Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anjiyo ameliyatının riski var mıdır?

leon11

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
anjiyo yapılacak anneme ilk duyduğumda çok etkilendim sonuçta kalp diye birde anne olunca dahada etkileniyor insan cevaplarınız için teşekkür ediyorum şimdiden.

Yok 5 10dakkalık bişi annemde oldu:))korkmayın geçmiş olsun damarı açıyolar kapalıysa kontrol amaçlı

teşekkür ederim. senin ailene de geçmiş olsun

Hiç merak etmeyin.

Ne herhangi bir acı oluyor ne de riski var. 5 dakikalık iş. Bana kasıktan girip 5 dakikada damarlara bakıp çıktı doktor.

Damarlar açık ise en fazla 5 dakikada bitiyor. Genelde kasıktan damardan giriyorlar ve hiç hissetmiyorsunuz bile.

tıbbi operasyon onam formunda

genellikle her ameliyatta/operasyonda bir risk vardır bu yüzden her ameliyatta/operasyonda bu formda yazılıdır ve size imzalatılır. anneler kıymetlidiir bende anneme guatr ameliyatı yaptırırken sabahlara kadar dua etmiştim ..

inşallah birşey olmayacaktır (amin)

geçmiş olsun

Anjio bir ameliyat değil, görüntüleme tekniğidir.
Kasıktan veya koldan bir damara girip ince plastik bir boru kalbe kadar uzatılır. İçinden boya verilerek kalp damarları röntgen ışını ile görüntülenir.

Her tıbbi işlem gibi bunun da riskleri vardır. Ancak bu riskler Binde 1'in altındadır.

Angio sırasında tıkanmış damar vs. görülürse, bir balon vasıtasıyla bunun açılması, darlığın genişletilmesi işlemi yapılabilir. Buna Angioplasty denilir. Bu işlemin riski daha yüksektir. Gerekli görülürse açılan darlığa stent tabir edilen metal boru da yerleştirilebilir.

Ancak sonuç olarak; anjio yapılmayıp kalp krizi geçirme riski angio riskinin kat be kat üstündedir. O yüzden gerekliyse yapılmalıdır.

hepinize teşekkür ediyorum Allah razı olsun sizlerinde dualarınız kabul olsun inşallah. Bir bekleyiş içinde olan bütün insanlara Allah yardım etsin inşallah hayırlı geceler.

Ben DSA anjio oldum, yani şah damarıma yapıldı,korkulacak bir durum yok.

geçen hafta samsun eğitim ve araştırma hastanesinde eşim sadece kontrol amaçlı anjio olacaktı yürüyerek gitttiğimiz hastanede kardiyoloji doktoru sefa gül tarafından anjiyo yapıldı ve eşim çıkarken hastane koridorunda fenalaştı, 2 gün yoğun bakımda kaldı ve maalesef eşimi kaybettik, çok gençti..
çok üzgünüm...Doktor hatası mı kader mi bilmiyorum.
ne yapacağımı bilemiyorum, biri engellli 2 çocukla başbaşa kaldım... annesiz engelli bir kız çocuğu nasıl yetiştirilir ...

Annem 41 yaşındaydı anjiyo oldu (kontrol amaçlı sonucları temiz cıkmıstı) sabah ve eve geldik. (koldan oldu). aksam oldu yanıma uzandı sana ne kadar kızsamda seni cok seviyorum dedi. ve sonrasında kardesimin bagırmasıyla içeriye gittim ve annemi o halde görünce şoka girdim ve o şokla kalp masajı yapamadığım için vicdan azabı çekiyorum. yaklasık 10-15 dk arası o sekilde kaldı ambulans geldi evde 20 dk kalp masajı yaptı olmadı hastanede 40 dakika yapıldı ve kalbi çalıştı (öncesinde kalbi yüzde 35 çalışıyormuş vefat edince haberimiz oldu. kalp masajından sonra yüzde 25 e düştü) 1 bucuk gün yoğun bakımda kaldı ve o yogun bakım sürecinde 1 kere kalbi durdu 5 dakikada çalıştırıldı. En sonunda kalbi durdu ve calıstıramadılar. Hergün onun yanındaydım ona cok alısmıstım nasıl yapacağımı bilmiyorum. vefat etmeden 1 gün önce işe gidip çalıştı yani o derece iyiydi hiçbir sorunu yoktu.

Her invazif (vücut içine girilmesi) işlemin riski vardır. Allah herkese acil şifalar versin.

14 kez anjio oldum 1 baypas ve yılda 1 kez kontrol anjiosu oluyorum. anjioda bir sıkıntı yok. biraz doktor biraz damar yapısıyla alakalı şeyler. Anjio olunca en azından 2 defa kalpkrizi geçirmiş biri olarak rahatlıyorum damarlar sıkıntı varmı yokmu daralma durumları v.s hatta her anjioya gittigimde orda ilk anjio yapılacak hastalara biraz moral oluyorum. doktorlar benle konuşturup biraz rahatlamalarını sağlıyor.

%50 Ölüm riski var. Zaten onam formunda da bu yazıyor.

LORA

risk her zaman vardır %50 ile lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin sizin demenize göre günde 10 kişi anjio oluyorsa yarısı ölmesi lazım. şuan 3lü 4lü damar baypasında bile ölüm riski %1 veya 2 iken anjio gibi damar içi görüntüleme olayında nasıl %50 ölüm riski olabilir.

28 Aralık 2017 de eşime anjiyo benzeri ama daha riskli bir işlem yapıldı.
Eşimin kalp duvarında delik vardı. Kasıktan 3 delikle girdiler. Kalp deliğini şemsiye yöntemiyle kapattılar. Ertesi gün eşim hastaneden taburcu oldu. Şu an maşallah gayet sağlıklı çok şükür.

Ama geçtiğimiz Mayıs ayında yatalak babamı rutin kontrol için evde bakım ambulansı ile hastaneye götürdük. Durumu stabildi. Ta ki acile uğrayıp burnundaki beslenme hortumunu kontrol ettirene dek. Acilde babam daha hiç bir işlem yapılmadan fenalaştı. Tansiyon 0 oldu. Müşahade vs derken 15 dk içinde babamı kaybettik. Oturmalı sedye ile götürdüğümüz babamın cenazesini geri getirdik.

Hayatın içinde herşey var.
Konuyu dağıttım kusura bakmayın.
Ama bariz kusur ve ihmal olmadığı sürece sağlık konusunda doktorların elinden geleni yapacağına inanıyorum.
Allah şifa versin. Inşallah sorunsuz bir şekilde sağlığına kavuşur

LG-H542 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben üç yıl yoğun bakımda çalıştım.İnsanları yanlış yönlendirmiyorum. Onam formunu okuyabilirsiniz.Ama okumadan imzaladığınız için.. prisma01

%50 Ölüm riski var. Zaten onam formunda da bu yazıyor.

Kusura bakmayın ama saçmalamışsınız.

%50 ölüm riski nedir yahu?

Her gün sadece Türkiyede belki 5000'den fazla anjio yapılıyor. Sizin söylediğinize göre bu kişilerin yarısının ölmesi lazım. Anjioda ölüm riski binde 1'in altındadır. Ameliyatlarda bile %50 ölüm riski olmaz.

LORA

sayısız defa anjiyo girmiş biri olarak önüme katılan onam formlarını ezberledim artık. hiç bir yerinde küçük harflerle dahil %50 ölüm riski taşır veya komplikasyondan bahseden bir yazı ile karşılaşmadım. örnekte oldugu gibi onam formlarının oluşabilecek yüzdeleri yazıyor. sizin yogun bakımın çalışma şekli farklı galiba.

https://i.hizliresim.com/VQGdWV.jpg

@MeTePe

Kalp ameliyatında ölüm riski %80 dir....Maalesef acı gerçeklerden haberiniz yok....

prisma01

Onam formunu imzalamanız imkansız.hatta tamamını okumanız da günlerinizi alır....

Dünyada ve Ülkemizde teknoloji ve Tıp çok ilerledi, henüz 1 yıl olmadı annemin 3 damar tıkanmıştı ilk önce anjiyo yapıldı damarlardan 1 i açıldı sonra malesef baypass oldu şuan durumu gayet iyi ölüm riskleri artık anjiyo'da %50 baypassta %80 olduğu pek inandırıcı değil evet risk var o'da ameliyatı yapan doktor, hastaneden kaynaklı olan risk işinin ehli hekimlere görünmek bu riski azaltıyor.

Hastaların durumunu en iyi bilen muayene eden ve kararı veren doktorudur.
bu tür durumlar da Dr. bilgi almak zarar/fayda açısından önemlidir.
unutmayalım ki her bireyin fizyolojisi farklıdır. yorumlarda yazılanlarla sadece kafa karışıklığı yaşanır.
yüzdelerle konuşmakta bilimsel olarak etik olmaz.
geçmiş olsun.

Bu işin doktorla bir ilgisi yok ki...Bilimsel veriler var.Doktor kendi çocuğunu ameliyat ederken de risk oranını bilir.Sağlık Bakanlığı Kalp ameliyatında %80 ölüm riski olduğunu biliyor ve kabul ediyor da siz mi kabul etmiyorsunuz,komik....
Siz annenizin durumuna göre değerlendiriyorsunuz ya da nasıl inanmak istiyorsanız öyle değerlendiriyorsunuz.Siz bana asırlar önceki insanların dünyanın şeklini yorumlamasını hatırlatıyorsunuz.Kimse dünyanın yuvarlak olduğuna inanmıyordu.

Ben kendi fikrimi söylemiyorum ki.Konuyu kapatırsak siz cahil kalırsınız....

Hayır sen cahil kalma!!!!!
Bana da inanma dürüst bir kalp doktoruna sor.O zaman gerçeklere ulaşırsın....
Bu bilgilere mi inanıyorsun.....:)
Sağlık Bakanlığının sitesini tavsiye ederim sana....

LORA sen bana bir şey tavsiye etme mümkünse koskoca hastaneler internet sitelerinde riski %1 demiş gelmişsin %80 diyorsun bende sana kafandaki kalıpları kırmanı tavsiye ediyorum

Ben kendim demiyorum ki yanımda ki arkadaşlar söylüyor.Ben hastanede çalışıyorum.Tamam siz haklısınızdır.Burada ki arkadaşlar bilmiyorlardır....Onların da kalıpları vardır....

Üst Alt