Büyükşehir biütün engelleri kaldırdı
Büyükşehir Belediyesi Engelliler Hizmet Merkezi, engellilerin ''evlerinin boyanmasından temizliğine, psikolojik destekten fizyoterapiye'' kadar hizmet sunuyor.
Başkentin mücavir alan sınırlarında yaşayan tüm engelli vatandaşlara hizmet götüren merkez, Büyükşehir Belediyesinin Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteriyor.
Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, engelli vatandaşların merkeze şahsen başvurabildikleri gibi, birinci dereceden yakınları aracılığıyla ya da telefonla da müracaat edebildiklerini söyledi.
Şeker, sosyal hizmet uzmanlarının, ''hizmet almak istediği halde merkeze gelmekte güçlük çeken engellilerin evine giderek incelemede bulunduklarını'' belirterek, böylece engelli bireyin yararlanabileceği hizmetlere ilişkin birimlere yönlendirildiklerini anlattı.
Sosyal güvencesi ve geliri olmayan ya da asgari ücretin altında bir gelire sahip olanların, bütün hizmetlerden ücretsiz olarak yararlandıklarını dile getiren Şeker, sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar tarafından engellilerin, sorunlarının saptandığını ve çözümüne yönelik çalışma yapıldığını kaydetti.
EV TAMİRATI VE BOYASI
Adnan Şeker, 7 ayda 20 bin 615 engelliye, aralarında ''ev temizliği, kişisel bakım, her türlü ev içi tamirat, ev boya-badanası, bilgisayar ve İngilizce kursu, okuma-yazma eğitimi, fizyoterapi, fatura ödeme, check-up, asansörlü araç sağlama, akülü araç, koltuk değneği, beyaz baston, ambulans hizmeti, psikolojik destek'' şeklinde katkıda bulunduklarını ifade ederek, personelin, engelli vatandaşın her anlamda ''eli-ayağı'' olduklarını vurguladı.
Şeker, yapılan hizmetler kapsamında 7 ayda 453 engelinin evi temizlendiğini, 2 bin 742 kişinin fizyoterapi, 1.596 kişinin psikolog destek, 35 engellinin okuma-yazma, 69'unun bilgisayar eğitimi aldığını ifade etti.
YARARLANANLAR MEMNUN
Hizmetlerden yararlanan Melahat Okur (78), Engelliler Hizmet Merkezi'nden 1 yıldır faydalandığını belirterek, ''Felç geçirdim. Burada uzmanlar gözetiminde fizyoterapi alıyorum. Çok mutluyum. Sağlıma her geçen gün kavuşuyorum'' dedi.
Belma Sayar (53) da, fizik tedavi anlamında merkezde bulunan havuzdan yararlandığını ifade ederek, ''Sosyal hizmet uzmanları araçla gelerek beni evimden alıyor. Tedavim yapılıyor ve geri evime bırakıyorlar. Yetkililere bu hizmet dolayısıyla teşekkür ediyorum'' diye konuştu.