazandı. önce maliyeye başvuruyor %80 kusur engeli olduğu ve araç kullanma yetegine sahip olmadığı gerekçesiyle ötv siz araç alım hakkının tanımasını istiyor, maliye tüzük yönetmelik ve kanunlara atıfta bulunarak reddediyor. avukat da dava açıp davayı kazanıyor. emsal kararı veya haberi bulup buraya atacağım. haber linki bu https://sputniknews.com.tr/20240224/emsal-olacak-otv-indirimi-karari-1081057274.html

Son düzenleme:
Ortopedik engelli, Ötv indirimli araba alımında oran önemli değil. Alınan raporda, hareket ettirici aksamda özel tertibat gerekir denmesi gerekiyor.
Örneğin hareket ettirici aksam sol ayaksa, özel tertibat gerektirecek aksam debriyaj olduğundan otomatik vitesli bir araba alabilir demektir.

@Haluk 111, yuzde 90 engelli lik durumunda ötv den tamamen muaf olunduğunu, %40 ve yuzde 90 arasında ise sadece belirli düzeyde indirim olduğunu duymuştum dogru mu hoca. biz babamızdan sıfır egea almıştık 2022 yılında. %90 sürekli engellik raporuna istinaden. akıl sağlıyıda yerinde degil kararı vardı. ayrıca vasi de atanmıştı. bilgilerimi aktarabilirim bu arada. Ayrıca biraz engelim olacak benim de alabilirsem (trafik kazalarından dolayı) bende almayı düşünüyorum. o yüzden sormuştum.

@hozgul, size birşey sorabilir miyim baya bilgili ve yorumlamaları anlamaya açık gözüküyorsunuz. şu vergi ile ilgili postunuzu okudum da. ben engelli raporu almak istiyorum. hem genel hem de trafik kazasına baglı olarak. en ideal oranı alabilecegim bir hastane tavsiyesinde bulunabilir misiniz?

Benim kafama not ettiklerim;
İstanbul Göztepe Üniversite Hastanesi
İzmir Katip Çelebi Hastanesi, (Çoğu hasar danışmanlık sigorta şirketi bu hastaneye yolluyor)
Bir de ısparta Süleyman Demirel üniversitesi hastanesi Adli Tıp'ından bizzat sormuştum ortopedi 6-7 derece egiklikten dolayı %6 oran veririz diye. en az veya o civarlarda

sizin tavsiyenizi alabilir miyim varsa eğer? teşekkür ederim.

@aliihsan32,
Hangi hastane daha iyidir bilemeyeceğim.

Tam olarak almak istediğiniz raporu nerede kullanacaksınız?

@hozgul, hem trafik kazası sigorta şirketinden tazminat alma da hem de iş yerine vergi indirimine girebilmek için, hem de hayat sigortasından tazminat alabilmek için

Üst Alt