Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'da Serbest Geçiş kartı artık %75 değil %60 raporu olanları kapsıyor

alperen

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
0
Ankara Belediyesinde bilgi edinme yoluyla isteğim bilgi 2. başvurumda geldi. Belediyenin cevabını aşağıdaki gibidir. Cevabı büyük harflerle yazmalarını belediyeye yakıştıramadım. Demek ki istekleri angarya olarak görüyorlarki, bağırıyorlar.... Ayrıca, "2012 yılına kadar otobüslerdeki erişilebilirliği arttırmak için bir çalışmanız var mı" sorumada yanıt vermediler.

Daha önceki oran %75 di, %60 çekilmiş. Bence yetmez %40 olmalı.
Sadece otobüzlerde geçerli, metrolardada uygulanması gerekirdi.

Belediye Cevabı

İlgi: 26.05.2009 Tarihli ve 309728 Numaralı 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu Çerçevesindeki Başvurunuz.

İlgi Başvurunuz konusu nedeniyle ENGELLİLER VE REHABİLİTASYON Birimine iletilmiş olup, söz konusu birimin gerekli incelemesi sonucunda vermiş olduğu cevap aşağıda belirtilmiştir.
KURULUŞUMUZ TARAFINDAN ÖZÜR ORANI % 40 VE ÜZERİ OLAN ÖZÜRLÜLERE TOPLU TAŞIM ARAÇLARINDA İNDİRİMLİ TARİFEDEN YARARLANABİLMELERİ İÇİN ÖZÜRLÜ İNDİRİMLİ KARTI, ÖZÜR ORANI %60 VE ÜZERİ OLAN ÖZÜRLÜLERE YANLARINDA BİR REFAKATÇİ İLE BİRLİKTE KURULUŞUMUZ OTOBÜSLERİNDEN ÜCRETSİZ OLARAK YARARLANABİLMELERİ İÇİN ÖZÜRLÜ SERBEST KARTI VERİLMEKTEDİR. ÖZÜRLÜ VATANDAŞLARIMIZA VERİLEN BU HİZMET DIŞINDA, KURULUŞUMUZ BÜTÇE İMKANLARININ SINIRLI OLMASI NEDENİYLE BAŞKA BİR İNDİRİM YAPILMASI MÜMKÜN GÖRÜLMEMEKTEDİR. DİĞER CEVAP İSTEDİĞİ MADDE BAŞLIKLARI BİRİMİMİZİ İLGİLENDİRMEMEKTEDİR.
Bilgi edinmenizi ve gereğini rica ederim.
Saygılarımla,​

Ben Paso almak için gitdiğimde rapor oranım %69.6 idi daha sonra raporum %74 oldu şimdi ben serbest geçiş kartınamı başvurmam gerekecek ?

Böyle birşey doğru olacağını pek sanmıyorum ama yinede gidip sorayım bir alacağım bilgiyi paylaşırım buradan bende.

benim oranım % 58 olmaz mı bana yaw ?? :S:S

Nedense belediye veya hizmet kuruluşları indirimlerde hep oranları tam sayı olarak verirler,

İşe giriş: %40
Serbest Geçiş Kartı : %40, %60
malüllük Aylığı: %60
Türkcell Destekcell:%40
Vodofone: %40
Türk.net : %40
Diğiturk : %50
TCDD : %40

Hastane sakatlık oranı Sayın sagopa66 ne vermiş, %58.

Tüm indirimler %40 a çekilmeli, çünkü engelli olarak işe giriş oranı %40'tır.

Ankara Büyük Şehir Belediyesi. Neden sordunuz ?

Gitdiğimde yok öyle birşey dediklerinde neden yokmuş falanca yer meil gönderdi diyebilmem için sormuştum ama kendi işlerim olduğu için bugün babamı gönderdim 20 tl karşılığında [SIZE=3]ÖZÜRLÜ İÇİN OTOBÜS SERBEST KARTI[/SIZE] yazılı kart almış altındada [SIZE=3]BİR REFAKATÇİ BİRLİKTE BİNEBİLİR[/SIZE] yazıyor fakat sadece EGO otobüslerine binebiliyormuşuz diğer paralı otobüslere [SIZE=4]binilmiyor [/SIZE]haberiniz olsun.

İşlemler için özürlü kimlik kartı yeterli oldumu.

Neler istediklerinide yazarmısınız. Web sayfalarında onaylı rapor falan yazıyor ve verdikleri telefondan karakol çıkıyor.

Sadece resim ve rapor fotokopisi yeterli diye biliyordum fakat babamdan ikametgah felanda istemişler yok getirmedim demiş yaptırmış.Daha önceden zaten indirim için pasom vardı ondan olsa gerek birde babam 20 tl için tartışmış o yüzdende olabilir belkide.Siz yinede giderken ikametgah ilmuhabiri,resim ve raporun fotokopisini götürün.

merhaba arkadaşlar,

Gönül yarası , kartını almışsın ama nasıl aldığın konusunda çok açıklayıcı bilgi vermemişsin.

Sana sorum şu? Şimdi herkesin elinde özürlü indirim kartları var. Bunlar da % 40 ve üzeri diyelim. Eski kartlarımızı götürdüğümüzde bize yenilerinimi veriyorlar.

Birde serbest kart %40 üzerinden mi değerlendiriliyor.

Teşekkür ederim.

Eski indirim kartınız elinizde kalıyor onu almıyorlar,
Diğer serbest kartı alabilmeniz için %60 veya üstü olması gerekiyor raporunuzun.Eğer öyle ise raporunuz,1 adet resim ve ikametgah ilmuhabiri ile birlikde gitdiğinizde size yeni serbest kartı veriyorlar.Diğer indirim kartınızda sizde kalıyor onuda paralı olan otobüslerde kullanırsınız çünkü paralı olan otobüslerde serbest kart geçmiyor bilgilerinize.sadece ego otobüslerinde geçiyormuş serbest geçiş kartı.

öncelikle merhabalar arkadaşlar.
ben 1 yldır ankarada çalışmaktayım. yüzde 70 oranında engelim olduğumu konyada öğrendim ve sonrasında aldığım raporu nüfüs cüzdanıma işlettim. ancak şu anda geçmiş yıllarda aldığım rapor geçerli mi yoksa yeniden mi çıkarılması gerekiyor (serbest kart için). zaten kadrom engelli ve vergi indirimimden de yararlanıyorum. ancak raporun yerine asıl nüfüs cüzdanımla da gidebilir miyim? bu sosyal hizmetlerdekiler için yeterli olur mu? bilen arkadaşlar bilgilendirirlerse çok sevinirim. (bu arada görme engelli olduğumdan bazı yazım hatalarım varsa mazur görün lütfen...) teşekkür ederim...

Ankara / Ulus'da hal var halin karşısında büyük şehir belediyesinin taş binasından alınıyor bu kartlar oraya gidip bir sorun eski raporunuz geçerlimi deyilmi diye.giderken istenilen belgeleride götürünki kabul oluyorsa yaptırırsınız hemen.

% 58 e indirim ne kadar oluyor? peki normal 1.70 tl indirimli ne kadar ?

İndirim kartı denilen kart öğrenci pasosu gibi paralı otobüse bindiğinizde öğrenci bileti alıyorsunuz ego otobüsüne binecekken öğrenci kartı alıyorsunuz indirim kartı bu oluyor.

Serbest Geçiş Kartı almak için belediyeye müracat ettim. Müracat yeri değişmiş. Eski Aşti yerine yapılan büyük binaya alınmış ve girişler A kapısından yapılıyor.

İstenilen Belgeler.

Fotoraf (1 adet)
Özürlü Kimlik Kartı Fotokopisi (1 adet)
Nufus Cüzdan Fotokopisi (1 adet)
20 TL (Ego istiyormuş)

Merto ve Ankaray dahil edilmesi içinde dilekçe verdim. Şikayet eden çok muş ama ben resmiyete girsin diye dilekçe verdim.

Benim evimden sadece otobüsle metroya gidebiliyorum. Kart Metroda geçmediği için bana uymuyor ve 2 otobüs değiştirmem gerekiyor. Ayakta uzun süre duramadığım ve otobüse inip binmekte zorlandığım için hizmetten zorlukla faydalanıyorum.

Ayrıca, metro kullanmak engelliler için daha kolay çünkü hemen her istasyonda asansör var.

Metronun kart kapsamına dahil edilmemesinin sebebi Metro işletmesini özel sektör yürüttüğü içinmiş. Çözüm şartnameye, serbest geçiş kartı geçerlidir maddesi eklenecek. Bu kadar.

metro ve ankarayın mülkiyeti ankara büyükşehire aitdir. ego nun %80 ni ankara büyükşehire %20 si ise botaşın,

Merhaba şuan 2010 yılında olmasına rağmen %60 serbest geçiş kartı devam ediyor mu benim özürüm %73'dur:)

%60 özürlü ve üstü olanlar serbest kart alabilir.

metro ve ankarayda da serbest kartların geçmesi lazım. yoksa verilen kartların bir anlamı kalmıyor. zira ben batıkentte oturuyorum ve karttan faydalanamıyorum. bu konuda tüm arkadaşların belediyeye mail atmasını rica ediyorum. üstelik sayın cumhurbaşkanıda bir karanameyi imzalamışken tüm toplu taşım araçlarında serbest kart geçmeli

Aslında metro ve ankaray serbest kartları geçmesi gerekiyor ayrıca metrolarda özürlü asansörü var fakat o varken diğer özürlüleri neden YOK... Nerede özürlü geçerli sayılmıyorsa ORADA sayılsın...:confused:

Başkentimizde ulaşım neden ücretsiz değil?

başkentimizde ulaşım neden ücretsiz değil?​
arkadaşlar ulaşımın bizlere ücretsiz olmasını nasıl sağlıyabilir,neler yapabiliriz?

ülkemizde ne doğru gidiyor ki hükümet engellilere engel olmak için vardır unutmayın devlete yük olduğumuzu düşünmekteler o yüzden karışık durumda heyet raporu isteniyorsa bilinki hakkınızı elinizden almak içindir % deler arası farklar emeklilikdeki haksızlıklar bunun bir örneğidir seçime daha çok var birazcık sabredelim değişen birşeyler olmalı
olmazsa mağdur olan olmayan ! özürlü arkadaşlara destek vermelidirler oy kulanma silahımızı güçlendirelim bir olalım birlikde konuşalım

Üst Alt