Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'dan %40 vergi indirimi raporum geldi. Emeklilik için izleyeceğim yollar?

m3rt1905

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhaba herkese

08.04.2010 Tarihi itibariyle Ankara'dan %40 olarak raporum geldi .(şükür)
İzleyeceğim yollar nelerdir ? Maaşım'da Nekadar bi etkisi olur, Maaşıma Tl olarak nekadar yansır ? asgari ücretle çalısıyorum 729 tl brüt ile =?

Ben Vergi Dairesine 13.01.2010 tarihinde başvurdum.Ve gelen raporda O tarihten itibaren indirimden yararlandırılması yazıyor o farkı nasıl alabilirim?

Kaç yaşında ve Kaçgün prim ödeyerek emekli olabilirim , maaşım ortalama nekadar olur ? Sigorta giriş tarihim 11.10.2008 buna istinaden.

Ve Araba almak istesem yada başka bir ürün almak istesem o üründe vergiden % kaçı olarak muaf olurum ?

Değerli görüşleriniz için şimdiden Teşekkürlerimi Sunuyorum.
SAYGILAR

18 yıl sigortalılk süresi 4100 prim günü şartlarına tabisin
11 10 2026 yılında emeklisin

18 Yıl 4100 güne tabisin ..
3 derece vergi ind. hakkınız olduguna göre maaşınızda 24 tl artış olur..
Sizin yapmanız gereken hiç bir şey yok işverene vergi ind.faydalandıgınızı bildirmeniz yetrerlii....
11.10.2008 +18 YIL :12.10.2026 Yılında prim ödemeniz tamam ladıgınız vakit emekli olursunuz..
Yalnız o zaman (2026 yılında)hastaneye sevk edileceksiniz %40 ve üzeri bir rapor alırsanız emekli olabilceksiniz..
Araba almak için bedensel bir rahatsızlıgınız olması gerekli rapor oranının hiç bir önemi yok..

Değerli yorumun için teşekkür ederim. Diğer sorularım içinde Bilgi sahibi olan arkadaslar yol gösterirseniz memnun olurum.

İlker bey ben 3. dereceden sakatlılık ücretlerini 160 Tl olarak okudum ama?

Haklısınız onuda dusunuyorum ama 24 tl benım kafamı kurcalıyan oldu :) 3. dereceden sakatlık ücreti 160 tl aylık sakat indirimi uygulanır yazıo 2010 yılında ? kafam iyice karıstı :S

24 tl net eline geçer kafan karışmasın memur alımları olacak buralara başvur

sayın m3rt1905 hastane size % kaç rapor vermişdi de ankara %40 onayladı ve ankaradan sonuç ne kadar sürede geldi.

selamlar..

vergi indirimi için başvurdum. %71 ağır özürlü raporu verildi. rapor ankara ya gitti.
% 50 olarak 3. dereceden özürlü vergi indiriminden faydalanabilir diye cevap gönderilmiş. işyerime tebliğ edilmesini bekliyorum. 13,12,1993 sigorta girişim. 5720 gün prim ödenmiş. (mart 2010 itibarı ile) 16 yıl 4 ay sigortalılık sürem var. çalışma süresi boyunca 256.000 tl prim ödenmiş. durumum ne olur. emeklilik hemen olur mu? maaş ne kadar bağlanır? ilgilenirseniz sevinirim.

Sayın Aytaç,
Raporunuz elinize geçtiğinde emekli olabilirsiniz.

Engelli Emeklilik Tablosu - Yazdırılabilir Sürüm

16 yıl 3760 a tabisin emekliliği hak etmiş durumdasın sgk başvur

256 bin tl prim hepsi ssk ise 1400 tl cıvarı yaklaşık altı olabilir üstü olabilir maaş bağlanır. yaşlılık aylığı alacaksın istersen sgdp ödeyerek çalışmaya devam edersin 2 aylığın olur

%40 aldım heyet raporunu % 40 olarak geri dondu ankaradan

Yaklasık 2.5 ay gibi bi süre ama benım heyet raporum yenı oldugu ıcın hasteneye sewk edılmedım dırek işlemlerim yapıldı

06,05,2010 GÜNCEL

İş yerimle görüştüm ve yazıda bana 2010 başından itibaren yani 4 aylık bir dilimi yatıracaklardı Fakat Bordroda Gördümki BRÜT olarak 87.15 tl Yatırmışlar ben bu rakamı 4 aylık tutar oldugu ıcın 4e boldugumde 21.78 tl Brüt olarak çıkıyor. Siz 24 tl Net fark ederdemiştiniz . Bu İndirim nasıl hesaplanır ve şirketim düşündüğüm gibi az mı yatırmıs ? ne yapmam Gerekir

İlker Bey'e şimdiden Teşekkürlerimi Sunarım ...

Üst Alt