21.10.1966'da Doğdum ,Türkiye’de 1983 ila 1986 arasında 3 değişik yerde çalıştım ama SSK primim yatıp yatmadığını bilmiyorum sonra 1986'da america'ya gittim 1987’de america’da resmen işçi olarak çalışmaya başladım, ama 1992'de trafik kazası dolayısı ile malulen emekliye ayrıldım. Amerika sosyal güvenlik kurumu bana her yıl vergi evrakları yolluyor bende doldurup geri yolluyorum yıllık gelirim düşük olduğu için benden para talepleri olmuyor.
ayrıca askerlikten de muhafım ve 1997’de Türkiye'ye geri dondum
1998'den 27.09.2008'e kadar isteğe bağlı Bag-Kur ödedim 3625 iş günüm var ve 4 aydır Ssk’lı olarak primim babam tarafından yatırılıyor. Toplam 3745 iş günü prim ödedim.
Sorum şu:
1. 1982 ila 1986 arasında 3 değişik yerde çalıştığımıda, sigortalı olup olmadığımı SSK’nın Web sitesinde’de göremiyorum başka yerden öğrenebilirmiyim veya nasıl öğrenebilirim? (o iş yerleri şu anda faaliyette değiller / kapalı)
2; 1987’deki yurt dışı borçlanmamın bir kısım borcumu öder isem 1987’deki Sosyal güvenlik kanuna mı tabi olurum ? Eğer olur isem kaç yıl daha SSK’lı olarak çalışıp (hangi yaşıma kadar ) emekli olabilir miyim ? veyahut
3;Hastahaneden Rapor alırken Askerlikten Muhaf olmamın yararı varmı?
4;Sağlık kurulundan Rapor alıp özürlü olarak emekliye ayrılabilirmiyim ? Raporum en az % kac olmalı ?
Cevabınız için teşekkürler.
Ahmet Ceylan
ayrıca askerlikten de muhafım ve 1997’de Türkiye'ye geri dondum
1998'den 27.09.2008'e kadar isteğe bağlı Bag-Kur ödedim 3625 iş günüm var ve 4 aydır Ssk’lı olarak primim babam tarafından yatırılıyor. Toplam 3745 iş günü prim ödedim.
Sorum şu:
1. 1982 ila 1986 arasında 3 değişik yerde çalıştığımıda, sigortalı olup olmadığımı SSK’nın Web sitesinde’de göremiyorum başka yerden öğrenebilirmiyim veya nasıl öğrenebilirim? (o iş yerleri şu anda faaliyette değiller / kapalı)
2; 1987’deki yurt dışı borçlanmamın bir kısım borcumu öder isem 1987’deki Sosyal güvenlik kanuna mı tabi olurum ? Eğer olur isem kaç yıl daha SSK’lı olarak çalışıp (hangi yaşıma kadar ) emekli olabilir miyim ? veyahut
3;Hastahaneden Rapor alırken Askerlikten Muhaf olmamın yararı varmı?
4;Sağlık kurulundan Rapor alıp özürlü olarak emekliye ayrılabilirmiyim ? Raporum en az % kac olmalı ?
Cevabınız için teşekkürler.
Ahmet Ceylan