Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'da tekerlekli sandalye ile metro ulaşımına dair tecrübelerinizi yazar mısınız?

dostempati

Aktif Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
6
Değerli arkadaşlar;

Ankara metrosunda tekerlekli sandalye ile yolculuk yapan var mı? Asansörler, giriş çıkışlar uygun mu? Metroyu kullanan arkadaşlardan yorumlarını rica ediyorum.

Sayın dostempati ben Ankara'da yaşıyorum ve metroyu çok sık kullanıyorum. Asansörler ve metro tekerlekli sandalye kullananlar için çok kolay ve rahat. Ama tabi asansörler çalıştığı sürece, bozuk olduğu zamanda yürüyen merdivenleri oradaki görevlilere söyleyerek ters çevirtip, iniş ve çıkışlara göre ayarlatabiliyorum.

Teşekkürler sayın prenses.Bildiğim kadarıyla metronun bütün duraklarında yürüyen merdiven yok.Siz hangi hatlar arasında ulaşım yapıyorsunuz.Hiç asansör bozuk ve yürüyen merdiven olmayan bir durakta sıkıntı yaşadınız mı? Ya da şöyle sorayım metronun tekerlekli sandalyelilere en uygun olduğu duraklar hangileri?

Sayın dostempati benim bildiğim kadarıyla Ulus durağında asansör ve yürüyen merdiven bulunmuyor. Diğerlerinde sanırım var. Orada da normal merdivenden çıkmak zorunda kalıyorsunuz.

Ankaradaki metrolarda herhangi bi problemle karşılaşacağınızı sanmıyorum (sizden evvel asansöre binmeye çalışan insanları saymazsak)güvenlikler de herhangi bi aksilik durumunda yardımcı oluyorlar gerçekten..

Sevgili mac72 ve prenses; değerli yorumlarınız için teşekkürler.Anladığım kadarıyla Ankara daki metro tekerlekli sandalyeliler için gayet uygun.Metroya yakın bir eve taşınmak ve ulaşım problemini azaltmak gibi bir projem var.Bakalım zamanla uygulayabilecek miyim?

benim bulunduğum semtin durağında ne asansör var ne de yürüyen mediven. üstelik yürüyen merdiven olsa bile akülü sandalyeyle çıkılamıyacağından çözüm de değil. ben birkez refakatçimle kurtuluştan batı kente gittim: aktarmada asansör gürevlisi asönsörü kitleyip defolmuş, reziloldum. neden yardıma gerek olsun ki; ASLOLAN GEÇİCİ ÇÖZÜMLER DEĞİL TEK BAŞIMA BAĞIMSIZLIĞIM, ama bu kent engelimken olmuyor.

Sayın düşle teşekkürler yorumunuz için.Türkiye şartlarında engellilerin tam bağımsız olması çok zor.Ben çok sık hastaneye giderdim, tırmanmadığım mr, röntgen, ultrason, pet ct, kemik taraması, eko kalmadı.Yardımsız hastanelerde bile işinizi halledemiyorsunuz.Diyelim ki metroda asansör var.Ama 364 gün çalışan asansör tam da sizin metroda olduğunuz gün arızalandı ne yapacaksınız? Ya da kilitleyip gittiler.Böyle bir durumda sizi farklı bir sandalyeye alıp, sandalyeyi ve sizi ayrı ayrı çıkarabilirler.Aslında bu geçici çözümler yerine metrolara tekerlekli sandalyelere uygun dönerli merdiven yapabilirler.Şartlar bize uymuyorsa biz şartlara uymak zorunda kalıyoruz...

Üst Alt