Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'da diz üstü protez yaptıran var mı? Önerilerinizi yazar mısınız?

fiko

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
merhabalar
buradaki tüm arkadaşlara gecmiş olsun dileklerimi iletiyorm. yormlara bakıyorum da genelde firma reklamı yapılmış gibi oluyo umarım burada kımse kimseyi kandırmaz yani firmada çalışıpta firmanın reklamını yapma amaclı bu sitede olmaz.

ben 6 ay önce diz üstü ampüte oldum ama daha hic pırotez için ölçü falan vermedim çünkü bilmiyorm nasıl olcak. şimdi sadece araştırıyorm ANKARADA bu işi yapan var acaba yada pırotez yaptıran var mı?
ampüte olduktan kac ay sonra pırotez çalışması yaptınız?
benim fantom agrılarım var ama ilk günlerdeki gibi degil her geçen ay bıraz daha agrı azalıyo bu konularda yardımcı olabılır mısınız

ok teşekkurler tekrar herkese gecmiş olsun...

öncelikle geçmiş olsun bilim ortapedi sadece adını duydum görüşme şansım olmadı istersen bak bi fikir alırsın 363 39 87 bende istanbulda yaptırıyorum iki ayak dizüstü yapalım görecegim top oynarsın diyen var daga tırmanırsın diyen var yapana kadar yaptıktan sonra sen yapamıyon oluyor tekrar geçmiş olsun hayırlısı olur inşallah

gecmiş olsun ölçü verdinizmi yoksa daha yenimi gidiceksiniz? istanbuldamı oturuysunuz nezaman ampüte oldu bacaklarınız? agrı varmı yani fantom agrıları?

ölçü verildi iki hafta süre verildi yapımı için 2007 kasım ayında trafik kazası [iş kazası] agrı yok şükür yenileniyor benimki rahat edersem en iyisi benimki rahat etmeye bakar herşey gerisi boş

öncelikle geçmiş olsun.ampute sebebiniz trafik yada tren kazası ise protez bedelini devlet karşılamaz. sigorta şirketiyle bağlantı kurmanız lazım.ankarada bu işi yapan yaklaşık 30-35 firma var bunlar arasından tse belgesi yada sağlık bakanlığı ruhsatı olan firmalarla bağlantı kurmalısınız.

Fiko

Arkadaşım ankara da gata bakıyorsa size neden gata ya basvurmuyorsunuz.

Firmalardan hesaplı olur kanaatindeyim...

Geçmiş olsun

Öncelıkle gecmıs olsun arkadasım.. Bende 2002 senesınde sol bacagımı dız ustunden kaybettım hastalık sonucu.. Phantom agrılarım 8 sene gecmesıne ragmen kımı zaman uyutmayacak sekılde olabılıyor yada oturdugum yerden zıplatacak sekılde :) ama alıstım artık cok az bı sekılde hala yasıyorum bu agrıları..
Esas konumuza donelım protez; Protez ıcın sana ankarada onerebılecegım en ıyı yer dıyebılecegım belkıde turkıyede Gata Rehabılıtasyon merkezı.. Ben ılk protezımı orda yaptrıdım ve 4 ay fızık tedavı gordum orada.. Herseyıyıle ıyı ılgı alakalıydılar.. 2005 senesınde yaptırmıstım protezımı ama kendı ıstegımle kullanmadım pek ve su anda bastonlarla hayatımı sürdürüyorum .. Ama tabı ozel olarak daha ıyı bır yer bulabılrımısn bılmıyorum ama Hem fızık tedavısı hem Kullanılan teknolojı anlamında cok ıyı bır yer tavsıye ederım.. Tekrardan gecmıs olsun..:eek:

merhaba tesekkürler öneriniz için sizede çok gecmiş olsun evet malesef fantom agrıları çok kötü önlemi aslında var ama ilaclar yan etki yapıyo mesala benim kullandıgım ilac 3 ayda tam 10 kilo aldırdı ve şimdi daha kullanmıyorum şimdi o kiloları eritmeye çalışıyorm neyse siz neden bastonlarla yürüyorsunuz? alışamadınızmı? sıkıntı nedır.

Phantom ağrısı ile yaşam beyinle alakalı 11 senedir var.Bu ağrı ömür boyu olucağını dr söyledi..

zıplatacak derecede demişsiniz.Bir ilaç yan etki yapmış olmasın..

Gecen lerde bana doktor uyku sorunumdan dolayı remeron yazmıştı.

O dediğiniz olay bana uykuda oldu böyle bir ağrı hiç duymamıştım.Ağrı kesici falanda kullanmam çok ağrım olursa bir cataflam ağrıyı keser.

Ama bir protezi kendi isteğinizle kullanmamanız pek mantıklı gelmedi..bir bacak düzgün yapıldıysa neden kullanmayasınız?

Selam öncelikle geçmiş olsun.Ben Hacettepe Üniversitesi 1998 mezunu yaklaşık 10 yıldır bu sektörde çalışan bir protez ortez teknikeriyim. Ankara Numune Hastanesi'nin karşısında Akademi Ortopedi 'de çalışıyorum.

Öncelikle neye bağlı olarak amputasyon yapıldı o önemli, yaşınız kilonuz kas kuvvetlerinize bakmamız lazım. 6 ay yeterli bir iyileşme süreci ama fantom ağrılarınız daha uzun sürebilir genelde hastalarda protez bu üsreci kısaltır. Ama 5-6 yıl sonra bile ara ara bu ağrıları hissedersiniz hafif tarzda. Önce bunlar belirlendikten sonra ne model bir protez yapılacağına kara verilip ona göre detaylı konuşulabilir.

Bizim iş yerinde şu an kurum hastalarından fark alınmıyo devletin ödediği fiyata yapılıyo ama dediğim gibi protezin modeli çok önemli burda 80 bin Tl olan protez de var 4-5 bin olanda.Devlet şu an modeline göre 3 bin ile ortala 5650 arası bir ödeme yapıyo.Ama önemli olan sizin güdüğünüz ve siz hangi protezi daha rahat kullanırsınız bunun içinde hastayla birebir görüşme şart güdük muayenesi gerekli mutlaka.

Buraya akademi'nin telini yazıyorum0312 310 96 67 aramak isterseniz bilginiz olsun

tekrar geçmiş olsun.

moreplava;

80 bin tl lik protezin parçalarını öğrenmemiz mümkünmü?

kod larını verseniz yeterli..

4-5 binlik protezinde parçalarını söylermisiniz?

kodları otto bock alman firması var adınızdan da anladığım kadarıyla haberdarsınız. 4-5 binlikte de otto bockta da yerli firmalarda da birsürü parça kodu var. malzemenin çeliğinin farklı titanının farklı kodu bütün malzemelri bu şekilde burdan yazmak doğru olmaz.
ama bu aradaki fiyat uçurumunu sağlayan öncelikle diz eklemi sonra kullanılan ayaklar. tek bir ayak bazen 5 bin Tl. Karbon ve özellikli ayaklardan bahsediyorum.
yardımcı olabildim mi bilmiyorum.

bizlere ancak söyle yardım edebilirisiniz sizde işin gerçeğini biliyorsunuz ki bu fiyatlara insanlar bacak yaptıramaz.

devlete bunu anlatmanız lazım..

bunu başarırsanız hayır duası almanız haricinde ekonomik anlamdada kazancınız olur.

sizde biliyorsunuz ki günümüz teknolojısınde c-leg i bir avrupalı sigortası ile yaptırıyor.

yürümenin lüks olmayacağını bu devlet adamlarına anlatmak lazım..

insan uzvuna en yakın teknolojı kullanan parcaları devlet ödemeli!

bu bir haktır..sayet bu hakkımız verilmeyecekse insanlık ayıbı işlenmiş olur.

ilac kullananlara git bunu doğal antibiyotikle gider diyemiyorsanız bize de protezleri ya adam gibi verin yada vermeyin!

Çok yerinde ve haklı bir sitem dernekler zamanında meclise ve emekli sandığına yapılacak yerlerden tutunda (hasta için özel ölçü odalı provalı eğitim salonlu özellikli tuvaletlere kadar)bunların fiyat ve ödeme zamanlarıyla ilgili başvurdu ancak daha yeni yer ile ilgili detaylar ve bazı belgelerin bulundurulması zorunluluğu hayata geçirilebildi.Fiyat ve yapım sürecinde asıl hak sahibi hasta olduğu için bu konuda yapılan baskılar genelde ters tepiyor.Tabi bunda devleti soyan ve sömüren bu işi sadece cebini doldurma düşüncesiyle yapanların payı çok büyük.Ama bunun suçlusu asıl proteze ve cihaza sahip insanlar değil onların hakkına sahip çıkmalı devlet biz de bunu sölüyoruz ama çok yavaş ilerliyor herşey.Örneğin bir eczaneyi sadece diplaması olan insanlar açarken atölyeyi önüne gelen herkes açabiliyodu şimdi protez ortez teknikeri bulundurma zorunluluğu geldi daha yeni düşünün.

Üst Alt